Τα Windows 10 είναι πλέον πιο δημοφιλή από τα Windows 7

Windows 10 πιο δημοφιλή από Windows 7, Τα Windows 10 είναι πλέον πιο δημοφιλή από τα Windows 7

Σύμφωνα με αναφορά του Net Market Share, τα Windows 10 έχουν ξεπεράσει σε δημοφιλία τα Windows 7 της Microsoft κι έτσι έχουν γίνει η πιο δημοφιλής έκδοση του λογισμικού μετά από 3,5 χρόνια από την κυκλοφορία τους.

Η τελευταία έκδοση των Windows έχει μερίδιο ύψους 39.22% με τα Windows 7 να κατέχουν το 36,90%, ένα ποσοστό στο οποίο στοχεύει και για φέτος η Microsoft καθώς ένα μεγάλο μέρος χρηστών των Windows 7 προέρχεται από εταιρίες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την αναβάθμιση των συστημάτων τους στα Windows 10.

Αρχικά η Microsoft είχε ως στόχο την υιοθέτηση του 1 δισ. χρηστών των Windows 10 μέσα στα τρία επόμενα χρόνια από τη μέρα που κυκλοφόρησαν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο στην πορεία φάνηκε αδύνατο να επιτευχθεί, ειδικά μετά την παύση των Windows Phones.

Περί τους 700 εκατομμύρια χρήστες υπολογίζεται ο μέχρι τώρα αριθμός χρηστών των Windows 10, κάτι που δείχνει πως ο ρυθμός αύξησης του λειτουργικού συστήματος έχει μειωθεί αρκετά μετά και το τέλος της προωθητικής ενέργειας της δωρεάν αναβάθμισης για όσους είχαν μείνει σε κάποια παλαιότερη έκδοση. Ωστόσο, η βάση χρηστών των Windows 10 αυξάνεται τα τελευταία χρόνια με σταθερούς ρυθμούς και τα σχέδια της Microsoft για τη μετατροπή των Windows ως υπηρεσία φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο.

Η Net Market Share δίνει επίσης τα νούμερα υιοθέτησης και για άλλα λειτουργικά συστήματα για επιτραπέζιους υπολογιστές, όπως το macOS της Apple που κατέχει μερίδιο της τάξεως του 9.61% και το Linux με 2.09%.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εντός του πρώτου εξαμήνου αναμένουμε την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, η οποία το πιο πιθανό είναι ότι θα εστιάζει σε νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με την παραγωγικότητα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.