Θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 μετά το 2020; Αυτή θα είναι η τιμή

windows 7, Θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 μετά το 2020; Αυτή θα είναι η τιμή

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου του 2020, πράγμα που σημαίνει πως οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα θα βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις από την εταιρία.

Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχουν πολλοί χρήστες των Windows που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7, η Microsoft αποφάσισε να συνεχίσει την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος μετά τη λήξη της επίσημης υποστήριξης (End of Life) παρέχοντας καινούργιες ενημερώσεις έναντι αμοιβής. Επίσης, η εταιρία γνωστοποίησε πως αυτές οι ενημερώσεις απευθύνονται μόνο σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε νεότερες εκδόσεις των Windows.

Όσο για την τιμή, θα ξεκινήσει για την υποστήριξη των χρηστών Windows 7 Enterprise από $25 ανά συσκευή και θα αυξηθεί στα 50$ μετά από 2 χρόνια.

Προς το παρών, η Microsoft ελπίζει πως μέχρι το 2023, η χρήση των Windows 7 θα είναι αρκετά μικρή ώστε να μη χρειάζεται να προσφέρει αυτές τις ενημερώσεις.

Από την άλλη, εάν οι χρήστες θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις σε συσκευές Windows 7 Pro θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακόμα υψηλότερο ποσό, ξεκινώντας με $50 για τον πρώτο χρόνο, $100 για το δεύτερο και $200 για τον τρίτο.

Δεδομένου ότι αυτό είναι το κόστος ανά συσκευή, είναι πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να πούνε αντίο στα Windows 7 και να αναβαθμίσουν στη νεότερη έκδοση των Windows 10.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mpakisx

Τα Windows 7 είναι ότι καλύτερο έβγαλε η Microsoft καί με διαφορά.

Darth

Updates κλειστά και όσο πάει και αν χρειαστεί win 10 enterprise ltcs για να μην τρως τα σκουπίδια που πλασάρει η ms και Spyware

George

Είναι πολύ αστείο που κάποιοι νομίζουν ότι μόνο στα windows 10 παρακολουθεί και όχι σε Windows 7/8
Τα 10 είναι τα καλύτερα και τα πιο γρήγορα το μόνο πρόβλημα είναι το κάθε 6 μήνες μεγάλο update, που ίσως κιόλας το κάνουν 1 ανά έτος με τα προβλήματα που δημιουργούνται

Χρήστος

εχω windows 7 και δεν το αλαζω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.