Tinder: Bug έδινε πρόσβαση μέσω οποιουδήποτε τηλεφωνικού αριθμού

Κενό ασφαλείας εντόπισαν ερευνητές της Appsecure στην εφαρμογή Tinder, οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Το κενό ασφαλείας εντοπίστηκε τόσο στη διαδικασία εισόδου της δημοφιλούς εφαρμογής όσο και στο Facebook API στο οποίο βασίζεται.

Ο Anand Prakash ιδρυτής και CEO της Appsecure ανέφερε ότι οι ευπάθειες αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, ωστόσο σίγουρα εξέθεσαν ένα μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα, το Facebook και το Tinder αντάμειψαν την Appsecure με 5000 και 1250 δολάρια αντίστοιχα για τον εντοπισμό του κενού ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι το 2014, το Tinder απέτυχε να κρυπτογραφήσει τις φωτογραφίες των χρηστών ενώ παρείχε λεπτομέρειες για την ακριβή τοποθεσία τους για μήνες.

Όταν ένας χρήστης εισέρχεται στο Tinder έχει τη δυνατότητα να το κάνει χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου του. Το νέο κενό ασφαλείας επέτρεπε στον χρήστη να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τηλέφωνο, χωρίς να επαληθεύει αν πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό που έχει κατοχυρώσει ο χρήστης.

Tinder κενό ασφαλείας, Tinder: Bug έδινε πρόσβαση μέσω οποιουδήποτε τηλεφωνικού αριθμού

Εκπρόσωπος της Tinder ανέφερε: «Η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας για την Tinder. Όπως άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, χρησιμοποιούμε ένα δίκτυο εργαλείων και συστημάτων για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της πλατφόρμας μας. Σαν μέρος των συνεχόμενων προσπάθειών μας στον τομέα αυτό, υιοθετούμε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής σε περίπτωση εύρεσης bug και εργαζόμαστε με ικανούς ερευνητές ασφαλείας απ’όλο τον κόσμο, για να αναγνωρίσουμε υπεύθυνα πιθανά ζητήματα και να τα επιλύσουμε γρήγορα. Στην Tinder, βελτιώνουμε διαρκώς τα πρωτόκολλά μας όχι μόνο για να ανταποκρινόμαστε αλλά και για να ξεπερνάμε τις καλές πρακτικές της βιομηχανίας. Ωστόσο, δεν αναφερόμαστε σε κανένα συγκεκριμένο μέτρο ή στρατηγική ασφαλείας, προκειμένου να μην δώσουμε πληροφορίες σε κακόβουλους χάκερ».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.