Το Android Oreo γίνεται η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση στα ενεργά Android smartphone

android oreo δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση, Το Android Oreo γίνεται η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση στα ενεργά Android smartphone

Τα ποσοστά που ανακοίνωσε η Google σχετικά με τις ενεργές εκδόσεις του Android παγκοσμίως για την περίοδο 20-26 Οκτωβρίου, δείχνουν πως το Android Oreo είναι πλέον η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση με το Android Pie να απουσιάζει για άλλη μια φορά.

Η Google καταγράφει τα στατιστικά για τις ενεργές Android συσκευές μεταξύ 20 και 26 Οκτωβρίου και φαίνεται πως το Android Oreo είναι εγκατεστημένο σε ακόμα περισσότερα smartphone, κάνοντάς το τη δεύτερη πιο δημοφιλή έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google. Πιο συγκεκριμένα το Android Oreo (έκδοση 8.0 και 8.1) βρίσκεται εγκατεστημένο στο 21.5% των ενεργών συσκευών, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 2.3% σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με τις προηγούμενες εκδόσεις, το ποσοστό του Android Nougat 7.0 και 7.1 μειώθηκε από 29.3% σε 28.2%, δείχνοντας ότι είναι η έκδοση που βρίσκεται στα περισσότερα ενεργά smartphone, παρά τη μείωση στα ποσοστά της. Ένα άλλο στοιχείο που παρατηρείται για άλλη μια φορά είναι πως το Android 9.0 Pie απουσιάζει από τα στατιστικά στοιχεία και αυτό οφείλεται στο ότι η Google δεν εμφανίζει εκδόσεις Android που έχουν ποσοστό μικρότερο από 0.1%, με τη συγκεκριμένη έκδοση να είναι εγκατεστημένη ακόμα σε μικρό αριθμό συσκευών παγκοσμίως.

Τέλος, το ποσοστό του Android Marshmallow μειώθηκε από 21.6% σε 21.3%, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις συσκευές που “τρέχουν” λειτουργικό σύστημα Android Lollipop, με το ποσοστό τους να μειώνεται από 18.3% σε 17.9%, ενώ οι πιο παλιές εκδόσεις μειώνονται μήνα με τον μήνα ακόμα πιο πολύ, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.