Το Android Oreo βρίσκεται στο 14.6% των ενεργών Android συσκευών και το Android Pie αγνοείται

android oreo ποσοστό ενεργών συσκευών, Το Android Oreo βρίσκεται στο 14.6% των ενεργών Android συσκευών και το Android Pie αγνοείται

Η Google συνηθίζει να ανακοινώνει κάθε μήνα τα ποσοστά των ενεργών εκδόσεων του Android παγκοσμίως. Τα δεδομένα για την περίοδο 24-31 Αυγούστου έδειξαν το Android Oreo να βρίσκεται σε άνοδο και το Android Pie να απουσιάζει.

Το πρόβλημα που υπάρχει στο Android με τις αναβαθμίσεις είναι διαχρονικό και κάτι το οποίο δεν ικανοποιεί τους χρήστες των Android smartphone. Αυτό γίνεται λόγω του fragmentation μιας και το πλήθος των κατασκευαστών αλλά και η τροποποίηση μαζί με την προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος στα skin που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία, κάνουν τις αναβαθμίσεις μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Τα στατιστικά αφορούν το διάστημα μεταξύ 24 και 31 Αυγούστου με την κατάσταση να είναι αναμενόμενη αφού οι παλιότερες εκδόσεις Android μειώνονται σε σχέση με τις νεότερες. Συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, οι εκδόσεις Android 8.0 και 8.1 Oreo αύξησαν τα ποσοστά τους κατά 2.5%, από 12.1% σε 14.6%, κάτι το οποίο πιθανόν να οφείλεται σε νέα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android Oreo.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Android Nougat 7.0 και 7.1 μιας και διατήρησε το ποσοστό του στο 30.8%, δείχνοντας ότι είναι η έκδοση που βρίσκεται στα περισσότερα ενεργά smartphone, με την έκδοση 7.0 να παρουσιάζει μείωση και την 7.1 αύξηση. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Android 9.0 Pie απουσιάζει από τα στατιστικά στοιχεία και αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι η Google δεν εμφανίζει εκδόσεις Android που έχουν ποσοστό μικρότερο από 0.1%, με τη συγκεκριμένη έκδοση να βρίσκεται ακόμα σε πολύ μικρό αριθμό συσκευών παγκοσμίως.

Τέλος, το ποσοστό του Android Marshmallow μειώθηκε από 23.5% σε 22.7%, ενώ το ίδιο έγινε με τις συσκευές που “τρέχουν” λειτουργικό σύστημα Android Lollipop, με το ποσοστό τους να μειώνεται από 20.4% σε 19.2%, ενώ οι ακόμα παλιότερες εκδόσεις μειώνονται μήνα με τον μήνα ακόμα πιο πολύ.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bakchr

Άθλιες εταιρίες, βγάζουν κάθε μήνα καινούρια συσκευή και δίνουν συνήθως το πιο πρόσφατο λειτουργικό στις νέες συσκευές και τις παλιότερες της έχουν χεσμέ..ες, όπως και τους κατόχους τους. Έχουν αφήσει πάνω από το 50% των συσκευών με λειτουργικό του 2015 ή παλιότερο !!!
Σε αντίθεση με το android, το ios 12 που θα βγει σε λίγο θα είναι άμεσα διαθέσιμο ακόμα και σε συσκευές του 2013, όπως το iphone 5s και το ipad mini 2 !!! Τι να λέμε τώρα…

godis

Η bakchr συμφωνω στα περισσοτερα μαζι σου αλλα τι να κανουμε τωρα να σκασουμε 1000€ να παρουμε iphone;; αλλα μην νομιζεις και σε αυτο το λειτουργικο που σε τρεις συσκευες μπαινει ολο κι ολο εχουν τα θεματα τους.Φιλος μου δινει το iphone se 3-32 170€ λεω να δω κριτικες και μπαινω στο myphone forum και αρχιζω να διαβαζω 90 σελιδες παρακαλω, και βαρεθηκα να διαβαζω για bugs και προβληματα στο hardware της συσκευης οποτε αστο να μου λειπει και κει.

bakchr

Φίλε godis, όλα τα κινητά έχουν τα θεματάκια τους, ακόμα και αυτά που κοστίζουν 1000 ευρώ. Εδώ αποσύρθηκε κοτζάμ σειρά note λόγω της μπαταρίας του !!! Σκέψου όμως να δώσεις 1000 ευρώ για κάποιο android κινητό και να πρέπει να κάνεις αλχημείες για να περάσεις αναβάθμιση λειτουργικού ή να πρέπει να περιμένεις μήνες μέχρι να αποφασίσει ο κατασκευαστής να ασχοληθεί με την πανάκριβη αλλά παλιά πλέον συσκευή σου…δεν το θεωρείς κοροϊδία αυτό ;
Το iphone se κοστίζει 250 ευρώ και νομίζω είναι το κορυφαίο κινητό με 4” οθόνη. Κάποιος που θέλει μικρό κινητό, δεν έχει και πολλές επιλογές.
Επίσης το ios 12 δεν μπαίνει σε 3 συσκευές αλλά σε 23 !! δες εδώ αν θέλεις : https://9to5mac.com/2018/06/04/ios-12-supported-devices/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.