Το Android Oreo βρίσκεται στο 4.6% των Android συσκευών παγκοσμίως

android oreo 4.6% android συσκευές παγκοσμίως fragmentation, Το Android Oreo βρίσκεται στο 4.6% των Android συσκευών παγκοσμίως

Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από δυο μήνες από τα τελευταία στατιστικά αναφορικά με το ποσοστό των συσκευών που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android Oreo, με τα στοιχεία να δείχνουν πως υπάρχει μια μικρή αύξηση της τάξεως του 3.3%. Αυτό σημαίνει πως το 4.6% των Android συσκευών παγκοσμίως “φοράνε” την τελευταία έκδοσή του, με το fragmentation να δείχνει πως είναι ακόμα εδώ.

Το θετικό στοιχείο από τα στατιστικά που προκύπτουν είναι πως το Android Oreo εξαπλώνεται με ρυθμούς πολύ αργούς, ενώ την ίδια στιγμή ο ρυθμός με τον οποίο μικραίνει ο αριθμός των συσκευών με παλιότερες Android εκδόσεις να είναι και αυτός μικρός.

Το πρόβλημα που υπάρχει στο Android έχει να κάνει με το fragmentation, μιας και το πλήθος των κατασκευαστών Android smartphone, τα skin που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία και η τροποποίηση του λειτουργικό σε κάθε διαφορετική συσκευή, καθιστούν τις αναβαθμίσεις μια χρονοβόρα διαδικασία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα ενεργές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android Gingerbread, ενώ οι εκδόσεις μέχρι και την 4.1 Jelly Bean δείχνουν στάσιμες ως προς το ποσοστό των smartphone που τις έχουν εγκατεστημένες, σε σχέση με την τελευταία στατιστική μελέτη.

Επιπλέον, μείωση παρατηρείται στις εκδόσεις 4.2 Jelly Bean μέχρι και την 6.0 Marshmallow, φανερώνοντας την τάση του καταναλωτικού κοινού να αφήνει πίσω του τις παλαιότερες εκδόσεις του Android και να μεταβαίνει στις επόμενες, παρά το γεγονός πως το Android 6.0 Marshmallow είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση με ποσοστό 26%. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα σκήπτρα τα έχει το Android Nougat, όπου στη σχετική λίστα βρίσκουμε τις εκδόσεις 7.0 και 7.1 να βρίκονται στο 30.8% των συσκευών σε παγκόσμια κλίμακα.

Εσείς ποιά έκδοση έχετε εγκατεστημένη στο Android smartphone σας;

android oreo 4.6% android συσκευές παγκοσμίως fragmentation, Το Android Oreo βρίσκεται στο 4.6% των Android συσκευών παγκοσμίως

android oreo 4.6% android συσκευές παγκοσμίως fragmentation, Το Android Oreo βρίσκεται στο 4.6% των Android συσκευών παγκοσμίως

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Δεν πειράζει…τώρα θα βγεί το P!

Νίκος

Δεν προλαβαίνει να βγαίνει ένα πίσω από το άλλο. Πότε θα το χαρούν; Έχω το 8.0 Xperia xz1 compact!

kos

Χάος λέμε… οι αναβαθμίσεις είναι η πονεμένη ιστορία του Android. Αναβαθμίσεις με μορφή χελώνας ατελείωτη αναμονή και όταν γίνεται τελικά ήδη τρέχει η καινούργια έκδοση. Μόνο τα flagship έχουν ικανοποιητική υποστήριξη τα άλλα στον Καιάδα. Καλά είναι τα πολλά megapixels οι μεγάλες RAM αλλά δεν φτάνει.

KnightRider

Μόνο το KitKat και το Nougat αξίζουν !!

Θ.Χ.

Και μεγάλο μέρος αυτού του ποσοστού, ανήκει σε custom roms, και όχι σε επίσημες αναβαθμίσεις.

James

Εγώ 8.1 στο κινητό, 7.1.2 στο τάμπλετ και 4.4 σε ένα παλιό που έχω για δευτεροτριτο. Και με τα τρία κάνω το ίδιο καλά τη δουλειά μου.

Agnostos13

Καλύτερα να το κλείσει το τμήμα development η Google!
Εδώ μας λέει ο φίλος οτί 5 χρόνια και 7 εκδόσεις μετά δεν βλέπει βελτίωση…

James

@Agnostos13 αν αναφερεσαι σε μενα, το ακριβως αντιθετο ισχυει για το τμημα development της Google. Η τελευταια ειναι μια συσκευη που αγορασα το 2012 και σημερα που μιλαμε τρεχει τα τελευταια play services, ενω ολες οι εφαρμογες μεχρι και ο dialer ειναι αναβαθμισμενα. Η υπολοιπη διεπαφη ειναι ο launcher, που ουτως ή αλλως αλλαζει για να μοιαζει με ο,τι θελεις. Υπαρχουν και καποια πραγματα σε επιπεδο λειτουργικου που δειχνουν τα χρονια τους, αλλα η συσκευη ειναι αξιοσημειωτα επικαιροποιημενη εξι χρονια μετα. Το android δεν ειναι μονο ο αριθμος εκδοσης του λειτουργικου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.