Το Android P θα υποστηρίζει gestures a la iPhone X;

android p υποστήριξη gestures iphone x, Το Android P θα υποστηρίζει gestures a la iPhone X;

Η Google πέραν του ότι με το Android P θα υποστηρίζει συσκευές με notch, φαίνεται πως θα διαθέτει άλλο ένα χαρακτηριστικό από το iOS, που έχει να κάνει με τον τρόπο που ο χρήστης θα “κινείται” μέσα στο smartphone του μιας και όπως φαίνεται θα υποστηρίζει τα gestures που είδαμε στο iPhone X.

Πιο συγκεκριμένα, ένας Google developer δημοσίευσε μια φωτογραφία από την πρώιμη έκδοση του Android P, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το τρίτο τρίμηνο του 2018, στην οποία στο κάτω μέρος φαίνονται διαφορετικά κουμπιά πλοήγησης σε σύγκριση με όσα γνωρίζαμε στις μέχρι τώρα εκδόσεις του Android.

Τα τρία κουμπιά που ενεργοποιούσαν τις λειτουργίες back, home και multitasking, έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα κουμπί back και μια γραμμή στο στυλ της γραμμής που υπάρχει στη home screen του iOS για το iPhone X. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποκαλύπτει κάποια λειτουργία των νέων κουμπιών πλοήγησης αλλά σύμφωνα με πηγές, η Google δοκιμάζει το gesture το οποίο με swipe-up θα ενεργοποιεί το multitasking, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν στο iPhone X, ενώ το κουμπί back δε θα είναι ορατό όταν δε χρησιμοποιείται, όπως όταν βρισκόμαστε στη home screen της συσκευής μας.

Είναι σίγουρο πως μέχρι την τελική έκδοση του Android P πολλά νέα στοιχεία θα γίνουν γνωστά ειδικότερα στο Google I/O το Μάιο. Τα smartphones γίνονται όλο και πιο μεγάλα και ενδεχομένως η Google να θέλει να δώσει στους χρήστες μια εμπειρία χρήσης χωρίς κουμπιά πλοήγησης, για όσες συσκευές θα υποστηρίζουν μια τέτοια λειτουργία.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanoslam

Κλασική google. Πάντως σιγά σιγά δεν θα τα ξεχωρίζουμε τα λειτουργικά εκτός και άμα κάνει το επόμενο μπαμ η Apple όπως λέγεται σε δυο χρόνια.

Panos

Android όπως λέμε ios…

Μανώλης

αυτό τα gestures του iPhone X μέχρι και η Palm το 2009 και τα blackberry του 2013 τα έχουν αντιγράψει!

Chris_BMW

Και έτσι ,σιγά σιγά απο του χρόνου θα τελειοποιηθούν οι απανταχού κλώνοι του I phone X με την εμφάνιση των gestures!!

Υ.Γ καλα τα λέγανε εκει στην Apple οτι ο ανταγωνισμός ειναι δυο χρονια πίσω ….
😂😂😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.