Το Google Assistant κερδίζει Siri, Cortana και Alexa σε “IQ Test”

google assistant κερδίζει siri cortana alexa iq test, Το Google Assistant κερδίζει Siri, Cortana και Alexa σε “IQ Test”

Η εταιρεία Loup Ventures πραγματοποίησε “IQ test” για να διαπιστωθούν οι επιδόσεις των Google Assistant, Siri, Cortana και Alexa, το οποίο περιλάμβανε οκτακόσιες ερωτήσεις για τον κάθε βοηθό σε smartphone, με τα αποτελέσματα να συγκρίνονται με το αντίστοιχο test του 2017 και να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από το τεστ είναι πολλά, με τον τομέα των σωστών απαντήσεων να παρουσιάζει βελτίωση σε όλους τους ψηφιακούς βοηθούς, με τη Siri να παρουσιάζεται βελτιωμένη μιας και από το 66.1% των σωστών απαντήσεων ανέβηκε στο 78.5%, αλλά το Google Assistant παρέμεινε στην κορυφή μιας και αυτό παρουσίασε σημαντική βελτίωση μιας και απάντησε σωστά στο 85.5% των ερωτήσεων, από το 74.8% του 2017.

Εξίσου πολύ καλές ήταν και οι επιδόσεις των ψηφιακών βοηθών στον τομέα της κατανόησης των ερωτήσεων, με το Google Assistant να φτάνει το 100% από το 99% του 2017, τη Siri το 99% από 95% του 2017, και τις Cortana και Alexa να φτάνουν 98%. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ερωτήσεις που τους έγιναν αφορούσαν τις κατηγορίες local, commerce, navigation, information και command. Η κατηγορία Local είχε ερωτήσεις όπως “που βρίσκεται η κοντινότερη καφετέρια;”, το commerce αφορούσε ερωτήσεις όπως “μπορείς να μου παραγγείλεις περισσότερες χαρτοπετσέτες;”, το navigation είχε να κάνει με οδηγίες περιήγησης στους δρόμους, το information περιείχε ερωτήσεις όπως “με ποιόν παίζει σήμερα η Χ ποδοσφαιρική ομάδα”, ενώ η κατηγορία command ήταν στο στυλ δημιουργίας ειδοποιήσεων όπως “θυμισέ μου να καλέσω το Γιώργο στις 2μμ”.

Οι οκτακόσιες ερωτήσεις που χρησιμοποίησε η εταιρεία, έγιναν στο Pixel XL για το Google Assistant ενώ τα Siri, Cortana και Alexa πραγματοποιήθηκαν σε iPhone με iOS 11.4. Η Siri κατάφερε το μεγαλύτερο ποσοστό των σωστών απαντήσεων να γίνουν στην κατηγορία “command” με το Siri να εκτελεί το 90% των εντολών με επιτυχία, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες πετυχε 87% στη “local”, 83% στη “navigation”, 70% στην “information” και 60% στην “commerce”.

Το Google Assistant κέρδισε όλους τους αντιπάλους του σε όλες τις κατηγορίες εκτός από την “command” όπου η Siri ήταν καλύτερη, κάτι το οποίο είναι περίεργο μιας και οι δύο βοηθοί είναι ενσωματωμένοι στο λειτουργικό σύστημα και δεν αποτελούν ξεχωριστές εφαρμογές όπως η Cortana και Alexa. Επίσης, η Siri ήταν πιο ευέλικτη σε εντολές ελέγχου του iPhone, εφαρμογών smart home και μουσικής, μιας και εκτελούσε τις εντολές με τη χρήση ακόμα πιο απλής γλώσσας.

Η κορυφή σχετικά με αυτό το “IQ Test” ανήκει στο Google Assistant τη στιγμή που η Apple με τη Siri να παρουσιάζει εμφανή βελτίωση και μένει να δούμε πόσο καλύτερα μπορεί να τα καταφέρει με τη λειτουργία των “Siri Shortcuts” που θα ενσωματωθεί στο iOS 12 το φθινόπωρο.

google assistant κερδίζει siri cortana alexa iq test, Το Google Assistant κερδίζει Siri, Cortana και Alexa σε “IQ Test”

google assistant κερδίζει siri cortana alexa iq test, Το Google Assistant κερδίζει Siri, Cortana και Alexa σε “IQ Test”

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μου φαινεται η ολα στα ιδια παιζουν τι 99 τι 100 τα ιδια ειναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.