Το Google Duplex θα ενημερώνει το συνομιλητή ότι απευθύνεται σε bot

google duplex ενημερώνει συνομιλητεί απευθύνεται bot, Το Google Duplex θα ενημερώνει το συνομιλητή ότι απευθύνεται σε bot

Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 είδαμε το Google Assistant, μέσω της υπηρεσίας Google Duplex, να πραγματοποιεί τηλεφωνική κλήση με τρόπο αληθοφανές. Κάτι τέτοιο προκαλεί ποικίλα συναισθήματα με τη Google να ξεκαθαρίζει ότι ο συνομιλητής θα ενημερώνεται πως μιλάει με bot και όχι με άνθρωπο.

Αυτό που μας παρουσίασε η Google είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο αλλά ταυτόχρονα και λίγο υπερβολικό σε σημείο να προκαλεί φόβο για το πόσο ακόμα θα εξελιχθούν οι συσκευές και τα λογισμικά τους, όπου στην προκειμένη περίπτωση, μια ψηφιακή οντότητα αντικαθιστά τον άνθρωπο.

Είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 δεν έγινε αναφορά από τη Google για το αν ο συνομιλητής θα γνωρίζει ότι η τηλεφωνική συνομιλία γίνεται με bot και πως δε συνομιλεί με άνθρωπο, παρά το ότι η συνομιλία θα είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση. Κάτι τέτοιο όμως ξεκαθαρίστηκε από τη Google μιας και ανέφερε ότι το bot θα “συστείνεται” και πως θα πρόκειται για ψηφιακό συνομιλητή.

Σε blog σχετικό με το Duplex, η Google αναφέρει πως είναι σημαντικό για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις να έχουν μια ουσιαστική εμπειρία χρήσης και η διαφάνεια είναι ένα σημείο κλειδί σε μια τετοια υπηρεσία και πως μέχρι την τελική της έκδοση θα υπάρξουν δοκιμές για να επιτευχθεί η σωστότερη προσέγγιση τους προσεχείς μήνες.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.