Το Instagram διατηρούσε φωτογραφίες και μηνύματα, ένα χρόνο μετά τη διαγραφή τους

, Το Instagram διατηρούσε φωτογραφίες και μηνύματα, ένα χρόνο μετά τη διαγραφή τους

Πολλές φορές οι εταιρείες κρατούν αποθηκευμένα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων των χρηστών τους για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν οι χρήστες τα σβήσουν. Το Instagram έχει ανακοινώσει πως χρειάζονται περίπου 90 ημέρες για να σβηστούν εντελώς τα διαγραμμένα αρχεία χρηστών από τους server της εφαρμογής. Όμως, μάλλον η διάρκεια ήταν λίγο μεγαλύτερη.

Ο ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας Saugat Pokharel ανακάλυψε πως κατά τη λήψη των αρχείων του από το Instagram, το αρχείο περιείχε δεδομένα φωτογραφιών και προσωπικών συζητήσεων που ο ίδιος είχε διαγράψει και μάλιστα πάνω από ένα χρόνο πριν. Αυτό ήταν κάτι που ο Pokharel ανέφερε τον Οκτώβριο του 2019, μέσω του προγράμματος bug bounty του Instagram. Η εταιρεία έχει πλέον διορθώσει το εν λόγω bug και τα αρχεία σβήνονται πολύ πιο άμεσα.

To Instagram επιβράβευσε την ανακάλυψη του Pokharel με 6.000 δολάρια, ενώ πρόσφατα patch δείχνουν πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί, σύμφωνα με την εταιρεία. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο Twitter, όπου η υπηρεσία κρατούσε μηνύματα χρηστών που είχαν σβηστεί, αλλά κατέβαιναν μέσω του εργαλείου λήψης ιστορικού της εφαρμογής.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.