Το iOS 11 βρίσκεται στο 76% και το Android 8 στο 4.6% των συμβατών συσκευών

apple ios 11 εγκατεστημένο περισσότερες συσκευές από android oreo, Το iOS 11 βρίσκεται στο 76% και το Android 8 στο 4.6% των συμβατών συσκευών

Η “μητέρα των μαχών” ανάμεσα στα smartphones έχει να κάνει με το πιο λειτουργικό σύστημα είναι καλύτερο, με το iOS και Android να ξεχωρίζουν το καθένα για τους δικούς του λόγους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το θέμα της υποστήριξης και των αναβαθμίσεων με τα στοιχεία να δείχνουν την πιο άμεση απορρόφηση του iOS 11 σε σχέση με το Android 8.

Όσον αφορά το iOS, η Apple παραδοσιακά είναι πιστή στις αναβαθμίσεις της και την υποστήριξη που παρέχει σε όλες τις συσκευές της, ειδικά αν αναλογιστούμε πως το iOS 11 είναι διαθέσιμο μέχρι και για το iPhone 5S το οποίο φαίνεται πως θα λάβει και το iOS 12 σύμφωνα με ενδείξεις μέσα στο WebKit.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μέσα από την ιστοσελίδα των Apple developers, το iOS 11 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 76% των συμβατών iPhone, iPad και iPod Touch, ποσοστό το οποίο έχει αυξηθεί κατά 11% από την αρχή του 2018. Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν πως το iOS 10 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 19% των συμβατών συσκευών, ενώ προηγούμενες εκδόσεις του iOS βρίσκονται στο 5% των ενεργών iOS συσκευών.

Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιανουάριο έδειχναν πως το iOS 11 βρισκόταν εγκατεστημένο στο 65% των συσκευών, το iOS 10 στο 28% και οι προηγούμενες εκδόσεις στο 7% των συμβατών συσκευών. Συγκρίνοντας τα ποσοστά του iOS 10, το iOS 11 χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εγκατασταθεί τουλάχιστον στο 75% των συμβατών συσκευών μιας και το iOS 10 είχε εγκατασταθεί στο 79% των iOS συσκευών το Φεβρουάριο του 2017

Τα ποσοστά ενσωμάτωσης του iOS καταγράφονται από την Apple μέσω των δεδομένων από το App Store, τα οποία συλλέγονται και αναλύονται και έτσι είναι καταγεγραμμένα με απόλυτη ακρίβεια αφού κάθε εφαρμογή που “κατεβάζουν” οι χρήστες, καταγράφεται η έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής που εγκαθίσταται.

Στον αντίποδα, ενώ η Apple έχει τον απόλυτο έλεγχο για το διαμοιρασμό των αναβαθμίσεων απευθείας στις συσκευές των χρηστών, οι αναβαθμίσεις στη Google στέλνονται σε όλους τους κατασκευαστές των Android smartphone και γίνονται διαθέσιμα για τους χρήστες όποτε και αν τα διαθέσει η εκάστοτε εταιρεία, παρατείνοντας τη “ζωή” του γνωστού και μη αγαπητού fragmentation.

Το πρόβλημα με το fragmentation είναι αυτό που καθυστερεί τις συσκευές να αναβαθμίζονται στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Android 8 Oreo που βρίσκεται εγκατεστημένο στο 4.6% των συσκευών παγκοσμίως, ποσοστό πολύ μικρό για τον αριθμό των διαθέσιμων Android συσκευών στην αγορά.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πλειοψηφία των χρηστών “τρέχουν” τις εκδόσεις Android Lollipop, Marshmallow και Nougat, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει το 2014, 2015 και 2016 αντίστοιχα, ενώ θα ήταν πολύ καλό να μπορούσαν όλο και περισσότερες συσκευές να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις και το πρόβλημα του fragmentation να πάψει κάποια στιγμή να υπάρχει.

apple ios 11 εγκατεστημένο περισσότερες συσκευές από android oreo, Το iOS 11 βρίσκεται στο 76% και το Android 8 στο 4.6% των συμβατών συσκευών

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

S7 edge μέχρι τον Φεβρουάριο του 18 καμία ενημέρωση

Από τον Φεβρουάριο του 18 μέχρι σήμερα P10 plus
Καμία ενημέρωση

iPad pro 9.7 από τον Σεπτέμβριο του 17
Η μία ενημέρωση μετά την άλλη…

Δυστυχώς η Google και το Android λόγω ποικιλίας κατασκευαστών έχουν τεράστιο θέμα σε αυτό το κομμάτι από τη πρώτη συσκευή τους μέχρι σήμερα… Η μόνη λύση είναι μία κοινή πλατφόρμα, κοινώς ένα Android one ή stock για όλους και τέρμα τα παραμύθια. Εκεί να σας δω… Εκεί να δω τη Leica με stock λογισμικό κάμερας… Συσκευές βέβαια όπως τα Galaxy note θα έχουν τεράστιο θέμα με τα πενακια αλλά καταντάει κουραστικό μέρα από 1 χρόνο να έχουν το oreo τόσοι λίγοι… Καμία υποδομή υποστήριξης και άμεσης παραμετροποίησης του λογισμικού από τις εταιρείες.

Flagship killer

* το oreo με μικρότερο μερίδιο πίτας από lollipop και ίδιο (!!!!!!) Με jelly Bean… Ντροπή…

NikosAr

@Flagship killer +
Μια χαρά τα είπες .,.

Παναγιώτης

Συγκρίνουν τελείως ανόμοια πράγματα. Το IOS απευθύνεται σε οκτώ κινητά της Apple, το android απευθύνεται σε μερικές χιλιάδες; Αν τύχει Πάρε με το OnePlus που έχει τέσσερις συσκευές και πούμε σε πόσες συσκευές τρέχει το android 8 σίγουρα πιάνει ένα 70%

Efkairiakos

Αυτή η περίοδος με αυτές τις αναλύσεις σε συγκριτικό επίπεδο είναι πάντα ικανή να με κάνει να γελάω με την τραγικότητα των μεγάλων διαφορών στα νούμερα!
Και στα έτη υποστήριξης μοντέλων…
Χωρίς να είμαι φανατικός με το μήλο.
Χρησιμοποιώ και τα δυο λειτουργικά βασικα και τα τρία ναι! Και παράθυρα και αντρόιντ και μήλο. Όλα έχουν τα καλά και τα κακά τους…αλλά οι διαφορες εδω είναι τεράστιες…

Agnostos13

@Flagship killer:
Θα μπορούσαν να βάζουν όλοι οι κατασκευαστές android one συν τις ειδικές εφαρμογές της κάθε εταιρείας (leica, s pen κλπ) και τέλος. Αλλά εφόσον ο κάθε κατασκευαστής θέλει να κάνει fully customized rom αυτό σημαίνει αναμονή και προβλήματα…
Για εμένα θα έπρεπε η Google να πει “Μάιο σας δίνω τον κώδικα της νέας έκδοσης…Σεπτέμβριο θα δίνετε την διανομή σας στον κόσμο”!
Αλλά στην τελική δεν τους νοιάζει και πολύ όσο πουλάνε από το Play. Οι κατασκευαστές δεν θέλουν να δίνουν updates για να δίνουν νέες συσκευές και πάει λέγοντας…

thanos

Αυτά είναι παραδοσιακά στοιχεία, ανέκαθεν γινόταν αυτό. Το ζήτημα είναι στο iOS να γίνονται σωστές και εμπεριστατωμένες δοκιμές πριν την επίσημη διάθεση, διότι φέτος με την 11 βγήκαν 5-6 από πίσω διορθωτικές αναβάθμισεις. Στο Android επειδή είναι πολλοί οι κατασκευαστές ο καθένας βγάζει οποτε του κάνει κουκου, ενώ θα πρέπει να συμβαδίζουν όσο γίνεται με το διάστημα που τους δίνεται η αναβάθμιση από την Google αλλά μέχρι τώρα δε γίνεται τίποτα!!!

Capitano

Ανήκω στο 5% έχοντας:
iPhone 4 iOS 5.1.1 jb
iPhone 6s iOS 9.3.3 jb

DrMi

Δεν ξέρω αν η σύγκριση που κάνετε έχει κάποιο νόημα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να συγκρίνεται τα ποσοστά απορρόφησης του ios στα iPhone και του Android 8 oreo στα pixel/nexus κινητά.

KnightRider

1)Οι εταιρίες δεν δίνουν αναβαθμίσεις πχ S7 και πουλάνε πολλές καινούργιες σαβούρες με Android 8 τα οποία δεν αξίζουν.
2)Το iOS είναι μόνο σε ~15 συσκευές ενώ για Android υπάρχουν ένα κάρο συσκευές.
3)Ο χρήστης όταν πάει σε iOS 11 και δει τα bugs κλπ δεν μπορεί μετά να κάνει downgrade κι αναγκάζεται να μείνει στο 11.

Ευτυχώς που υπάρχουν τα Custom Roms αλλά το κακό είναι ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα λόγω των bugs και να πρέπει οι developers να κάνουν fixes/δοκιμές – είναι απαράδεχτο οι εταιρίες να κάνουν τέτοιες λαμογιές στους καταναλωτές στο να μην δίνουν αναβαθμίσεις και να δίνουν οι developers που κάνουν τα custom roms – και η apple στις αναβαθμίσεις να κολλάνε οι παλιές συσκευές !!!

Persapkoh

Όταν π.χ. η Lenovo ανακοινώνει πως η σειρά Moto G θα πάρει σίγουρα μία αναβάθμιση σε νέα έκδοση Android αλλά δεν εγγυάται περισσότερες ενώ η σειρά Moto E ίσως να μην πάρει καμία αναβάθμιση, τι περιμένουμε;
Όταν π.χ. η Sony ανακοινώνει σίγουρες αναβαθμίσεις μόνο για τις ναυαρχίδες της ενώ για τις συσκευές μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας δεν εγγυάται, τότε τι περιμένουμε;

παναγιωτης

κανονικα η συγκριση θα επρεπε να ηταν μεταξυ pixel και iphone/ipad… αλλα δεν συμφερει….

Agnostos13

@KnightRider:
Στο iOS μπορείς να κάνεις downgrade στην παλία έκδοση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (1-2 εβδομάδες) αφότου κυκλοφορήσει η νέα. Εγώ βέβαια πάντα περιμένω κανα μήνα να δω τα θετικά και τα αρνητικά της νέας έκδοσης και μετά προχωράω ή όχι στην αναβάθμιση…

@παναγιωτης:
Θα έπρεπε γιατί μόνο στα pixel (και στα nexus) υπάρχει σύγκριση αλλά δυστυχώς αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των android συσκευών…

Makis

Το iOS 10 & 11 στο 95%…τι να λέμε τώρα….και ο άλλος κάθεται και λέει jelly bean πριν από 6 χρόνια…

Chris

@makis κοιτάνε να δεις που αυτός με το jelly bean εδώ και έξι χρόνια έχει τα ίδια features με “ios 10 και 11 95%”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.