Το iOS 12 θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν report spam τηλεφωνικές κλήσεις και sms

ios 12 επιτρέπει report spam τηλεφωνικές κλησεις sms, Το iOS 12 θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν report spam τηλεφωνικές κλήσεις και sms

Σύμφωνα με τη σελίδα των developers της Apple, είναι δυνατή η ανάπτυξη extension εφαρμογών που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναφορά τις spam τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που λαμβάνουν, απευθείας στην Apple.

Μέχρι στιγμής το iOS έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν block κάποιον τηλεφωνικό αριθμό που τους καλούσε, κάτι το οποίο φαίνεται πως αλλάζει στο iOS 12 μιας και οι developers μπορούν να φτιάξουν app extension που προσθέτει την επιλογή “Unwanted Communications” και θα βρίσκεται στην εφαρμογή των ρυθμίσεων, με τους χρήστες να επιλέγουν εαν θα την ενεργοποιήσουν ή όχι.

Με την επιλογή “Unwanted Communications” οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν report τον τηλεφωνικό αριθμό που τους κάλεσε, πηγαίνοντας στη λίστα των πρόσφατων κλήσεων. Εκεί μπορούν να κάνουν αριστερό swipe στον αριθμό και να πατήσουν στην επιλογή “Report”. Όσον αφορά τα μηνύματα κειμένου, ο χρήστες θα μπορεί να κάνει report τη συνομιλία πατώντας στο κουμπί “Report” αφού ανοίξει τη συνομιλία για να προβληθεί στην οθόνη του iPhone. Επίσης, θα μπορεί να κάνει “Report” τη συνομιλία πατώντας παρατεταμένα το μήνυμα χωρίς να το ανοίξει και στη συνέχεια να πατήσει στην επιλογή Report Messages.

Όταν οι χρήστες κάνουν report συνομιλίες και μηνύματα κειμένου, η εφαρμογή θα ενεργοποιεί το extension για να συλλέξει πληροφορίες από τους χρήστες και έπειτα αποφασίζει το αν ο αριθμός θα γίνει report ή απλά θα μπλοκαριστεί. Οι αριθμοί που θα έχουν γίνει block θα εμφανίζονται στη λίστα “Blocked Contacts” που βρίσκεται στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” των iOS συσκευών.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

ελααααα οι καινοτομιεςςςςςς
δεν παυει να μας. εκπλήσσει αυτη η αππλε

dimitriscrete13

Μας προστατεύει απο τα spam η apple…!Μάλιστα, απλά θέλω να δώ ποιος θα με προστατεύσει απο την ίδια την apple, που πουλάει την κάθε κίνηση μου στις μυστικες υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και σε άλλες μεγάλες πολυεθνικές προκειμένου να πλουτίζουν. Κάθε φορά που κάνω add ενα τηλεφωνικό αριθμο, ως δια μαγείας μου βγαίνει ο κάτοχος του αριθμού προτεινόμενος φίλος στο facebook, και κάθε φορά που ακολουθώ την ίδια διαδρομή για την δουλειά μου, οι διαφημίσεις στο κινητό μου έχουν να κάνουμε με καταστήματα που τυχαία βρίσκονται στιον δρόμο για την δουλειά μου. και κοίτα να δείς που έχω απενεργοποιήσει της υπηρεσίες τοποθεσίας αλλα το άτιμο μαντεύει τα πάντα…!!
Σε κάθε περίπτωση επειδή είχαμε ενα συνέδριο στην δουλειά μου με τα προιόντα μιας μεγάλης εταιρίας που ακολουθεί την apple και που θα παρουσιαστούν του χρόνου στο εμπόριο τουλάχιστον στην Ελλάδα, ακόμα και η φραπεδιέρα που λέει ο λόγος θα έχει Wi-FI. Είμαστε πολύ κοντά στο λεγόμενο σχέδιο της παγκοσμιοποιήσης που ονομάζεται Internet of things. Έλεγχος και πείραμα και έχει ο θεός…! Ακόμα ειναι η αρχή

Nikopoup

@dimitriscrete13 πιπέρι στο στόμα. Αυτά δεν τα λένε. Θα βγουν οι πιστοί και θα πούμε ότι τα έβαλε με το fbi και δεν ξεκλείδωσε το κινητό και και και

Chris_BMW

@dimitriscrete13
«Κάθε φορά που κάνω add ενα τηλεφωνικό αριθμο, ως δια μαγείας μου βγαίνει ο κάτοχος του αριθμού προτεινόμενος φίλος στο facebook»

Υπάρχει ρύθμιση φίλος 😱 «πρόσβαση στις επαφές»

Αλλα τι λέω .. μιλάω με άτομα που σχολίασαν σε μια πολυ σωστή κίνηση της Apple αλλα το προηγούμενο άρθρο του one plus 6 το προσπέρασαν ασχολίαστο …..

giannis

@dimitriscrete13 έχεις επιτρέψει στην συσλευή σου να έχει προσβαση στις επαφές φίλε. Εγώ δεν έχω δώσει τέτοια εξουσιοδότηση σε καμία εφαρμογή. Πριν αρχίσουμε να πατάμε σε όλα «οκ» διαβάζουμε πρώτα.

Kostas

Διαβάζεις τα σχόλια κι απορεις πως έχει έστω και ηλεκτροδότηση αυτή η χώρα! Δεν υπάρχει σωτηρία

NikosAr

Να διαβάζεις ένα άρθρο τεχνολογίας που αφορά Χ,ψ συσκευές και να παίρνεις μια πληροφορία είναι λογικό … αλλά να διαβάζεις για software και δεν έχεις την συσκευή που το υποστηρίζει … αλλά κοροϊδεύεις και λες ένα σωρό μπούρδες για να υποστηρίξεις …. τι ? Αφού δεν είσαι κάτοχος γιατί βγαίνεις να πεις κάτι που δεν γνωρίζεις …! Ή μάλλον γνωρίζεις για τα πάντα και είσαι ΞΕΡΟΛΑΣ !

Agnostos13

@dimitriscrete13:
Διάβασε λίγο το manual του iOS να καταλάβεις πως λειτουργούν οι εξουσιοδοτήσεις των εφαρμογών φίλε…

kostas

Call Insider – The End of Telemarketing
Android αλλά δουλεύει όποτε θέλει αυτό..

Makis

Οι και καλά haters μπήκαν στις τρύπες τους μετά τις απαντήσεις. Έχει πλάκα πάντως να αποδομείς “επιχειρήματα” ανοήτων.

Nikopoup

@makis οι και καλά haters δεν βρίσκουμε τρύπα να κρυφτουμε θα έλεγα εγώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.