Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

ios 12 ομαδοποίηση ειδοποιήσεων γονικός έλεγχος do not disturb, Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

Το iOS 12 βελτιώνει τις “Do Not Disturb” λειτουργίες, ομαδοποιεί τις ειδοποιήσεις μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους με τις iOS συσκευές, ελέγχοντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα απασχολούνται σε αυτές.

Υπάρχουν άνθρωποι που απενεργοποιούν τη συσκευή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου ενώ μπορεί οι περισσότεροι να την έχουν ενεργοποιημένη. Το να ξυπνάμε μέσα στη νύχτα από τις ειδοποιήσεις, τον ήχο τους αλλά και την ενεργοποιημένη οθόνη της οποίας το φως μας ξυπνάει, είναι κάτι συνηθισμένο και δε βοηθάει στο να κοιμόμαστε ομαλά. Αυτό σκέφτηκε η Apple και παρουσίασε τη λειτουργία “Do Not Disturb During Bedtime”, κατά την οποία η οθόνη παραμένει σκοτεινή και το μόνο που φαίνεται είναι η ώρα, η ένδειξη της μπαταρίας αλλά και οι ειδοποιήσεις με τρόπο που δε θα μας ενοχλεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μια λειτουργία την οποία διαθέτουν εδώ και χρόνια οι ανταγωνιστές της Apple, με την ονομασία “Always On Display”.

Επίσης, μπορούμε να τροποποιήσουμε τη διάρκεια που θα έχει η λειτουργία “Do Not Disturb”, όπου μπορούμε να ορίσουμε να διαρκέσει μια ώρα ή και μέχρι μιας συγκεκριμένης ώρας, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε να διαρκέσει μέχρι να αποομακρυνθούμε από την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε και μέχρι να ολοκληρωθεί κάτι το οποίο έχουμε προγραμματίσει στο Calendar app όπως ένα meeting.

ios 12 ομαδοποίηση ειδοποιήσεων γονικός έλεγχος do not disturb, Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

Όσον αφορά τις ειδοποιήσεις, υπάρχει πλέον η λειτουργία “Instant Tuning” με την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε τις ειδοποιήσεις που θα λαμβάνουμε από κάθε μια εφαρμογή. Έχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις από κάποιο app αλλά και να μην τις εμφανίζει στην οθόνη όταν είναι κλειδωμένη, παρά μόνο μέσα στο στο κέντρο ειδοποιήσεων επιλέγοντας “Send to Notification Center”. Με τον τρόπο αυτό δε θα αποσπάται η προσοχή μας από κάτι που κάνουμε με το να “πεταχτεί” η ειδοποίηση και να αρπάξουμε τη συσκευή μας για να διαβάσουμε ό,τι έχουμε λάβει.

ios 12 ομαδοποίηση ειδοποιήσεων γονικός έλεγχος do not disturb, Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

Μια ακόμα σημαντική δυνατότητα που έχουμε στο iOS είναι η δυνατότητα για ομαδοποίηση των ειδοποιήσεων ανάλογα με το είδος τους. Όλοι μας λαμβάνουμε ειδοποιήσεις που μπορεί να είναι από μηνύματα κειμένου, ειδοποιήσεις από το ημερολόγιο, το Facebook, Twitter, Instagram και άλλα, τα οποία εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, κάτι το οποίο υστερεί οργάνωσης. Πλέον, οι ειδοποιήσεις οργανώνονται ανά κατηγορία και μπορούμε να ανοίξουμε την κάθε ομάδα ειδοποιήσεων και να δούμε τι έχουμε λάβει. Αυτή η λειτουργία ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να μη σπαταλάμε χρόνο στην αναζήτηση των ειδοποιήσεων μιας και πλέον οι ομάδες των ειδοποιήσεων φαίνονται να εξυπηρετούν καλύτερα.

ios 12 ομαδοποίηση ειδοποιήσεων γονικός έλεγχος do not disturb, Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

Επιπλέον, οι γονείς στο iOS 12 θα μπορούν να ελέγχουν μέσω του Family Sharing συστήματος της Apple και της λειτουργίας “Allowances”, για να παρακολουθούν το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά τους στα iPhone και iPad καθώς και το πόσο χρόνο ξοδεύουν στα video games, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διασκέδαση έτσι ώστε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να περιορίσουν τη χρήση τους εαν αυτά υπερβούν τα όρια.

ios 12 ομαδοποίηση ειδοποιήσεων γονικός έλεγχος do not disturb, Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

Τέλος, μέσα από την επιλογή “Content and Privacy Restrictions” οι γονείς θα ελέγχουν το ποιές εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα τις χρησιμοποιούν. Οι περιορισμοί αυτοί υπάρχουν για να γίνεται σωστή χρήση των συσκευών από τα παιδιά δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο στους γονείς για να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους στα iPhone και iPad.

ios 12 ομαδοποίηση ειδοποιήσεων γονικός έλεγχος do not disturb, Το iOS 12 φέρνει ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, γονικό έλεγχο και νέες “Do Not Disturb” λειτουργίες

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Κρατάμε την ομαδοποίηση των ειδοποιήσεων,τη δυνατότητα πολλαπλών FaceTime κλήσεων και τη βελτίωση της ταχύτητας ..
Για να δούμε . Ιδιαίτερα για την ταχύτητα κρατάω μικρό καλάθι . Ευχαριστημένος θα είμαι σαν κάτοχος 6s (με αλλαγμένη μπαταρία ) αν η ταχύτητα παραμείνει τουλάχιστον σαν την 11 με την οποία στην τελευταία έκδοση της ειναι απόλυτα ευχαριστημένος καθότι το κινητό ανταποκρίνεται σε οτι του ζητήσω ταχύτατα .
Ένα ελάττωμα που έχω ανακαλύψει βεβαια ειναι οτι σε ξεκλείδωμα απο οθόνη κλειδώματος και καπάκια 3D Touch στο εικονίδιο των κλήσεων για εμφάνιση των «αγαπημένων» η λειτουργία δεν ανταποκρίνεται επι τόπου .

Dimitris k

Πολύ βολικά τα περισσότερα. Τα χρησιμοποιώ σε λειτουργικό ανταγωνιστή, από το οποίο μάλλον “πηρε και τις ιδέες” η Apple. Δεν αναφέρω το όνομα του για να μην κάνω διαφήμιση, καθώς το παρόν άρθρο αφορά την Apple. Μόνο στα άρθρα των άλλων είναι σχεδόν υποχρεωτικό να γράφεται η λέξη Apple τουλάχιστον πέντε φορές.

Zura

Chris_BMW, δεν διαφωνώ, η 11.4 είναι όντως ένα βήμα μπροστά στην απόδοση είτε νέα είτε παλιά συσκευή. Η 12 είναι ο ορισμός μιας σωστής ενημέρωσης, την δοκιμάζω σε κυρία συσκευή και το έχω ως daily driver στο iPad Mini 3 (Α7). Μιλάμε ότι σε σχέση με την 11.4 είναι ακόμα παραπέρα. Ας είναι και η 1η δοκιμαστική έκδοση.

Chris_BMW

@Zura

Εισαι προγραμματιστής ;;
Γιατι η Beta για το κοινό δεν έχει δωθεί ακόμα ..
Μπορείς βεβαια να την περάσεις αλλα με ανορθόδοξο τροπο ο οποίος σίγουρα θα δημιουργήσει μικροπροβλήματα ..
Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε σε όλες τις παλαιότερες Beta εκδόσεις ..
Τωρα αν λες αλήθεια τι να πω … κρατάω μικρό καλάθι πλέον .. Μακαρι γιατι το 6s μου μετά και την αλλαγή της μπαταρίας αν η δώδεκα ειναι αξιοπρεπή σίγουρα θα παραμείνει στην κατοχή ου για άλλο έναν χρόνο …

Agnostos13

@Chris_BMW:
Μπορείς να περάσεις developer profile στην συσκευή σου και να το εγκαταστήσεις για να κάνεις τις δοκιμές σου (δεν ενδείκνυται για πρώτη συσκευή).
Για την public beta θα πρέπει να περιμένουμε για την ώρα…

Chris_BMW

@Agnostos13

Το ξερω , γιαυτο τον ρώτησα . Ειδικά αν την περάσεις με τον τροπο που αναφέρεις τουλάχιστον μεχρι πρότινος όλες οι εκδόσεις φέρουν προβλήματα .
Τωρα εν αληθεύει αυτό που λέει ειναι αρκετά αισιόδοξο .. Οψόμεθα ..
Οπως προείπα κρατάω μικρό καλάθι ..
προσκοπικά εγώ περιμένω γύρω στους δυο μήνες ακόμα και μετά το επίσημο λανσάρισμα και μετά την περνάω ..
Σκόπευα φέτος να αλλάξω συσκευή αλλα μετά την αλλαγή της μπαταρίας στο 6s (αγορά σχεδόν day one) και μετά την 11.3 το κινητό πετάει . Αν συνεχίσει έτσι καί με την 12 σίγουρα θα το κρατήσω για έναν ακόμα χρόνο ..
Το μονο που με ανησυχεί όμως -όσον αφορά τη σταθερότητα και το smoothness ειναι πως πλέον η Apple έχει λειτουργικό με δυο user interfaces .Ενα με home button και ένα με gestures.. και σίγουρα θα δώσει έμφαση στο δεύτερο οφοσον ολα τα καινούργια θα στερούνται home button…
Αυτός πιστεύω ήταν κ ο λόγος των πολλών προβλημάτων της 11 ..

nikos2018

ΕΛΛΗΝΙΚΑ στη Siri φέρνει ????

Μπαααα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.