Το iOS 12 θα είναι συμβατό και με το iPhone 5S;

ios 12 συμβατό iphone 5s, Το iOS 12 θα είναι συμβατό και με το iPhone 5S;

Σύμφωνα με το bug report του WebKit, τη web-browser engine που χρησιμοποιεί ο Safari, το iOS 12 πιθανόν να είναι συμβατό και με το iPhone 5S, κάτι που προκαλεί έκπληξη μιας και το συγκεκριμένο είχε κυκλοφορήσει το 2013. Και όμως ακόμα και πέντε χρόνια μετά φαίνεται πως είναι πολύ σκληρό για να “πεθάνει” αφού η υποστήριξη που του παρέχει η Apple ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Η Apple είναι γνωστή για την υποστήριξη που παρέχει στα προϊόντα της και το iPhone 5S είναι τρανό παράδειγμα αυτής της κατάστασης μιας και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013 και φαίνεται πως ακόμα αντέχει στο χρόνο. Έτσι, στην ενότητα της αναφοράς σφαλμάτων του WebKit, κατά τη διάρκεια δοκιμών φαίνονται οι αναφορές στο iOS 12 και στο iPhone 5S ενώ υπάρχει η επιβεβαίωση “iPhone 5s running iOS 12”.

Μπορεί οι δοκιμές να φαίνεται να έγιναν σε περιβάλλον προσομείωσης του software του iPhone 5S, αυτό δε σημαίνει πως δε θα μπορεί να “τρέξει” και σε μια κανονική συσκευή. Σε αυτό το χρονικό σημείο όπου η ανάπτυξη του iOS 12 έχει ξεκινήσει μιας και εντοπίστηκε δραστηριότητα συσκευών με iOS 12 στο διαδίκτυο, είναι πολύ νωρίς να διαπιστώσουμε πως η υποστήριξη του iPhone 5s έχει να κάνει σε επίπεδο δοκιμών και ενδεχομένως στην τελική έκδοσή του το φθινόπωρο να μη συμπεριλαμβάνεται στα iPhone που θα μπορούν να το υποστηρίξουν.

Το ότι εμφανίστηκε σε επίπεδο δοκιμών η συμβατότητα του iOS 12 με το iPhone 5S, δηλώνει πως η Apple έχει ξεκινήσει τις δοκιμές στις συσκευές της για να καταγράψει το πως ανταποκρίνονται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος, για το οποίο θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα στο WWDC 2018 στις 4 Ιουνίου καθώς και για το τι άλλο μας επιφυλάσσει η Apple για το 2018.

ios 12 συμβατό iphone 5s, Το iOS 12 θα είναι συμβατό και με το iPhone 5S;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ducatijim

Μπράβο κ πάλι μπράβο!!!!
Αυτό είναι support!!! Ο σεβασμός κερδίζεται κ δεν απαιτείται!! Μπράβο στο μήλο κ στο σεβασμό των χρημάτων του καταναλωτή έστω κ μετά από 5 χρόνια!! Ας τα βλέπουν κάτι εταιρείες στυλ Samsung…… τπτ δεν είναι τυχαίο.

Nick

Σωστά, σεβασμός στην εταιρία (και κάθε εταιρία) που πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη να laggαρει παλαιότερες CPU με δικαιολογίες που πείθουν μόνο μη-σχετικούς με τεχνολογία (το κοινό που απευθύνονται εξάλλου). Όσο για τα updates έχουν μόνο κάποια features για τα παλιότερα μοντέλα και η απόδοση πέφτει δραματικά (δείτε iphone 6).

giorgosaero

Αν ειναι να την παρει και το κινητο να ειναι για πεταμα…οχι ευχαριστουμε δεν θα παρουμε….1000 φορες iphone με ios 9….

Marios1508

@Nick αλήθεια τώρα; Μόνο οι μη-σχετικοί με την τεχνολογία αγοράζουν iphone; τι να πώ; Χωρίς παρεξήγηση, υποτιμώντας όσους έχουν iphone κερδίζεις κάτι; Γιατί μου κάνει λίγο παιδιάστικη ως συμπεριφορά.

Στην ουσία της είδησης-φήμης να πω ότι καλό το support στις παλαιότερες συσκευές από την apple αλλά σίγουρα θα είναι μόνο για μερικά features του ios 12 που θα λειτουργούν στο 5s. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πολιτική της apple έχει να κάνει κυρίως με αναβαθμίσεις ασφαλείας στο λογισμικό. Να παραμένουν για όσο περισσότερο γίνεται με το πιο πρόσφατο λογισμικό που είναι πιο ασφαλές απέναντι σε κακόβουλα λογισμικά.

Agnostos13

@Nick:
Εσύ “σχετικέ με την τεχνολογία” αν σε ρώταγαν τι πρέπει να κάνουν στις συσκευές με τις προβληματικές μπαταρίες…να ρίξουν τα ρολόγια ή να αντιμετωπίζεις συνεχόμενα restart και να μείνεις πρακτικά με μη λειτουργική συσκευή να διάλεγες το δεύτερο!

ΥΓ. Η παραπάνω μέθοδος ακολουθείται χρόνια στα laptops…

giorgosgek

Μαλλον ο πιο λογικος εδω μεσα και ο πιο σχετικος εδω περα ειναι ο “ασχετος” @Nick . Μην αναφερθουμε παλι στο θεμα της apple κατανταει γελοιο , αν ηθελε ας το ανεφερε η να το ειχε σαν επιλογη απο την αρχη , οχι κατοπιν εορτης ( και καλα ) με προσφορουλες στις αλλαγες μπαταριας αναγκαστικα, πολλα κινητα λειτουργουν μια χαρα μετα απο χρονια. Αν βγει ios 12 στο 5s και δεν σερνεται καλως, αλλιως ποιος ο λογος να παθιαζεστε , ενα update δεν λεει απολυτως τιποτα, σας το καταστρεφει και συνεχιζετε να τρωτε σανο. Για εμενα προσωπικα δεν σημαινουν τιποτα τα updates , απο τη στιγμη που εχει εφαρμογες το κινητο και ειναι πληρως λειτουργικο, χωρις προβληματα, ειδικα στην apple ειναι για τα ματια του κοσμου , εννοειται πως θα τρελαθειτε ομως με τα νεα emoticon η καποια αλλη χαζομαρα που θα σας μοστραρει , ποιος νοιαζεται αν σε ωθει στο να παρεις το 8αρι θα πειτε εσεις οι hardcore…..

konstantinos

Πολυ κουραστικο αυτο που γίνεται με τις απαντησεις των φανατικων που αντιμετωπιζουν τα κινητα σαν παναθηναϊκό ολυμπιακό και απο καποιο σημειο και μετα υποβαθμιζει και ολο το techblog.

Ειναι ξεκαθαρο οτι αυτο που κανει η apple με την υποστηριξη ειναι μο-να-δι-κο . Η samsung ειναι πχ πολυ πίσω ενω αν πιασω την one plus θα γελαμε με την υποστήριξη στα κινητά της.
Τεράστιο σφαλμα (για να μη το χαρακτηρίσω και χειρότερα) αυτο που εγινε με τον χρονισμο και τις μπαταρίες της apple, αλλο θεμα γιατι τα μπερδευετε? Δεν μπορειτε να κρινετε το καθενα ξεχωριστα?

Και ασχετο αλλα προσωπικά αυτο που με ενοχλεί στα iphone ειναι το πολυ υψηλο sar αλλα δεν το διαβαζω πουθενά, κανεναν δεν ενοχλει η ακτινοβολία?

NtinosMD

Εαν σκεφτει κανεις οτι το iOS 12 , οπως ειπε κ η ιδια ειναι update με under the hood improvements – τυπου καλυτερου stability optimization κλπ. διχως νεα feautures , τοτε ναι δεν μοιαζει καθολου παραλογο. Αλλα οκ. Και σε galaxy s4 ( της ιδιας χρονιας ) , το oreo το παιρνει με ROM πλεον- ( με οτιδηποτε αυτο και να συνεπαγεται ), αρα κομπλε. Γενικοτερα εχουμε το οξυμωρο οτι μια ετσιρεια δινει updates σε απαρχαιωμενα specwise κινητα , και οι αλλες ετσιρειες που τα κανει τουμπανα απο χαρακτηριστικα τα παρατσει μετα απο 2 χρονια ( εαν ειναι ναυαρχιδα – εαν οχι τοτε αστο ).

thanos

Η υποστήριξη της Apple στα μεγάλα updates είναι φοβερή και μοναδική, έχεις δωσει ένα σωρό χρήματα και πιάνουν τόπο ακόμα και μετά από 5 χρονια. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με τον ανταγωνισμό, η Samsung κάθε λίγο αλλάζει “ναυαρχιδες” και σύντομα ξεχνάει. Αυτό με τον υποχρονισμό ηταν φάουλ το οποίο διορθώθηκε, έστω και εκ των υστέρων. Βέβαια δε νομίζω να περιμένει κανεις μοντέλο του ’13 και μοντέλο του ‘18 να έχουν την ίδια απόδοση με το ίδιο Firmware.

@Nick και μόνο που λες πως το iOS απευθύνεται σε μη σχετικούς με την τεχνολογίας δείχνει και επιβεβαιώνει πως εσυ είσαι ο άσχετος και απλά είσαι ακόμα ένας εμπαθής με την Apple. Αυτός που είναι σχετικός με την τεχνολογικά και αντικειμενικός δε θα πει τις ίδιες ατεκμηρίωτες μπούρδες με σενα!!!

Chris_BMW

@thanos

Να διορθώσω πως το 5s θα υποστηρίζετε για 6 χρονια και όχι 5 ..
Τα 5 χρονια συμπληρώνονται με την αναβάθμιση σε iOS 12 το Σεπτέμβρη . Ωστόσο θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού και μέσα στο 2019…
Αυτό και μονο ειναι πολυ σημαντικό (αν γίνει τελικά ) αρκεί η Apple να μην το «σκοτώσει» οπως έκανε με το 4s σε iOS 9 …
Πιστεύω όμως -επειδή το έχω δουλέψει με iOS 11 – και στέκεται αρκετά καλα και εφόσον το iOS 12 οπως λέγεται θα δώσει έμφαση στην σταθερότητα , πως αν η Apple ασχοληθεί μαζί του και προσαρμόσει το λογισμικό οπως πρέπει θα δουλεύει αξιοπρεπώς !
Θυμίζω πως το 5s έχει επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 64Bit και σε απόδοση δεν υπολείπεται πολυ αυτού του I phone 6 οποτε γιατι όχι …

Agnostos13

@giorgosgek:
Πάντως και τώρα που έχεις την (ψευτο)επιλογή το μόνο που γίνεται είναι να πηγαίνει ο κόσμος να αλλάζει μπαταρία…

χρηστος

Αυτο δεν λεγεται υποστηριξη, λεγεται καταστροφη. Eχει ιστορικο η Apple στις ενημερωσεις διαλυσης..

wave

Αν πάρεις …. ποτέ … Iphone έλα να ξαναγράψεις τις μπούρδες που γράφεις

NikosAr

Αυτός και μόνο μπορεί να είναι και ο λόγος που θα αυξάνει τις πωλήσεις της … ένα μεγάλο μπράβο !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.