Αυτό είναι το mixed reality OS της εταιρείας Magic Leap

mixed reality os magic leap, Αυτό είναι το mixed reality OS της εταιρείας Magic Leap

Η εταιρεία Magic Leap είναι μια startup των Η.Π.Α που ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δικό της AR headset και αποκάλυψε ένα μικρό μέρος του mixed reality λειτουργικού συστήματός της

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Magic Leap ασχολείται με την ανάπτυξη AR headset το οποίο θα χρησιμοποιεί εικονικά αντικείμενα και θα τα τοποθετεί στον πραγματικό κόσμο με τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με αυτά. Στο VR αντιθέτως έχουμε την κατασκευή ενός ολοκληρωτικά εικονικού κόσμου στον οποίο ο χρήστης περιηγείται και αλληλεπιδρά με τα VR αντικείμενα.

Η Magic Leap προχώρησε σε μια μικρή αποκάλυψη σχετικά με το mixed reality λειτουργικό σύστημά της το οποίο διαθέτει τη οθόνη έναρξης με τις stock εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες όταν το AR headset κυκλοφορήσει στην αγορά. Παρά το γεγονός πως δεν είναι η τελική έκδοση των εφαρμογών αυτών, έχουμε μια πρώτη εικόνα του τι ετοιμάζει η εταιρεία.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την εφαρμογή με τις φωτογραφίες οι οποίες εμφανίζονται σε 2D μορφή, με τις εφαρμογές αυτού του τύπου να ονομάζονται “landscape apps” ενώ σημαντικό είναι το ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πολλές τέτοιες εφαρμογές ταυτόχρονα. Τα 3D apps με τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τον πραγματικό κόσμο ονομάζονται “immersive apps” και αναμένεται να είναι αυτά που θα τραβήξουν όλη την προσοχή μιας και η Magic Leap υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία στους χρήστες που θα αγοράσουν το AR headset της εταιρείας.

Η Magic Leap ανακοίνωσε πως το headset που αναπτύσσει θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι που διανύουμε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας καθώς και την τιμή πώλησης.

mixed reality os magic leap, Αυτό είναι το mixed reality OS της εταιρείας Magic Leap

mixed reality os magic leap, Αυτό είναι το mixed reality OS της εταιρείας Magic Leap

mixed reality os magic leap, Αυτό είναι το mixed reality OS της εταιρείας Magic Leap

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Gaming Netflix VR

To Netflix επιβεβαιώνει τον ερχομό παιχνιδιού Stranger Things VR

To Netflix και ο προγραμματιστής Tender Claws ανακοίνωσαν ότι ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Stranger Things VR θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2023. Σύμφωνα με την πλατφόρμα streaming, το παιχνίδι θα σας επιτρέπει να παίξετε ως ένας από τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς.

Gear Facebook VR

Facebook: Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

Ο Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας μελλοντικός CTO Andrew Bosworth (ή “Boz”)  παίζουν με νέο VR (ή AR) headset εβδομάδες πριν το συνέδριο της εταιρείας.

Internet VR

Show ταλέντων με avatars που τραγουδούν στο δίκτυο Fox

Τα talent shows στην τηλεόραση τείνουν να γίνουν όλα όμοια, με το Fox να προσπαθεί να αλλάξει τον κανόνα με την τελευταία του παραγωγή.

Software Android 11 Google VR

Η Google βάζει τέλος στο Daydream VR με το Android 11

Δε θα υπάρχει κανένα update στην πλατφόρμα, με την Google να υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα μπορεί καν να μην παίζει στο Android 11.