Το Netflix τερματίζει την ανανέωση συνδρομής μέσω iOS συσκευών

Netflix τερματίζει ανανέωση συνδρομής μέσω Apple συσκευών, Το Netflix τερματίζει την ανανέωση συνδρομής μέσω iOS συσκευών
Νέοι αλλά και παλαιότεροι συνδρομητές του Netflix, που είναι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό σύστημα iOS, δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή μέσω iTunes.
Το Netflix επιβεβαίωσε πως δεν θα υποστηρίζει πλέον την πλατφόρμα της Apple ως μια μέθοδο πληρωμής για τους νέους συνδρομητές. Την συγκεκριμένη αλλαγή την ξεκίνησε αρχικά σε συγκεκριμένες αγορές, τον περασμένο Αύγουστο και πλέον ισχύει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδρομητές, από τον Νοέμβριο που μας πέρασε. Όσοι ενδιαφέρονται να πληρώσουν την συνδρομή τους, είτε πρόκειται για νέους είτε για παλαιούς συνδρομητές που πλήρωναν μέσω iTunes και έχουν διακόψει την συνδρομή τους για πάνω από έναν μήνα, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την πληρωμή τους διαδικτυακά, μέσω της σελίδας του Netflix.
Η Apple κρατάει προμήθεια 15-30% επί των συνδρομών που πραγματοποιούνται μέσω iTunes και αυτό είναι ένα σημείο σταθερά αυξανόμενης διαμάχης μεταξύ της Apple και των προγραμματιστών εφαρμογών. Τώρα πλέον το Netflix θα βάζει στη τσέπη όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις συνδρομές των χρηστών συσκευών της Apple. Τα επιπλέον κέρδη που θα προκύψουν από τη μη καταβολή των προμηθειών μέσω iTunes, θα είναι σημαντικά, μιας και που το ίδιο το Netflix γνωρίζει πως βρισκόταν στην κορυφή των εφαρμογών του iOS με τα μεγαλύτερα έσοδα.
Παρότι η παράκαμψη πληρωμών συνδρομών μέσω iTunes μπορεί να επηρεάσει μικρότερου μεγέθους εφαρμογές, είναι πολύ αμφίβολο πως αυτή η απόφαση θα έχει επίπτωση στον αριθμό συνδρομητών του Netflix με οποιονδήποτε τρόπο. Απεναντίας φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν, αν υπολογίσει κανείς πως νωρίτερα μέσα στο έτος έδωσαν την δυνατότητα να πληρώσει κανείς την συνδρομή του, μέσω Google Play.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Δεν βρέχει, τους φτύνουν…

Darth

30% ειναι overkill πυστευω ενα 10% θα ηταν παρα πολη καλη επιλογη (και για της δυο πλευρες)

nikos2018

ΦΤΑΙΕΙ αποκλειστικά και μόνον η apple, με την ΑΧΟΡΤΑΓΗ οικονομική πολιτική της.
Πολύ σύντομα θα της σκάσει στα μούτρα και όλοι θα γελάμε.
Και το λέω ως χρήστης εδώ και κάποια χρόνια των συσκευών της (τώρα με iphone 8 plus)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.