Ubuntu 9.04, Έτοιμο για download

Η ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu ανακοίνωσε επίσημα τη διάθεση του Ubuntu 9.04 με κωδική ονομασία Jaunty Jackalope, συνεχίζοντας την παράδοση του Ubuntu να συλλέγει και να ενοποιεί τις πιο πρόσφατες και πιο σημαντικές τεχνολογίες ελεύθερου λογισμικού σε μια ποιοτική και εύχρηστη διανομή. Το Ubuntu 9.04 θα υποστηρίζεται για 18 μήνες στις εκδόσεις για υπολογιστές γραφείου και server. Οι χρήστες που επιθυμούν μεγαλύτερη διάρκεια υποστήριξης μπορούν να παραμείνουν στην έκδοση Ubuntu 8.04 LTS αντί να αναβαθμίσουν ή να εγκαταστήσουν την 9.04.

, Ubuntu 9.04, Έτοιμο για download

Νέα χαρακτηριστικά του Ubuntu 9.04
– Συντομότερη εκκίνηση
Οι μικρότεροι χρόνοι εκκίνησης, σε κάποιες περιπτώσεις 25 δευτερόλεπτα μόνο, επιτρέπουν γρήγορη πρόσβαση σε ένα πλήρες υπολογιστικό περιβάλλον για τα περισσότερα μοντέλα υπολογιστών γραφείου, φορητών υπολογιστών και netbooks.

– Βελτιωμένη υποστήριξη αναστολής και επαναφοράς
Οι βελτιωμένες λειτουργίες αναστολής, αδρανοποίησης και επαναφοράς προσφέρουν στους χρήστες φορητών υπολογιστών μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και άμεση επαναφορά μετά την αδρανοποίηση.

– Υποστήριξη περισσότερων συσκευών ασύρματης δικτύωσης και καρτών 3G
Η λειτουργία έξυπνης εναλλαγής μεταξύ Wi-Fi και 3G δικτύων έχει διευρυνθεί με την υποστήριξη περισσότερων συσκευών ασύρματης δικτύωσης και καρτών 3G, με αποτέλεσμα βελτιωμένη εμπειρία χρήσης για τους περισσότερους χρήστες.

– Η πιο πρόσφατη έκδοση 3.0 της σουίτας εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org
To Ubuntu 9.04 έρχεται με προεγκατεστημένη τη σουίτα εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org 3.0, δίνοντας στους χρήστες ένα πλήρες περιβάλλον γραφείου απόλυτα συμβατό με το Microsoft Office. To
ελεύθερο και δωρεάν αυτό λογισμικό παραγωγικότητας γραφείου παρέχει άμεσο όφελος τουλάχιστο 200 ευρώ για χρήστες που χρειάζονται να δημιουργούν παρουσιάσεις, να γράφουν κείμενα ή να διαχειρίζονται λογιστικά φύλλα στο γραφείο και στο σπίτι.

– Νέο σύστημα ειδοποιήσεων
Ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα ειδοποιήσεων εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ubuntu 9.04. Το σύστημα αυτό συνδυάζει τις μεθόδους ειδοποίησης διαφόρων εφαρμογών και παρουσιάζει τις ειδοποιήσεις με ένα ενιαίο απλό και διακριτικό τρόπο.

– Νέα εικονίδια και εικαστικά
Σε αυτή την έκδοση περιέχονται νέα εικονίδια και εικαστικές αλλαγές στην εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας, στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης της εμπειρίας χρήσης του Ubuntu.

Κατεβάστε το Ubuntu 9.04
Για να κατεβάσετε το Ubuntu 9.04, ή να σας σταλούν δωρεάν CD, επισκεφθείτε τη σελίδα:
https://www.ubuntu.com/getubuntu

Στους χρήστες του Ubuntu 8.10 θα προταθεί αυτόματη αναβάθμιση στο 9.04
από τον διαχειριστή ενημερώσεων. Για οδηγίες σχετικά με την αναβάθμιση δείτε τη σελίδα:
https://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

Βοηθήστε στην ανάπτυξη του Ubuntu
Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς στην ανάπτυξη του ubuntu, ρίξτε μια ματιά στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε, στη σελίδα:
https://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/Community

Πηγή: Ελληνική κοινότητα Ubuntu-gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theokost

thelo to ubuntu 9.04

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Linux macOS Windows

Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.

Smartphones Windows 11 Linux

Windows Subsystem for Linux: Θα γίνει ειδικό app στο Store

H νέα έκδοση του Windows Subsystem for Linux θα πάρει τη μορφή ενός app στο Microsoft Store, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Software Apple Linux Mac

Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μέσω της VM πρότασης της Corellium, οι χρήστες Mac με Apple M1 chip μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση των Ubuntu Linux, με μερικούς περιορισμούς.

Software Apple featured Linux

Apple M1: Μετά τα ARM Windows 10, τρέχει και Linux

Αφού μπόρεσε να τρέξει με απόλυτη επιτυχία τα Windows 10 ARM, το νέο Apple M1 chipset τρέχει πλέον και Linux, με τη βοήθεια βέβαια VM.