“Universal Store” με εφαρμογές για Windows και Windows Phone;

Σύμφωνα με το tweet του χρήστη @AngelWZR, η Microsoft σχεδιάζει την δημιουργία ενός application store το οποίο θα περιλαμβάνει universal εφαρμογές συμβατές τόσο με Windows όσο και με Windows Phone. Μάλιστα ανέβασε και screenshot που δείχνει να ενημερώνει τους προγραμματιστές για την δυνατότητα δημιουργίας κοινών εφαρμογών για τις δύο πλατφόρμες.

Υπάρχει ένα «Shared Solution» template το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθώς και διάφορα εργαλεία για τις εφαρμογές τα οποία δίνουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες στην ύπαρξη μιας τέτοια δυνατότητας στον ορίζοντα.

Μία δεύτερη φωτογραφία ενημερώνει ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 80% του XAML μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις δύο πλατφόρμες ενώ το υπόλοιπο 20% φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για την εμφάνιση και την συμπεριφορά των εφαρμογών. Επίσης μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δημιουργούνται δύο AppX πακέτα όταν η εφαρμογή ολοκληρωθεί, καθιστώντας σχεδόν σίγουρο ότι η Microsoft θα σταματήσει το τωρινό XAP format.

Αν οι φωτογραφίες είναι αληθινές, τότε φαίνεται πως η Microsoft προσπαθεί όλο και πιο συστηματικά να ενώσει το κενό μεταξύ των desktop και των κινητών συσκευών. Μπορεί να ακούγεται αρκετά υποσχόμενο στην σκέψη, αλλά ποια θα είναι άραγε η αντίδραση των χρηστών;

Μέχρι στιγμής το Microsoft Surface, το οποίο αποτελεί μία ενοποιημένη προγραμματιστική προσέγγιση για κινητές συσκευές και tablet δεν έχει δουλέψει ιδιαίτερα για την Microsoft, ενώ από την άλλη πλευρά οι χρήστες δεν φαίνονται αρκετά ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των Windows 8.

Αν η Microsoft καταφέρει να ολοκληρώσει κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα θα έχει πετύχει πολλά. Εσείς πιστεύετε ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει κοινές desktop και mobile εφαρμογές;

, “Universal Store” με εφαρμογές για Windows και Windows Phone;

, “Universal Store” με εφαρμογές για Windows και Windows Phone;

πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης

Κάποια λογισμικά νομίζω πρέπει να αρχιζουν να φοβούνται με τις κινήσεις της Microsoft. Φέτος είναι η χρόνια της

LeTak

Μακάρι φίλε Μιχάλη! Έχασε πολύ έδαφος όμως τόσα χρόνια,λόγω του ότι επικεντρώθηκε σε projects που δεν είχαν τόσο να κάνουν με PC ή smartphones αλλα φαίνεται ότι με τη νέα διοίκηση θα αλλάξουν πολλά!
Ακομα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάποιον να μην αρεσουν τα windows 8! Είναι πολύ πρακτικά.γρηγορα και υποστηρίζουν άπειρους drivers…
Φέτος ΕΙΝΑΙ η χρόνια της Microsoft,αλλα θα πρέπει να το παίξει σωστά!

maelko

Φιλε LeTak, χρησιμοποιώ το HTC Trophy με windows phone εδώ και 3 χρόνια σχεδόν και μου αρέσει πολύ το το περιβάλλον τους και το βρίσκω πολύ πιο πρακτικό και ελκυστικό σε σχέση με άλλα λειτουργικά. Στο λαπτοπ δοκίμασα να βάλω τα windows 8.1. Δεν τα άντεξα πάνω απο δυο μέρες και τα έβγαλα. Δεν είναι πρακτικά όπως τα 7. Ενα σου λέω μόνο για να κλεισω τον υπολογιστή έπρεπε να κανω 5 βηματα, απο επιφάνεια εργασίας να πατήσω την έναρξη, να πάω τον δείκτη του ποντικιού κάτω δεξιά να εμφανιστεί το μενού των ρυθμισεων, να πατησω το εικονίδιο ρυθμισεις, να πατήσω το εικονίδιο power και μετα απενεργοποίηση. Και σε ρωτάω γιατί να μην εχω τα 7 και να κανω αυτη τη διαδικασία με μόνο 3 κλικ; Αν τυχόν τα είχα σε tablet αλλάζει το θεμα. Για desktop/laptop και επαγγελματική δουλειά χωρίς χασούρα, windows 7 και πάλι windows 7.

makis88

maelko κάνε απλά δεξί κλικ πάνω στην έναρξη και επέλεξε τερματισμό.. Δεν είναι τόσο υπερβολικά τα πράγματα! Εγώ είμαι ευχαριστημένος απο τα 8.1 και περιμένω ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον

Andrew

Εντάξει, δεν ειμαστε εδω για να μαλώνουμε… Γουστα ειναι αυτα. Απλα σε καποιους δεν μας αρεσει το UI τους, αυτο ειναι ολο. Αλλα πρεπει να παραδεχτώ οτι σαν λειτουργικό ειναι οτι καλύτερο. Απλα προτιμώ θα θυσιάσω λίγες επιδόσεις για να μου ειναι πιο όμορφο οπτικά. Εξάλου ειμαι απο τους λιγους χρήστες, που ενω στο κινητό χρησιμοποιώ android, παντα ηθελα ios για το ui (τουλάχιστον μεχρι το ios 6).

Φιλικά πάντα.

villaromas

Φίλε maelko, στο καινούριο update που ετοιμάζει θα βάλει κουμπί πάνω δεξιά αν θυμάμαι καλά και θα κλείνει αμέσως, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. 🙂

Vangel

@maelko Ctrl+F4 και επιλεγεις!!

PaterSoft

Το θεμα ειναι οτι τα 8 υποστηριζουν gadget οπως τα 7 και τα vista; Ξερει κανεις; Και αν οχι μηπως αυτο το windows store δωσει καποια λυση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.