Windows 10 Build 17063: Αναγκάζει τους χρήστες να καταχωρήσουν τον αριθμό κινητού τους

Windows 10 Build 17063 Αναγκάζει χρήστες καταχωρήσουν αριθμό κινητού, Windows 10 Build 17063: Αναγκάζει τους χρήστες να καταχωρήσουν τον αριθμό κινητού τους

Είναι γεγονός πως πολλές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού μας δίνουν την δυνατότητα να καταχωρήσουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου στα προγράμματα τους για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία των δεδομένων μας. Όμως, σχεδόν πάντα οι εταιρείες αυτές παρέχουν την συγκεκριμένη επιλογή προαιρετικά και όχι αναγκαστικά.

Αν και η Microsoft βρίσκεται για ολόκληρες δεκαετίες στην αγορά προϊόντων λογισμικού, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει κατανοήσει τα όρια ανάμεσα στα δικαιώματα του χρήστη και τις δικές της… προτιμήσεις. Για του λόγου το αληθές, στο νέο Windows 10 Build 17063 ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζει τους χρήστες να καταχωρήσουν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Αν κάποιος δεν θέλει να πληκτρολογήσει το “νουμεράκι” του στον υπολογιστή, τότε δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει παραπέρα.

Μάλιστα, η Microsoft έχει τοποθετήσει μια φράση ως σύντομη εξήγηση στην οθόνη που αναφέρει πως “τα Windows αγαπούν όλες τις συσκευές σας – λάβετε ουσιώδεις εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να δουλεύετε καλύτερα σε όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα”, προτρέποντας τους χρήστες να συνδέσουν τον υπολογιστή με το κινητό τους τηλέφωνο. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς την εγκατάσταση του Build 17063 χωρίς την καταχώρηση κινητού τηλεφώνου. Ας ελπίσουμε πως η Microsoft θα προσθέσει σύντομα την δυνατότητα παράβλεψης του συγκεκριμένου βήματος (εκτός και αν την έχει κρυμμένη), αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των επιλογών στους πελάτες της.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Πρωτον αυτο το build σε πολλους χρηστες κολλαει στο 57 τις εκατο και μετα παγωνει και πρεπει να πας στο προηγουμενο build

Darth

το τελευταίο επίσημο stable build που δινουν ειναι 10,0,16299,15
το 17063 ειναι beta? ειναι κατι αλλο?

Darth

τωρα ειδα insider preview ειναι για την ωρα δεν υπαρχει λογο ανισιχιας τωρα αν την βαλει στο final build την εκατσαμεν

keysmith

Δεν θα το βάλει σε final stable release γιατί αν το βάλει.. δε θα το βάλουμε εμείς και θα βρούμε άλλη έκδοση του λειτουργικού.

Επίσης δεν είναι το θέμα ότι βάζεις έναν αριθμό. Είναι αν ζητάει επιβεβαίωση και γιατί/πότε θα χρησιμοποιείται αυτό το χαρακτηριστικό (πχ όταν κλειδώνεσαι; )

Τες πα.. Τέτοιες κινήσεις δεν την βοηθούν εκεί που είναι.

alxgiann

Αυτό το ζητάει ΑΝ θέλεις να συνδέσεις το PC με κινητό android που τρέχει τον launcher της Μicrosoft. Δεν είναι καινούριο. Δεν τρέχει και τίποτα, μεγαλοποιείτε ενα ανύπαρκτο θέμα. Google, Yahoo, Facebook, Twitter και πολλοί-πολλοί άλλοι δεν ξέρουν τον αριθμό τηλεφώνου σας;

Gek

“If you refuse to give the number to the gang in Redmond, you will not be allowed to finish installing the new build on your PC.”

@alxgiann
Το ψάχνουμε λίγο πριν πούμε την γνώμη μας με τέτοια σιγουριά.

Lsantas

Εμάς περιμένει η ms για να μάθει τον αριθμό κινητού μας….. Χρόνια πολλά!

Gvirginia

@Gek

Θα συμφωνήσω.
“ADDED 12/21: While navigating through OOBE, some of the buttons in the pages may not display correctly. In case of running into this, use the keyboard and tab forward through the page’s controls, or hover over blank areas of the screen and buttons will be rendered in the process. This should unblock you and allow you to continue through the OOBE flow.”

Βιάστηκαν να φτιάξουν ένα clickbait άρθρο και την πάτησαν.
Φυσικά και μιλάω για τις πηγές και όχι το Techblog.

kostas

msconfig –> disable windows update service

keysmith

To iso με τα 7άρια ακόμα είναι στο δίσκο μου και είμαι σίγουρος θα μπουτάρει μια χαρά όταν του το ζητήσω 😛

Βασίλης

Αν είναι κάποιου είδους beta build τότε καλώς υπάρχει η αναγκαστική καταχώρηση. Σε όσα final build έχω δει την συγκεκριμένη οθόνη αφορά την προαιρετική εγκατάσταση του Launcher της Microsoft για Android συσκευές και τίποτα περισσότερο . Στις final εκδοσεις που κυκλοφορούν στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει η επιλογή για παράλειψη. Ασ μη βιαζόμαστε να βγαλουμε συμπερασματα απο insider builds.

zxcvbn

Βάζεις οποίο build υπάρχει μέχρι τώρα και δουλεύει καλύτερα στο pc σου, απενεργοποιεις telemetry,updates και όλα μία χαρά.
@kostas +1

Παναγιώτης

Τι κράζετε μερικοί απορώ πραγματικά! Δηλαδή τον αριθμό σας πέρα από τις επαφές σας δεν τον έχετε δώσει/βάλει πουθενά αλλού;;
Καλή χρονιά και μπόλικο ξυδάκι νέας σοδειάς!

ΝΙΚΟΣ

και καλά κάνει. Ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα ανάμεσα σε 2 λειτουργικά που θα έχουν πάνω από 90 % της πίτας. Τα υπόλοιπα που γράφετε είναι τρίχες, φοβικότητες ,και γελοιότητες.
Το facebook , η google κλπ ας έχουν το τηλεφωνό μας. Οι εισπρακτικές κ οι εταιρείες κινητής.
Αλλά όχι η κακιά Microsoft !! Ο μπαμπούλας , ο έξω από δω.
αιλυναις μου ,σαίνια μου

Tzonaros

Αλλο αν θες να το δωσεις καπου και αλλο αν σε αναγκάζουν εχει διαφορα. Εδω αν δεν προχωράει η εγκατάσταση ειναι εξαναγκασμός.

Darth

Λοιπόν για τους γκρινιάρηδες της υπόθεσης υπάρχει τρόπος να γίνει install χωρίς να σας ζητήσει απόλυτος τίποτα (ούτε αριθμό ούτε email ουτε τπτ)

1, βγάζετε το ethernet cable (η δεν κάνετε σύνδεση στο wifi αν σας ζητηθεί κάποια στιγμή)
2. προχωράτε σε oflline mode και δεν ζητάει τίποτα απολύτως

+ οτι ενεργοποίηση έγινε κανονικά
για τους δύσπιστους και ενα screnshot απο μένα(μόλις το δοκίμασα)
https://image.ibb.co/c7vM6b/Untitled.jpg

keysmith

Παρόλο που πιθανόν ξέρει τον αριθμό σου (η google τον ξέρει γιατί έχει τις επαφές των πιο πολλών στο σύννεφο) εδώ διστάζεις να βάλεις αριθμό γιατί δε θέλεις να έχεις τον αριθμό (πολλές φορές ούτε το όνομά σου) σε pc με πειρατικό λογισμικό.

Είναι πολύ άβολο να πρέπει να εγκαταστήσεις ένα λειτουργικό που έδωσες τηλέφωνο και μετά έτρεξες crack (και γνήσιο να είναι, όλο και κάτι δε θα είναι πχ office).

Ακόμα και αν υπάρχει η δυνατότητα να σε ξέρει η ms (που σε ξέρει οκ, ξέρει ακριβώς την διεύθυνσή σου για αρχή) δε θέλεις να σου στείλει και sms “μπαγασάκο, θα αγοράσεις κανα λειτουργικό ή θα τα πούμε στα δικαστήρια”. Που εντάξει δε θα το κάνει αλλά..

agnostos13

Τα windows 7 είναι κοντά…
Μέχρι να βάλουν και πάλι μυαλό εκεί στο Redmond!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.