Τα Windows 10 τρέχουν σε 500 εκατ. συσκευές

, Τα Windows 10 τρέχουν σε 500 εκατ. συσκευές

Σε 500 εκατ. “ενεργές συσκευές μηνιαίως” είναι πλεον αποθηκευμένα πλέον τα Windows 10, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο Build 2017 στο Seattle.

Να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός αφορά σε συσκευές, οι οποίες είναι ενεργές τις τελευταίες 28 μέρες και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται μόνο PC, smartphone και tablet αλλά και οι κονσόλες Xbox One, οι HoloLens και οι συσκευές Surface Hub.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός ακούγεται υψηλός είναι σχετικά απογοητευτικός για την ίδια την εταιρεία, καθώς ο Terry Myerson, ο επικεφαλής των Windows είχε δηλώσει στο αντίστοιχο συνέδριο του 2015 ότι τα Windows 10 θα είναι αποθηκευμένα σε ένα δισ. συσκευές μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Ωστόσο, ύστερα κι από την πώληση της θυγατρικής της Nokia αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι φιλοδοξίες του ήταν υψηλές και θα πάρει περισσότερο να φτάσουν στο 1 δισ. συσκευές.

Το μεγάλο “μπαμ” στην υιοθέτηση των Windows 10 έγινε στον πρώτο χρόνο λανσαρίσματος του λειτουργικού, όταν η Microsoft έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν δωρεάν αναβάθμιση.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2016, έναν χρόνο δηλαδή μετά την κυκλοφορία, η Microsoft μέτραγε 350 εκατ. συσκευές. Σταδιακά ο ρυθμός ανάπτυξης άρχισε σταδιακά να μειώνεται. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η εταιρεία ανέφερε 400 εκατ. συσκευές και τώρα έχουμε φτάσει με αργούς ρυθμούς στις 500 εκατ.

Πάντως υπάρχουν ακόμη ελπίδες, καθώς σύμφωνα με αρκετές έρευνες, πολλές εταιρείες δεν έχουν ακόμη κάνει την αναβάθμιση στα Windows 10. Η Gartner προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος του 2017, το 85% των εταιρειών και οργανισμών θα υιοθετήσουν τα Windows 10, ενώ έρευνα της Dimension Research προβλέπει ότι η μεταφορά στα Windows 10 θα πραγματοποιηθεί εντός διετίας.

, Τα Windows 10 τρέχουν σε 500 εκατ. συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΑΝΝΗΣ

υπαρχει κανας τροπος(νομιμος) να βαλουμε εμεις τωρα τα 10ρια οσοι ειχαμε τα 7??ναι νωρις το θυμήθηκα το ξερω…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

@ΓΙΑΝΝΗ έτυχε να κάνω αναβάθμιση ένα ξεχασμένο laptop πριν κανα μήνα .Απο ότι διάβασα τα 10 απο το CU δεν έχεις πρόβλημα με την ημερομηνία.Κατέβασε το tool απο την MS και δοκίμασε.
Στην χειρότερη KMSPICO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.