Windows 10: Μυστήριο Linux sub-system στην τελευταία Insider build

Πριν αρκετούς μήνες, στις πρώτες mobile build του λειτουργικού Windows 10 Mobile είχαμε την πρώτη επαφή με το υποσύστημα Android, το οποίο θα βοηθούσε στην υλοποίηση του Project Astoria.

Πλέον, το εν λόγω Project θεωρείται νεκρό (ή τουλάχιστον, έχει παγώσει προς το παρόν), με τη Microsoft να οδηγείται σε ολική αφαίρεση του Android subsystem από το mobile OS της, όμως μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη στην τελευταία insider build για PC μας δίνει ακόμα ελπίδες.

Συγκεκριμένα, ο hacker με το όνομα Walking Cat γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως η έκδοση 14251 των Windows 10 περιλαμβάνει τα αρχεία LXCore.sys και LXss.sys, τα ίδια αρχεία δηλαδή που είχαμε δει μερικούς μήνες πριν στις Windows 10 Mobile builds και ήταν απαραίτητα ώστε να τρέξει το υποσύστημα Linux, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτή η ανακάλυψη.

Μη ξεχνάμε πως η Build 14251 ανήκει στο επερχόμενο Redstone update και είναι η πρώτη OneCore build, που σημαίνει ότι η ίδια έκδοση θα τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες (Mobile, Desktop, Xbox One). Επίσης, ένας από τους λόγους που το Project Astoria δεν εφαρμόστηκε ήταν επειδή οι εφαρμογές θα έτρεχαν μόνο σε κινητά τηλέφωνα, με τη λύση να κρύβεται ίσως στην μετατροπή των Android apps απευθείας σε Universal Windows Apps (δηλαδή να τρέχουν και σε PC), αν και δε μπορούμε να είμαστε για τίποτα ακόμα βέβαιοι.

Θα θέλατε εφαρμογές Android σε Windows PC/ Mobile;

Windows 10 Linux, Windows 10: Μυστήριο Linux sub-system στην τελευταία Insider build

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Οχι στο pc ναι στα κινητα υπο την εννοια του να μη σου λειπει κατι.

Kostas

Κοίτα να δεις που θα ανοίξει το λειτουργικό και θα τους κουλάνει όλους

andy

@Kostas , το λειτουργικο δεν θα ανοιξει γιατι εαν ανοιγε τοτε μετα δεν θα ειχε τροπο να βγαλει χρημα η MS. Απλα προσπαθει να το κανει ακομα πιο φιλικο-πολυμορφικο αποτι ειναι, προς συμφερον ολων.

Solon

Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ cool και σίγουρα θα το ήθελα!

Veritas

Πως αλλαζουν οι καιροι…Καποτε το linux ηταν το μαυρο προβατο,για καποιες εταιρειες…Τωρα το αγαπανε το αναφέρουν συνεχεια στο cloud κ.α…Γενικα τα παντα αλλαζουν στην τεχνολογια και τιποτα δεν πρεπει να θεωρουμε δεδομενο.Για αυτο οχι πόρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.