Windows 7, Ενίσχυση της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής εκτιμά η IDC

Θετικές επιπτώσεις για το σύνολο της αγοράς πληροφορικής παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα επιφέρει η επικείμενη κυκλοφορία των Windows 7, όπως αναδεικνύεται από έρευνα της εταιρίας IDC. Τα σημαντικότερα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, που εκπονήθηκε ειδικά για τη Microsoft παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών (World Wide Partner Conference) της εταιρίας.

Αναλυτικότερα, από την έναρξη της διάθεσής τους, τον Οκτώβριο του 2009, έως το τέλος του 2010, αναμένεται σημαντική αύξηση σε κύκλους εργασιών, σε επενδύσεις, καθώς επίσης και σε προσλήψεις στο οικοσύστημα της Microsoft σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που θα ενισχύσει τον κλάδο της πληροφορικής, εν μέσω της παρούσας κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, συμβάλλοντας καταλυτικά στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για μια μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις σε λογισμικό Windows 7 εκτιμάται πως θα αυξηθούν σημαντικά από 40 εκατ. τεμάχια το 2009, σε 177 εκατ. το 2010 (φτάνοντας τα 272 εκατ. το 2013). Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 177 εκατ. τεμάχια για το 2010, αντιπροσωπεύουν το 1% των επενδύσεων που θα γίνουν στο σύνολο των προϊόντων πληροφορικής και λιγότερο από το 5% των επενδύσεων σε προϊόντα λογισμικού. Ωστόσο, τα Windows 7 θα αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία εσόδων σε κατασκευαστές, εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού, παροχής υπηρεσιών, καθώς επίσης και στο κανάλι και τους διανομείς προϊόντων της Microsoft παγκοσμίως.

Ένα από τα κρισιμότερα συμπεράσματα της έρευνας που καταδεικνύει και το ύψος του οικονομικού αντίκτυπου είναι ότι, για κάθε $1 εσόδων της Microsoft, το οποίο θα προέρχεται από την πώληση Windows 7, τα έσοδα των εταιριών του οικοσυστήματος της θα φτάνουν τα $18.52. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται πως οι κατασκευαστές θα λαμβάνουν $10, $4.50 οι εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού, ενώ για τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών οι απολαβές θα ανέρχονται στα $4.

Επιπλέον, το σύνολο του κύκλου εργασιών του οικοσυστήματος υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα $320 δις για τη συγκεκριμένη περίοδο. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτές οι εισροές, εκτιμάται πως θα επενδυθούν $115 δις έως το τέλος του 2010 από εταιρίες του παγκόσμιου οικοσυστήματος, οι οποίες θα βασιστούν στο νέο λειτουργικό σύστημα για την ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών. Tα κεφάλαια αυτά, τα οποία στη πλειονότητα τους θα προέλθουν από την εισροή κεφαλαίων από πωλήσεις Windows 7, καθώς και σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών, προβλέπεται πως θα παραμείνουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, στις τοπικές κοινωνίες.

Μέχρι το τέλος του 2010, περισσότερα από 7 εκατ. στελέχη παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν Windows 7, είτε σε εταιρίες πληροφορικής, είτε σε εταιρίες που βασίζονται στη χρήση πληροφοριακών συστημάτων για τις διεργασίες τους. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 20% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού εντός της αγοράς πληροφορικής. Οι 350.000 και πλέον εταιρίες πληροφορικής που παράγουν, εμπορεύονται, ή διανέμουν προϊόντα και υπηρεσίες σε περιβάλλον Windows 7 θα απασχολήσουν 3 εκατ. υπαλλήλους, ενώ άλλα 4 εκατ. επαγγελματίες πληροφορικής θα απασχοληθούν στα τμήματα μηχανογράφησης όλων των άλλων εταιριών.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη διάθεση των Windows 7, αξιοσημείωτη θα είναι και η αύξηση της απασχόλησης στο σύνολο της αγοράς πληροφορικής, η οποία προβλέπεται να διευρυνθεί κατά 300.000 θέσεις εργασίας, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 30% της αύξησης της παγκόσμιας αγοράς ΙΤ για το 2010, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της διάθεσης των Windows 7. Η έρευνα αποφαίνεται πως ένα ποσοστό μικρότερο του 1% των παγκόσμιων επενδύσεων εντός της αγοράς πληροφορικής θα συμβάλει αποφασιστικά προς τη δημιουργία 20% νέων θέσεων εργασίας από τα τέλη του 2009 καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Signomi na kano mia erotisei ontos grafete press realease opos sas katigorise to pestaola.gr?

giati an einai ontos press realease den blepo ton logo na sas diabaza pia

Antreas

Μην το διαβάζεις φίλε πολύ απλά. Όταν θα κάνεις δικό σου blog και θα τα βγάζεις από μόνος σου τότε οκ. Εδώ ο φίλος ο Τιτάνας τι έκανε δηλαδή (δεν έχω πρόβλημα μαζί του) https://www.pestaola.gr/lg-gd900-crystal-selling-to-greece/ ?? Ε?? Τι ?? Δεν είναι Press Release?? Βλέπεις κάπου να βάζει πηγή ή να λέει ότι είναι Press Release?? Αντε ρε παιδιά αντε από εδώ να μην σας ακούω ε. Αντε μην μπαίνεις, μην διαβάζεις ούτε το TechBlog ούτε το Xblog. Νομίζεις ότι τους νοιάζει να μην τους διαβάζεις?? Ελπίζω να έχεις μια καλή απάντηση για την απορία με το Press Release

telas

Δεν μπορώ να καταλάβω, και τι έγινε εαν είναι press release δηλαδή; Τραχανάς που χύθηκε!

Antreas

Αυτό λεω και εγώ. Απλά επειδή δεν αναφέρουν ότι είναι Press Release. Για αυτό. Βασικά να έχουν να λένε, δεν κατάλαβες ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.