Windows 7, Αυξάνουν το ποσοστό τους στα λειτουργικά συστήματα

Η έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 7 εξακολουθεί αυξάνει το μερίδιό του στην αγορά με την τελευταία έκδοση Windows 8 να κατακατά ποσοστό αλλά με αργό και σταθερό ρυθμό. Τα Windows 7 έχουν το 50.06% της αγορά των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές παρουσιάζοντας αύξηση 0.79% ενώ τα Windows 8 ανέβηκαν στο 6.35% από 6.29%.

Τα Windows XP κατέχουν το 25.27% και έπεσαν κατά 1.02%. Τα Linux έχουν ποσοστό 1.62% και οι υπολογιστές Mac ποσοστό 7.39%.

, Windows 7, Αυξάνουν το ποσοστό τους στα λειτουργικά συστήματα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos Vs

Λογικο, αφου ειναι το καλυτερο λειτουργικο μακραν!

Sotiris

@Κώστας Βλαχάκης “ενώ τα Windows 8 ανέβηκαν στο 6.35% από 6.29%” Αν κανεις την προσθεση στα ποσοστα (στα δεξια το πινακακι τα παρουσιαζει αναλυτικα) δεν εννοει οτι ανεβηκαν τα 8αρια απο το 6.29% σε 6.35% αλλα οτι υπαρχουν τωρα υπολογιστες που τρεχουν 8αρια σε ποσοστο 6.29% (μη αναβαθμισμενα), και ξεχωριστα υπαρχει αλλο ενα 6.35% PC που τρεχει την εκδοση 8.1. Συνολο 12.64%.

Θάνος

Εγώ έχω τα 8 και με αρέσουν πολλή και ανοίγει και πιο γρήγορα το PC γενικά είναι πιο γρήγορα κατά τη γνώμη μου από τα 7.

Darth

@Sotiris ακομι χειροτερα δλδ ολα αυτα τα μηχανήματα είναι κατά 99% από laptop που αγοράστηκαν μαζί με win 8 και ο κόσμος δεν έχει ιδέα καν τι και πως……….

πραγματικοί χρήστες του win 8 (όχι εξαναγκασμένοι πχ με αγορά μηχανήματος που φορά 8 ) είναι αρκετά λιγότεροι απο το 6%

so,… ναι είναι αρκετά τραγικα τα ποσοστά θα έλεγα

Junkermann

Το μόνο άξιο λόγου από αυτά τα στατιστικά είναι το «7άρι» της Apple…

Το οποίο στην πραγματικότητα είναι ακόμα μικρότερο, γιατί αυτά τα στατιστικά βασίζονται στους «συνδεδεμένους» (online) Η/Υ.
Υπάρχουν εκατομμύρια Η/Υ εκεί έξω, κυρίως με XP αλλά και με «7» οι οποίοι δεν είναι συνδεδεμένοι στο ίντερνετ.

_Junkermann

Μάριος

Ένα τεχνολογικό site γνωστό όπως εσείς θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρει ότι είναι ->το<- Linux.

gurukos

@Marios
Χαλάρωσε ρε φίλε… Οκ, το ξέρουν τα παιδιά του site. Που ξέρεις αν αναφέρονται στον πληθυντικό εννοώντας “όλες” τις διανομές…;

Μαριος

@ gurukos

Χαλαρος ειμαι φιλε μου, απλα οπως ειπα και πανω δεν ειναι ωραιο απο ενα τεχνολογικο σαιτ (το οποιο το διαβαζω καθε μερα) να κανει τετοια λαθη τα οποια δειχνουν ημιμαθεια. Οπως αυτη που δειχνεις και εσυ. Αν καποιος θελει να αναφερθει στις διανομες λινουξ θα αναφερθει ως οι διανομες λινουξ. Αν το ξερεις δεν το γραφεις λαθος(δεν λες το windows!). Δεν χρειαζεται απλα να μου την πεις για να υπερασπιστεις το σαιτ. Μια υποδειξη εκανα γιατι ειναι ενα σαιτ που διαβαζω καθημερινα και θα ηθελα να το δω να βελτιωνεται. Εχω παρατηρησει και αλλα λαθη κατα καιρους, τα οποια μπορει να ειναι και απο ταχυτητα. Σημερα απλα ετυχε να το αναφερω. Ο φανμποισμος ειναι παντοτε κακος!!

Να εισαι καλα παλικαρι και εσεις παιδια καλη συνεχεια στην προσπαθεια σας!!

Μαριος

Το linux ειναι ο πυρηνας του λειτουργικου και οχι η διανομη αυτη καθε αυτη που εμπεριεχει ειτε καποιο gui, ειτε διαφορα αλλα components που την κανουν ενα ολοκληρωμενο λειτουργικο συστημα. Αυτα!!

BraveNewWorld

@Μαριε ηρεμησε το επαγγελμα της δημοσιογραφιας ασκουν. Εχουν καποιες γνωσεις και παρουσιάζουν στο ευρυ κοινό τις ειδήσεις. Τωρα αν εσυ ξέρεις τα πάντα για το linux ελπίζω να γίνεις πετυχημένος στο software engineering, όπως είναι αυτοί δημοσιογράφοι, και να μην στην λενε και σενα για μια γραμμη κώδικα που ήταν λάθος, δεν θα σου άρεσε. Και πίστεψε με όπου και να μπεις λάθη θα βρεις. Φιλικά πάντα

ΚωσταςD.

Τα 8.1 που εχω σε λαπτοπ 4core (που πηρα προσφατα) δεν μου αρεσουν καθολου οπως τα εκαναν… χιλιες φορες τα xp που εχω σε προηγουμενο λαπτοπ μου απο το 2004 με intel dual core (και φυσικα τα windows 7 στον σταθερο μου δεν πιανονται…) Οτι πουλουν τα 8 στα laptops κυριως πουλουν οπως λεει και ο Darth.

Μάριος

@brave New world

Καλησπέρα φίλε! Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω ή να διορθώσω με υπεροψία! Απλός αναγνώστης της τεχνολογίας είμαι! Το να βλέπουμε όμως ένα λάθος και να μην το λέμε στα παιδιά ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι,και αυτό λάθος το θεωρώ! Και εφόσον όπως πολύ σωστά είπες είναι δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν για αυτό που γράφουν. Όλα αυτά τα λέω τελείως καλοπροαίρετα! Όπως και να έχει τα σχόλια δεν είναι για να διαφωνούν 2-3 άνθρωποι γιατί πρεπει να σεβαστούμε και τους άλλους. Καλό απόγευμα από μένα λοιπόν!

mpakas

Windows 7 μακράν το καλύτερο από ότι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή…

Sotiris

@ Darth Το ξερω οτι οι συνειδητοι χρηστες των 8+8.1 πως ειναι πολυ λιγοτεροι, αλλωστε εως τα μισα περιπου του 2015 (απριλιος) θα παρουσιασει τα Win9. (Αυτο περιμενει πολυς κοσμος).

vglraptis

Ubuntu Linux έχετε δοκιμάσει ποτέ, να δείτε τι ομορφιά είναι? Τα έχετε βάλει σε PC δεκαετίας να δείτε πως τρέχουν? Ξέρετε πως δεν έχουν ιούς? Και να πας να ανοίξεις έναν ιό το Ubuntu θα σου ζητήσει κωδικό. Οπότε……

Και το πιο σημαντικό: Είναι ΔΩΡΕΑΝ και αναπτύσεται από διάφορους ανθρώπους στον κόσμο οι οποίοι ακούν τους χρήστες τους.

grethimno

Τα Windows 7 βγαίνουν από την 1η Κυριακή δηλαδή.Αυτά είναι.. άρα μας λέει η πίτα ότι το 75% των pc τρέχουν xp και 7αρια..

aggelos

ΕΧΩ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΕΛΙΑ

aggelos

Τα καλυτερα ειναι τα 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.