Windows Azure, Cloud-based υπηρεσίες Διαδικτύου

Τα Windows Azure αποτελούν cloud-based υπηρεσίες και συνιστούν τα θεμέλια της Πλατφόρμας Υπηρεσιών Azure, πρωτοπορία της Microsoft, που βοηθάει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά λύσεων, από cloud-based εφαρμογές έως εφαρμογές για τα data centers. Η Πλατφόρμα Υπηρεσιών Azure παρέχει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές, αξιοποιώντας υπάρχουσες δυνατότητες και τεχνολογίες.

, Windows Azure, Cloud-based υπηρεσίες ΔιαδικτύουΗ Πλατφόρμα Υπηρεσιών Azure παρέχει στους προγραμματιστές την ευελιξία και τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές, αξιοποιώντας υπάρχουσες δυνατότητες και τεχνολογίες, καθώς και τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα .NET και Visual Studio της Microsoft. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να επιλέξουν από μία ευρεία γκάμα εμπορικών ή ανοικτού κώδικα εργαλείων και τεχνολογιών ανάπτυξης και να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Azure χρησιμοποιώντας ποικίλα κοινά πρότυπα Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των HTTP, REST, WS και AtomPub.

Σύμφωνα με τον Ray Ozzie: «η Πλατφόρμα Υπηρεσιών Azure υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες τους, αλλά και πως βιώνουν το διαδίκτυο γενικότερα. Το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι παρέχει στους πελάτες μας τη δυνατότητα επιλογών, επιτρέποντας τους να αναπτύξουν εφαρμογές είτε μέσω cloud-based υπηρεσιών Διαδικτύου ή μέσω των servers που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους, ή ακόμα και να κάνουν συνδυασμούς που θα ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης»

Azure Services Platform
– Windows Azure για φιλοξενία και διαχείριση υπηρεσιών, προσαρμόσιμη αποθήκευση μικρού όγκου, υπολογισμό (computing) και δικτύωση.
– Υπηρεσίες Microsoft SQL για μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών βάσεων δεδομένων και κατάρτιση αναφορών.
– Υπηρεσίες Microsoft .NET, οι οποίες αποτελούν εφαρμογές .NET Framework που βασίζονται σε υπηρεσίες, όπως έλεγχος ροής εργασίας και πρόσβασης.
– Live Services για συνοχή στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αποθηκεύουν και μοιράζονται έγγραφα, φωτογραφίες, αρχεία και πληροφορίες.
– Υπηρεσίες Microsoft SharePoint και Dynamics CRM για εταιρικές πληροφορίες και ταχεία ανάπτυξη cloud-based λύσεων.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vpap

Τρέχει σε Vista SP1 και πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.