Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

οριστικό τέλος υποστήριξης Windows Phone 7 8, Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.

Από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου μάλιστα, ένα κομμάτι του Windows Phone OS είναι και επίσημα “νεκρό”. Σύμφωνα με την ίδια την Microsoft, όσα smartphones λειτουργούν με τις εκδόσεις 7, 7.5, 7.8 και 8 δεν θα υποστηρίζουν πλέον ειδοποιήσεις push. Επίσης, θα πάψει να λειτουργεί η ενημέρωση των live tiles, που παρουσίαζαν νέες πληροφορίες ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία ήταν συνδεδεμένα. Τέλος, σταματάει και η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας “find my phone”. Η εταιρεία τονίζει πως με την πάροδο του χρόνου η υποστήριξη για τις προαναφερθείσες εκδόσεις λογισμικού θα πάψει εντελώς.

Προς το παρόν, οι συσκευές με Windows Phone 8.1 και 10 θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται πλήρως, τουλάχιστον μέχρι ο Αμερικανός κατασκευαστής να ανακοινώσει το αντίθετο. Στην ουσία, όσα κινητά λειτουργούν με το λειτουργικό της MS απλώς περιμένουν το αναπόφευκτο, δηλαδη την οριστική διακοπή της υποστήριξης τους. Ήδη πολλοί developers έχουν στρέψει την πλάτη τους στο Marketplace εφαρμογών, καθιστώντας την συμβίωση με ένα Windows Phone αρκετά… δύσκολη. Τουλάχιστον, ελπίζουμε πως ο “θάνατος” του θα καθυστερήσει όσο πιο πολύ γίνεται.

οριστικό τέλος υποστήριξης Windows Phone 7 8, Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Δεν ξερω τί λένε πολλοί, εγώ πάντως μια χαρά βολευόμουν με τα Windows phone. Και τώρα που μετά από 4 χρόνια το Lumia 925 μου άφησε χρόνους, αγχώνομαι ιδιαίτερα που πρέπει να μεταβώ σε android ή iOS

ironman mark 44

@ Makis , υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας στην ομόνοια κάτω απο μεγάλο εμπορικό στο πλάι του, γνωστό κατάστημα με κινητά. Εκεί θα βρείς lumia 950-950xl, ελαφρώς μεταχειρισμένα, σε πολύ λογική τιμή, σε άριστη κατάσταση. Εχω εγώ ενα 950 απο εκεί, και ακόμα πέρνει αναβαθμίσεις, κανονικά και θα πάρει και αλλες. Μην ακούτε/διαβάζετε οτι να ΄ναι. Τα wm10 μια χαρά θα υποστηρίζονται. Δες στο σάιτ allaboutwindowsphone ολα τα σχετικά νεα.

ironman mark 44

Μάκη, υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας στην ομόνοια κάτω απο μεγάλο εμπορικό στο πλάι του, γνωστό κατάστημα με κινητά. Εκεί θα βρείς lumia 950-950xl, ελαφρώς μεταχειρισμένα, σε πολύ λογική τιμή, σε άριστη κατάσταση. Εχω εγώ ενα 950 απο εκεί, και ακόμα πέρνει αναβαθμίσεις, κανονικά και θα πάρει και αλλες. Μην ακούτε/διαβάζετε οτι να ΄ναι. Τα wm10 μια χαρά θα υποστηρίζονται. Δες στο σάιτ allaboutwindowsphone ολα τα σχετικά νεα.

Νικος

Μετά από χρήση κινητού με android τον τελευταίο ένα και μισό χρόνο χρησιμοποιούσα ένα Micosoft lumia 650. Παρά την μειωμένη υπολογιστική του ισχύ με έκανε φανατικό οπαδό των Windows phone. Δυστυχώς μου το έκλεψαν πριν δύο εβδομάδες.
Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βρω lumia 950-950xl, μεταχειρισμένo εδώ στην Θεσσαλονίκη που ζω?

Βασίλης

Ναι, έτσι είναι. Κρίμα το εξαιρετικό Lumia 950 που έχω. Που εις γνώση μου αγόρασα και που ποτέ δεν μετάνοιωσα για την αγορά. Η καλύτερη συσκευή που έβγαλε ποτέ η Μικρομαλακή.. Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν γνωρίζει τα Windows Phones. Πεθάνανε οριστικά. Γελάω μερικές φορές με το γιό μου που με αντιμετωπίζει περίπου ως ψηφιακό Νεάντερταλ. Κι ας είναι ένα έτος φωτός πίσω κατασκευαστικά η δική του σούπερ ντούπερ συσκευή… Κι αν γνωρίζεις από φωτογραφία, όπως εγώ, εύκολα φτάνεις σε εκπληκτικά αποτελέσματα, έστω κι αν πρόκειται για κινητό. Και μην ξεχνάμε, έτσι; Οτι όσο εξελλίσονται τα κινητά, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο οι φωτογραφικές μηχανές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.