Windows Phone 8.1, Έρχονται με νέο Notification Center και Cortana

Κάθε νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone προσθέτει όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά και βελτιώνει την εμπειρία χρήσης, σε σχέση τουλάχιστον με το λειτουργικό που είχε εμφανιστεί πριν από τρία χρόνια. Αυτή την περίοδο η Microsoft εργάζεται πάνω στην νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, γνωστή και με την επίσημη ονομασία Windows Phone 8.1.

Σύμφωνα με τον Tom Warren, της ιστοσελίδας The Verge, η Microsoft στην επερχόμενη έκδοση των Windows Phone θα ενσωματώσει ένα νέο Κέντρο Ειδοποιήσεων (Notification Center) καθώς και ένα προσωπικό βοηθό, παρόμοιων δυνατοτήτων με το Google Now, ή με το Siri της Apple. Η νέα έκδοση των Windows Phone αναμένεται να αποκαλυφθεί στο επερχόμενο συνέδριο BUILD της εταιρείας τον Απρίλιο.

Το Κέντρο Ειδοποιήσεων θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν των αντίστοιχων χαρακτηριστικών στις πλατφόρμες Android και iOS, και θα εμφανίζεται με swipe down από το πάνω μέρος της οθόνης. Πιθανόν, με “μικρό swipe” να εμφανίζονται οι συντομεύσεις για τις διάφορες “γρήγορες ρυθμίσεις” ενώ με ένα “μακρύτερο swipe down” να εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις του χρήστη.

Όσο αφορά στον προσωπικό βοηθό, για την ώρα έχει την κωδική ονομασία “Cortana” και πιθανολογειται ότι αν η Microsoft ακούσει τους χιλιάδες χρήστες των Windows Phone, θα κρατήσει την ονομασία ως επίσημη. Ο βοηθός θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη διαδραστικότητα και δυνατότητες παραμετροποίησης σε σχέση με το Bing Search και λέγεται ότι θα είναι άκρως ανταγωνιστικός προς τις άλλες προτάσεις.

Μερικά ακόμη νέα χαρακτηριστικά στα Windows Phone 8.1 θα είναι η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του ήχου ξεχωριστά για ringtones και media, η υποστήριξη VPN κ.α.

Windows Phone 8.1, Windows Phone 8.1, Έρχονται με νέο Notification Center και CortanaWindows Phone 8.1, Windows Phone 8.1, Έρχονται με νέο Notification Center και Cortana

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Οριστε κάτι τέτοια μαθαίνουμε και μετά επιβάλλεται να το τσιμπησεις το lumia 1520

τακης

Ασε Σωτηρη θα βγουν οι γνωστοι κ θα πουν ειναι κλειστο το συστημα κ της παναγιας ταματια να μπουν στην 8.1…

μιχαλης

Ξέρουμε περίπου ποτέ θα ανακοινωθεί?
Δεν βλεπω καμια φήμη για file manager και με ανησυχεί

Kostas6690

Ενα succesor του lumia 925 με μικροτερα bezels,on-screen buttons, αναβαθμισμενα χαρακτηριστικα και wp8.1 και τι να μας πουν μετα τα android και τα iphones.. (προσωπικη γνωμη)

tech21man

Αυτη η φωτογραφια κυκλοφορει εδω και καιρο αλλα μονο επισημο leak δεν πρεπει να ειναι.

Kostas ειναι πολυ σωστο να εχεις προσωπικη γνωμη. Αυτη τη στιγμη μου αρεσουν τρελα τα wp και πραγματικα και ουτε ενα update να μην ειχαν ετσι θα το κρατουσα. Ωστοσο κανενα os δεν μου φαινεται τελειο. Ολα εχουν πλεονεκτηματα και αρκετα ομολωγουμενως μειονεκτηματα.

Δεν θα με χαλουσε να ειχα android dual boot με wp 8 στο ativ s μου (android bootloader προσπαθει καποιος στο xda αλλα ενεργο dual boot δεν το βλεπω…) αλλα τελικα ο καθενας επιλεγει με τις αναγκες του και να το πω και αλλιως? Ισως και το τι τον εκνευριζει λιγοτερο.

Ριξε μια διαβασια εδω

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2438804

Αρκετα επιχειρηματα υπερ του ενος και του αλλου πραγματικα.

Εγω προσωπικα καθε μερα και δεν με βλεπω να ξαναπαιρνω android τηλεφωνο και οι λογοι δεν εχουν να κανουν ουτε με το UI αλλα με την ιδια την google σε συναρτηση με την αποδοση ισως. Ισως και η ψυχολογια. Νιωθω σα να διαβαζω βιβλιο στα wp8 ειναι τοοοοοοσο ξεκουραστα.

Μακαρι να προστεθουν μεν χαρακτηριστικα χωρις τουλαχιστο να επηρεαστει η αποδοση-ταχυτητα-ομαλοτητα των συσκευων.

Kostas6690

tech21man πιστευω οτι αν η μικρομαλακια κραταγε τις πλατφορμες windows on ARM (wp,wRT) για τον εαυτο της τωρα που εχει και τα μεσα για να φτιαξει δικες της συσκευες, τα wp το πολυ σε 3 χρονακια θα επιαναν ενα 30%. Ειναι πολυ ωραιο λογισμικο και το καλο ειναι οτι με το Threshold η καθε συσκευη με windows nt kernel θα ειναι προεκταση της αλλης.

keysmith

Να τρολλάρω λίγο μετά χαράς (είμαι σε καλή διάθεση)

Μπράβο MS!! Ανακάλυψες το μέχρι χθες “άχρηστο” notification ως κουρτίνα και όχι πλακάκι (κατά πολλούς χρήστες σου ήταν “άχρηστο”.. καθώς τότε δεν το είχαν. Τώρα μάλλον θα γίνει χρήσιμο). Άργησες βέβαια λίγο.. Το android νομίζω το έχει από το 1.7 πριν.. ας πούμε 3-4 χρόνια και το ίδιο και το symbian που όμως ήταν “απαρχαιωμένο” και διατάξατε τον “τερματισμό” του με τον φίλο σας τον Elop. Βέβαια αυτά έχουν και εντελώς ξεκλείδωτο ΒΤ (εσείς στην 8.0 το μισοξεκλειδώσατε) και έχουν και explorer (θα βγάλετε και τέτοιο άκουσα) αλλα δεν πειράζει ποτέ δεν είναι αργά.

Αν το φτιάξετε θα χαρώ αλήθεια (δεν τρολλάρω τώρα) να αγοράσω κάποτε ένα WP (μάλλον το 1020 ή τον απόγονο του ως κάτοχος 808). Οπως προέβλεψα η αυτοσυντήρηση αυτής της εταιρίας αρχισε πάλι να δουλευει. Κάνει αρκετες βλ@κίες αλλά άμα δει δεν την παίρνει το διορθώνει κοινώς τα “μαζεύει” (βλέπε wp, Win 8.0 που θα ξαναβάλει start, win 7 που αντικατέστησαν τα sVista κτλ κλτ). Περιμένω την wp 9.0 και εδώ ήμαστε..

Αγαπάω MS (κατά βάθος) απλά με έχει πληγώσει τελευταία..

tasos

@keysmith Σοβαρά τώρα, πήγες και έγραψες το ίδιο πράγμα και στο insomnia ? Πρωτοπορία στο full…..

keysmith

@tasos
Οπότε? Και εσύ διάβασε την είδηση σε δύο forum? Άρα?
Να μην το ξανακάνω ε? Καλά θα το αλλάζω την άλλη φορά ή θα γράφω σε ένα forum αφού ενόχλησε.

tiamat

keysmith μαλλον αλλο πραγμα τους ενοχλει και τους ποναει μερικους (το οτι λες μεγαλες αληθειες..)

Kostas6690

@tiamat εγω οσους χρηστες wp8 ξερω λενε το ιδιο: χρειαζεται ενα notification center αλλα τα live tiles ειναι ενα ωραιο υποκαταστατο. Εννοειτε οτι ειμαι fanboy φαινεται απο τα σχολια μου αλλα αυτο δεν ειναι κατι κακο, μου αρεσει η ιδεολογια της εταιριας, αυτο που προσπαθει να κανει αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε βλεπω τα πολλα λαθη που πρεπει να διορθωσει. Αρα δε μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να ενοχληθω απο τα προαναφερομενα. Αντι να ασχολουμαστε με τις βελτιωσεις που ερχοντε καθομαστε και “κραζουμε” το λογισμικο, που ειναι ενα αξιοπρεπεστατο λογισμικο εδω που τα λεμε.

GiannisMix

Ξέρουμε ποιες συσκευές θα την πάρουν την αναβάθμιση αυτή; Εγώ με Lumia 920 θα αναβαθμιστώ ή είμαι παλιός και να,μη χαίρομαι τσάμπα;

peter

Μετά από 2+ χρόνια τα WP θα αποκτήσουν notification center. Καλά κάνουν και το προσθέτουν, αλλά για ποιο λόγο έπρεπε να περάσει τόσος καιρός?

keysmith

ποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν κανείς δεν το ξέρει. Στο παρελθόν η ΜΣ είχε απαράδεκτη πολιτική στο θέμα (όπως και άλλες εταιρείες βέβαια). Για μένα καλά θα κάνει να την δώσει την αναβάθμιση σε όλα τα wp 8.0 δεν είναι τόσο φοβερή άλλωστε (από 8 σε 8.1). Από την άλλη συνηθίζουν να μην δίνουν αναβαθμίσεις για να σπρώξουν τους χρήστες σε νέα κινητά αν και με αυτόν τον τρόπο μπορεί απλάν να τον σπρώχνει απλά σε άλλη εταιρία. Θεωρητικά το κινητό μπορεί να την πάρει αν καταλαβαίνω καλά.

Οψόμεθα..

Timotheos

Καλημέρα. Καλώς να έρθει η αναβάθμιση και όλα αυτά που λέει ότι θα κάνει μπας και πάω προς windows phone. Εχθές πήγα και είδα από κοντά το 1520 το οποίο είναι όντως τηλεφωνάρα αν και μεγάλο. Παρατήρησα 2 πράγματα.
1) Όταν είσαι στον internet explorer, και έχεις επιλέξει τον Bing οι σελίδες είχα την αίσθηση ότι φόρτωναν πολύ πιο γρήγορα από όταν επέλεγα το Google.
2) Όταν αναζήτησα το: Google plus, παρόλο που μου την εμφάνισε την σελίδα για να την “κλικάρω” και να μπω μέσα σε αυτήν, όταν μπήκα και έδωσα email και κωδικό για να με συνδέσει, έτρωγα πόρτα. Κρίμα. Ξέρει κανείς από σας που έχετε wp γιατί αυτό???

Σταυρος

tiamat το κομπλεξ παει συννεφο για σενα κ κατι αλλους…τον ακουσες τον kostas6690;ετσι πρεπει να σκέφτεται κ να μιλαει ο κοσμος.Κατοχος κ τον δυο λειτουργικων

tech21man

Ειναι σιγουρο οτι θα αναβαθμιστουν ολες οι συσκευες που τρεχουν 8 αλλα αν θα παρουν ολο το σετ λειτουργιων προφανως δεν το ξερει κανεις ακομη. Ειναι λογικο ομως? Ειναι. Τα hardware specs ειναι ουτε απειρα σε set (σα το android) ουτε 1 κυριο soc το χρονο (apple). Για παραδειγμα, αν τα 8,1 λειτουργουν με βαση το μικροτερο παρανομαστη που ειναι τα 512 RAM και η 305/dual core 1ghz του nokia 520/620 ε τοτε αστο για την επομενη γενια. Να βελτιστοποιηθουν να παρουν ο,τι αλλαγες μπορουν να παρουν και απο εκει και μετα, ε περασε και ο καιρος. Οσοι πηραν lumia 1520 δικαιουνται να εχουν software που μπορει για καποιες ισως παραπανω λειτουργιες (και παλι μενει να δουμε). Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα πραγματα ΕΙΝΑΙ πολυ καλυτερα απο το android που 18 μηνες ειναι ανυπαρκτο σαν χρονος υποστηριξης (συνηθως) επισημα απο τις περισσοτερες εταιρειες (ε τωρα αμα η samsung νεκραναστησει με kit kat τις 512+ RAM συσκευες της σαν το advance και το ace 2 μονο μπραβο θα αξιζει, αλλα θα το κανει?) και βασιζεται στη δουλεια των xda…που για παραδειγμα εμενα δεν με ικανοποιει ιδιαιτερα πλεον (οχι στην αποδοση τοσο οσο σαν συνολο σε αρκετες λεπτομερειες (καμερα, ηχος, ασυμβατοτητα… Συνέχεια »

iceman

ζήσε Μάη μου, (Απρίλη στην περίπτωση μας !!!!) να φας τριφύλλι…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.