Windows Phone 8.1 developer preview, Διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα

O joe Belfiore, ο άνθρωπος πίσω από το λειτουργικό σύστημα Windows Phone με ένα tweet μας ενημέρωσε ότι η έκδοση Windows Phone 8.1 developer preview θα είναι διαθέσιμη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρόκεται για μη τελική έκδοση που απευθύνεται στους developers για να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους πριν την επίσημη διάθεση της νέας έκδοσης κάπου μέσα στο καλοκαίρι.

Windows Phone 8.1 developer preview, Windows Phone 8.1 developer preview, Διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Χα χα και εγω την εψαχνα στο update. Δε βαριεσαι. Με το καλο να ερθει. Ελπιζω να μην επιφερει ομως αλλαγες στην αποδοση (δλδ να ειναι αρκετα πιο βαρια…). Με το gdr3 ειχες ουσιαστικα αυξηση στην ταχυτητα!

lumia

και γω για αυτο ανυσυχω ..αλλα απο την αλλη φαντασου για να το παιρνουν ακομα και low-end συσκευες πιστευω πως οι mid-range οπου και ανηκω δεν θα εχουν προβλημα ως προς την ταχυτητα…

Μιχάλης

Λογικά την Δευτέρα όπως είχαν πει απο διαφορες φήμες . Αντε να εγκαταστήσω καμια εφαρμογή στην κάρτα μνήμης γιατι έχω τελειώσει και τα 8gb του κινητού μου

ironmanmark40

οσο αφορα τα lumia η αναβαθμιση θα ξεκινησει το καλοκαιρι και η εκδοση 8.1 θα δοθει με το nokia cyan (imaging improvents) update. εαν τωρα καποιος ειναι ανυπομονος μπορει να εκγαταστησει την 8.1 wp dp, αλλα δεν θα εχει τις εφαρμογες της nokia (glance,touch,κτλπ). μετα το καλοκαιρι θα μπορειτε βεβαια να κατεβασετε κανονικα την cyan μαζι με την wp8.1. οσο αφορα το πως “τρεχει” η wp8.1 σε lowend συσκευες, εχει στο youtube βιντεο του lumia 520 να τρεχει την 8.1 χωρις προβληματα.

Μιχάλης

@ironman νομίζω κανεις λάθος με τις εφαρμογές της νοκιας . Απο ότι θυμάμαι την gdr3 που είχα βάλει με dev.prev τις είχα . Καμια εφαρμογή δεν φευγει όταν κανεις της αναβάθμιση οπότε λογικά ούτε αυτες

νικ

Παιδια ξερετε αν θα θα βαλει το χερακι της η νοκια σε περεταιρω βελτιωση καμερων στις σειρες lumia γιατι διαβασα κατι αλλα δε καταλαβα τιποτα.Κ το λεω στα παραπανω παιδια επειδή παιζουμε στην ιδια ομαδα.

rigoMS

14 ξεκινάει για τους developers … Αλλα και προγραμματιστής να μην εισαι και εισαι ανυπόμονος κάνεις μια εγγραφή εδώ https://appstudio.windowsphone.com/ και οκ…

ironmanmark40

@ μιχαλη, δεν παιρνω ορκο μπορει να εχεις δικιο. πιστευω ομως πως επειδη ειναι νεα εκδοση του λειτουργικου και οχι feature update pack (gdr3 με την nokia black) δεν θα “κατσει” πανω στην nokia black(nokia apps) αλλα θα την “παρακαμψει”. για αυτο θα δοθει και η cyan στα lumia. οταν την περασεις δωσε μας μια ιδεα! 🙂 .
@ νικ , ναι οπως γραφω και πιο πανω με την nokia cyan update (+wp8.1), θα δοθουν καλυτεροι αλγοριθμοι στο λογισμικο της nokia camera νεες λειτουργιες (dual shoot;) και καλυτερες εφαρμογες διαχειρησης φωτο.

νικ

@ironmanmarkt, thanks παντα κατατοπιστικος με τη καλη εννοια.To ρωτησα αυτό γιατι αλλα ελεγε το ένα k άλλα το άλλο από τα γνωστα site nokia.Anyway

john

σε lumia 920 ποτε περιπου θα ερθει

Μιχάλης

@john αμα βαλεις dev preview τότε θα έρθει ταυτόχρονα σε όλα τα κινητά όπως λέει στην αρχη της βδομάδας που μας έρχεται . Τώρα αν περιμένεις την νοκια κάπου Ιούνιο

Vidal

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΙΣΤΑΙ “ΠΡΟ” ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ… 1: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FACEBOOK ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ? 2: Η ΚΟΡΤΑΝΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ UPDATE, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ? 3: ΜΕ ΤΟ CLEAN STORAGE ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο JOE…

ironmanmark40

@ Vidal :
1) εφαρμογη επισημη δεν υπαρχει. ειναι αυτη της ms(επισημη με ελληνικα), απο το wp store, και δυο απο τους εκδοτες Wwworld και PopularMobileApps (δεν υποστηριζουν ελληνικα ομως).
2) εκτος usa δεν θα δοθει η cortana -τουλαχιστον αρχικα, ισως αργοτερα-, ελληνικες φωνητικες εντολες δεν νομιζω να προστεθηκαν στα wp8.1. μενει να το δουμε.
3) ελα ντε! μεγαλο προβλημα τα “other files” στα wp, πρεπει να δωσουν επιλογη να μπορεις να τα σβησεις!

Vidal

@ironmanmark40
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου, μακαρι ομως να αλλαξουν και αυτα τα 3 παραπανω γιατι χρειαζονται παρα πολυ..!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1: Τέλος η υποστήριξη από τη Microsoft

Η Microsoft δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στα smartphones, αλλά συνέχιζε να προσφέρει υποστήριξη στα μοντέλα που υπάρχουν στα χέρια των χρηστών της. Ωστόσο, η ίδια απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τον τομέα αυτό.

Software Facebook Messenger Windows Phone 8

To Messenger σταματά να υποστηρίζει Windows Phone 8 & 8.1

Όπως έγινε με την εφαρμογή του Skype για Windows Phone 8 και 8.1, και το Facebook από τέλη Μαρτίου σταματά την υποστήριξη του Messenger για τις παραπάνω εκδόσεις του Mobile OS της Microsoft. Πρόσφατα ξεκίνησε την αποστολή emails σε όσους χρησιμοποιούν το Messenger, ενημερώνοντάς τους για την σχετική απόφαση.

News LG LG Smartphones LG Windows Phone Smartphones

LG: Νέα συσκευή δείχνει επιστροφή σε Windows Phone μετά από χρόνια

Εχθές γράφτηκε πως η HTC ίσως να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει συσκευή που θα τρέχει Windows 10, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ναυαρχίδα HTC One M9 ή κάποιο άλλο πιο οικονομικό μοντέλο smartphone. Φαίνεται ότι και η LG ετοιμάζει comeback.