Windows Phone 8.1: Τέλος η υποστήριξη από τη Microsoft

Windows Phone 8.1 microsoft support, Windows Phone 8.1: Τέλος η υποστήριξη από τη Microsoft

Η Microsoft δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στα smartphones, αλλά συνέχιζε να προσφέρει υποστήριξη στα μοντέλα που υπάρχουν στα χέρια των χρηστών της. Ωστόσο, η ίδια απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τον τομέα αυτό.

Ανακοίνωσε πως από εχθές 11 Ιουλίου σταμάτησε την mainstream υποστήριξη σε Windows Phone 8.1. Όσοι έχουν συσκευές με την συγκεκριμένη έκδοση του OS, φυσικά θα συνεχίσουν να είναι λειτουργικές, αλλά στο εξής δεν θα λαμβάνουν updates ή τεχνική υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αριθμοί που να δείχνουν τι ποσοστό έχει το Windows Phone 8.1 στην αγορά.

Η προσπάθεια της Microsoft, που ξεκίνησε το 2010, να κάνει restart στο mobile OS δεν κατάφερε να έχει την πορεία που περίμενε η ίδια, ενώ άλλοι την χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη. Η έλλειψη σημαντικών features και third-party apps, ήταν τα δυο κύρια προβλήματα που δυσκόλεψαν την πορεία του Windows Phone.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει η Microsoft στο μέλλον, εδώ και καιρό ακούμε για το πολυσυζητημένο Surface Phone, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Θα επανέλθει δυναμικά ή σε λίγα χρόνια θα βάλει τέλος και στην υποστήριξη του Windows 10 Mobile;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wave

Μα δεν έχεις αφήσει και τίποτα να υποστηρίζεις (windows8 , 8.1, windows phones).

blats

Πάντως τα Windows 10 mobile μια χαρά τα υποστηρίζει ακομα!! Το Nokia Lumia 930 που έχω πήρε και την τελευταία αναβαθμιση(το έχω ονομάσει Lumia 950) για να συνεχίζει να αναβαθμιζεται!

jimaras

blats πως το εκανες??εχω lumia 730 γινεται σε μενα??

maelko

@blats Κοντός Ψαλμός Αλληλούια φίλε μου. Είναι γνωστή η πολιτική της Microsoft με τα windows phones. Εμένα μου brick-αρε to htc trophy μετά από λιγο καιρό που είχε σταματήσει η υποστήριξη για τα windows phones 7.8. Τέλη του 2014 με αρχές του 15 περίπου. Από τότε άρχισε να κάνει επαννεκκινήσεις συχνά ώσπου ένα ωραίο πρωινό έκλεισε μόνο του και όταν άνοιξε έμεινε σε bootloop. Και τονίζω ότι δεν είχα εγκαταστήσει καμία περίεργη εφαρμογή. Έτσι είναι ακόμα και λύση δεν έχω βρει πως να το φτιάξω.. Και διαβάζω σε διάφορα φόρουμ ότι οι περισσότεροι απέκτησαν το ίδιο πρόβλημα εκείνο το διάστημα. Το ίδιο θα συμβεί και με τα 8.1 θα τις κλειδώσει η Microsoft με κάποιο τρόπο ώστε να είναι άχρηστες οι συσκευές τους και να τους αναγκάσει να πανε στα 10 μπας και ανέβει λιγάκι η το ποσοστό της στο mobile οικοσυστημα. Σε συμβουλεύω να το πουλήσεις το κινητό σου και να πας σε άλλη πλατφόρμα για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων τύπου π.χ σε ένα χρόνο χωρίς skype ή άλλες βασικές εφαρμογές. Γιατί δεν πα να το ονομάσεις και surface phone σε 2 χρονάκια το πολύ δεν αποκλειεται να πάψει και η υποστήριξη για τα 10 και θα βρεθείς… Συνέχεια »

ChristosML640

Δεν είναι και παράλογο που σταματάει την υποστήριξη, τα έχει υποστηρίξει αρκετό καιρό. Επιπλέον, αρκετά από τα κινητά που βγήκαν στην αγορά με 8.1 τώρα έχουν 10, οπότε συνεχίζεται σε αυτά η υποστήριξη.
Έχω το Lumia 640 και χτες πήρα και άλλη αναβάθμιση (όπως κάθε μήνα). Το κινητό πάει σφαίρα και τώρα με τα universal apps οι εφαρμογές είναι ολόιδιες στο laptop και στο κινητό. Ακόμα και το μενού με τις ρυθμίσεις στο κινητό είμαι ολόιδιο με αυτό στο λαπτοπ.

KnightRider

Ναι και μετά από λίγο καιρό θα βγάλουν “Τέλος η υποστήριξη των Windows Phone 10”

nikolas

Maelko προσπάθησε να φλασαρεις το κινητό, εγώ το έκανα στο δικό μου trophy και ζωντάνεψε
https://www.colossusr.com/2012/09/usb-y-cable-gold-card-htc.html?m=1

giannogeorge

Όσο θυμάμαι σχόλια, ελάχιστα χρόνια πιο πριν… Πόσο θα ανέβει το λειτουργικό, κλπ..

ironmanmark 43

Εγώ την “έκανα” νωρίς, αλλαξα το 930 με το 950 νωρίς. Τώρα με το 950 έχω βρει την ησυχία μου. Από εφαρμογές , ταχύτητα, ευκολία χρήσης, έξοχο! Και πριν μια εβδομάδα στις διακοπές , κάτι s8, iphone7 κτλπ σε φωτό τεστ στην παραλια και βράδυ (ποτάκι στη πισίνα) , “έβαλαν” τα κλάματα …. και μάλιστα ακολουθούσε η χαζή ερώτηση… τι κινητο είναι αυτο ρε φίλε; ασχολίαστο…

Makis

Παιδιά έχω lumia 925 με windows 8.1 και θέλω να το αναβαθμίσω σε windows 10. Ξέρει κανείς τον τρόπο; (ξέρω πως δεν τα υποστηρίζει η microsoft στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλά λέω να το δοκιμάσω)

Σταύρος Χρι

@ironmanmark 43 Σε νιώθω απόλυτα… και εγώ τα ίδια με το 950 xl !

Ironmanmark 43

@ makis, με 200 € στην ομόνοια , σε πολύ γνωστό μαγαζί με κινητά, θα βρεις λουμια 950 σχεδόν καινούργιο. Αξίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.