Windows Phone GDR3, Αναβάθμιση με ανάλυση full HD

Το τρίτο κατά σειρά update των Windows Phone smartphones είναι γεγονός και φέρνει ορισμένες ενδιαφέρουσες βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα. Το Windows Phone GDR3 θα ξεκινήσει να διατίθεται στους χρήστες εντός των ερχόμενων εβδομάδων και θα υποστηρίζει πλέον αναλύσεις έως και 1080p. Θα υπάρχει επίσης υποστήριξη για το τετραπύρηνο SoC της Qualcomm, ενώ θα περιλαμβάνονται και άλλες αλλαγές στο θέμα του συνοδευτικού λογισμικού.

Για τις μεγαλύτερες οθόνες θα υπάρχει μεγαλύτερη αρχική οθόνη που θα υποστηρίζει περισσότερα Live Tiles, ενώ είναι βελτιωμένη η λειτουργία του Driving Mode με πολλές περισσότερες δυνατότητες. Είναι πλέον πιο εύκολο το να κάνει κάποιος το τηλέφωνό του hotspot, ενώ οι βελτιώσεις συνεχίζονται στο κομμάτι των ringtones, τη διαχείριση μνήμης και την ασύρματη συνδεσιμότητα.

Windows Phone, Windows Phone GDR3, Αναβάθμιση με ανάλυση full HD

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tsitos

Με αυτη την αναβαθμιση τα WP μπαινουν δυνατα μεσα στον παιχνιδι…
Επισης την δυνατοτητα να εχουν περισσοτερα live tiles θα την εχουν και τα προηγουμενα μοντελα με 720p οθονες, απ οτι διαβασα στο gsmarena…

tasos

Οτι καλύτερο…κρίμα που δεν έχω ακομα wp8 συσκεύη

Δημήτρης

Σε ποια windows phone θα ειναι διαθέσιμη αυτή η αναβάθμιση;;;

Mpakas

@δημητρης 820 920 925 1020 for sure….

Πέτρος Π

Μια χαρά, πολύ καλά νέα! Κατα τη γνώμη μου το μεγαλύτερο μειον των windows phone αυτή τη στιγμή είναι το οτι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές και παιχνίδια στην κάρτα sd, παρά μόνο στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου… Μήπως γνωρίζει κανείς εάν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα με το GDR3?

Κώστας

Καλησπέρα.Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν ισχύει και για το HTC 8x?

nikos

η ms δεν είχε πει ότι όλα τα wp θα πάρουν 8.1???άρα το πιο πιθανό είναι πως όλα τα wp θα πάρουν το gdr3…

fenomeno

Παιδια την αναβαθμιση θα την παρουν ολα τα WP κινητα …αλλα την αναβαθμιση με τα πιο πολλα tiles θα την παρουν μονο τα lumia 920,925,1020.htc 8s και τα καινουργια lumia με αναλυση μεγαλυτερη απο 768ρ ..Τα windows phone θα αναβαθμιστουν σε 8,1 στα μεσα της επομενης χρονιας ,to gdr3 ειναι μια απλη αναβαθμιση του τρεχοντος version οπως και το gdr2

Panagiotis G

τελικά σύμφωνα με τον Joe το τρίτο tile στη σειρά θα το πάρουν μόνο τα κινητά με μεγάλες οθόνες (1080p)
https://twitter.com/joebelfiore/status/389799596899442688

LEFTKOYL

Πολύ καλό για τους developer.

iceman

δηλαδη και παλι δεν υπαρχει διαχωρισμος της γενικης εντασης των ηχων απο αυτη της αναπαραγωγης των πολυμεσων, δεν υπαρχουν tiles μπαταριας, ημερομηνιας-ωρας σε real time, παρα μονο app απο το store που δεν κανουν update ποτε, καμια αναβαθμιση στη μουσικη, ακομα και σε ενα κινητο των 70 ευρω μπορεις να δημιουργησεις και να διαχειριστεις playlist, στην καμερα τα ιδια χαλια, δεν θυμαται ρυθμισεις, δεν αποθηκευει φωτο οταν τις επεξεργαζεσαι παρα μονο την επεξεργασμενη….. μονο φρου φρου και αρωματα, τιποτα το πραγματικα απαραιτητο….

Πέτρος Π

@iceman: Δηλαδή το απολύτως απαραίτητο είναι ο διαχωρισμός της γενικής έντασης των ηχείων από την αναπαραγωγή πολυμέσων?? Ίσα ίσα που οι περισσότεροι χρήστες λένε οτι αυτό τους βολεύει… Τεσπα από το post σου φαίνεται οτι δεν έχεις μπει στο κόπο να ασχοληθείς με τα Windows phone παραπάνω από μισή ώρα…

iceman

@ Πέτρος Π, εχω ασχοληθει παραπανω απο αρκετα,(το “εστειλα”) και καλο θα ηταν και εσεις να αρχισετε να διεκδηκειτε περισοτερα απο την ms σχετικα με τα wp και οχι να σας δινουν ενα “αναπηρο” λειτουργικο και να λετε και ευχαριστω. ενα απλο παραδειγμα. ακους μουσικη, λογικο να το εχεις χαμηλα σχετικα ας πουμε στο 12. αν μετα σταματησεις να ακους μουσικη, και δεν ανεβασεις την ενταση ξανα, το εχεις ξεχασει, νομιζεις οτι θα το ακουσεις να χτυπα σε εισερχομενη κληση; αδυνατον. εδω στο 30/30 και πολλες φορες το lumia 920 δεν ακουγεται….!! εσυ δεν θες ανα πασα ωρα και στιγμη να ξερεις το ποσοστο της μπαταριας σου χωρις να τρεχεις καθε λιγο και λιγακι να ανοιγεις τις ρυθμισεις; θα σου πω και το αλλο. εκραξαν την google και αμεσως απο την 2.3 στην 4.0 διορθωσε ασπουμε το bluetooth που εμενε ανοιχτο μονο για 120δ. το εκανε ομως και αμεσα. αυτο λεω. και η ms να κινηται γρηγορα και αποτελεσματικα. εχω ενα νοκια 808 και πιστεψε με ειναι πολυ πιο “λειτουργικο” απο οποιοδηπωτε τωρινο wp, android,iphone.

Βασίλης

Γνωρίζουμε τίποτα για το πότε θα διατεθεί;

George

Κώστα, ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει αυτή η αναβάθμιση;

kostas

Ξερουμε ποτε θα γινει η αναβαθμιση;

Τάσος Βαρνάβας

@kostas
Όταν ανακοινώθηκε το Lumia 1520, αν θυμάμαι καλά στις 22 Οκτωβρίου, που έχει Windows Phone 8 Update 3 (GDR3) η Microsoft δήλωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει όμως, θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα της ενημέρωσης σταδιακά, για να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες. Νομίζω ότι στο Nokia Lumia 1020 έχει ξεκινήσει, ενώ έχω διαβάσει ότι το ίδιο έχει γίνει και για το HTC 8X και το 8XT στις ΗΠΑ…

kostas

@Τάσος Βαρνάβας
Ευχαριστω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.