Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Ωστόσο ο νικητής από την κίνηση αυτή φαίνεται ότι είναι τα Windows 7 που έχουν ποσοστό 58.04% ενώ Windows 8 και Windows 8.1 μαζί φτάνουν στο 14.07 την ώρα που τα Windows XP χωρίς υποστήριξη από την Microsoft, βρίσκονται σχεδόν στο 17%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarketShare πέρσι Windows 8 και 8.1 μαζί είχαν το 11.3% της αγοράς, τα Windows 7 ποσοστό 48.8% και τα Windows XP 27.5%. Οπότε φαίνεται ότι τα Windows 8 πήραν μόλις 2.7% ενώ τα Windows 7 ανέβηκαν κατά 9.2%.

Τελικά η Microsoft δεν κατάφερε να πείσει πολλούς με τα Windows 8 και θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τύχη των Windows 10.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για Windows XP και Office 2003

windows xp περισσότερα από windows 8, Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

windows xp περισσότερα από windows 8, Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Συγκρίνεις ένα λ/σ που βρίσκεται εγκατεστημένο για 13 (δεκατρία) χρόνια σε εκατομμύρια μοναδικά PC και σε χιλάδες μοναδικές παραλλαγές hardware, με ένα λ/σ που έχει λανσαριστεί πριν 2,5-3 χρόνια και θες σε αυτό το χρονικό διάστημα να έχει γίνει η πλήρη μετάβαση.

Δύο μικρές λεπτομέρειες:
1η Ένα ποσοστό των PC που «τρέχουν» XP δεν γίνεται να αναβαθμιστούν. Ξαναλέω ένα ποσοστό. Οπότε να αλλάξει το «ψ» ποσοστό που έχουν τα XP και να μηδενιστεί, απλά ξεχάστε το.
2η Η Microsoft δεν έχει σαν «στόχο» πλέον με τα XP αλλά τα «7».

_Junkermann

g913448

Linux > Windows

nikmour

Windows8&10>everything
Έχω δοκιμάσει Linux παλιά. Αρχές δεκαετίας 2000. Μακριά από εμένα. Για το macos ξέρετε την γνώμη μου

chris.g

@g913448 πέρα από μουσική και browsing πες μου λίγο τι άλλο μπορεί να κάνει ένας καθημερινός χρήστης υπολογιστή με linux…

theomak

Δηλαδή το Linux βρίσκεται στο υπόλοιπο 3.41%;
Μάλλον κάποιοι μας δουλεύουν.

g914828

@chris.g Τα πάντα εκτώς από παιχνίδια.

g914828

@theomak

Το γράφημα αφορά μόνο τα desktops οπότε και είναι λογικό. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι σχεδόν τα πάντα γύρο μας τρέχουν Linux. Το Android είναι Linux, οι Smart Tvs τρέχουν Linux, το router σου πολύ πιθανόν να τρέχει Linux, το μεγαλύτερο ποσοστό των servers τρέχουν Linux πράμα που σημαίνει ότι το Internet τρέχει πάνω στα Linux. Χωρίς τα Linux δε θα υπήρχε τίποτα.

g914828

@nikmour

Όπως είπες αρχές δεκαετίας του 2000 πράγμα που σημαίνει ότι η εικόνα που έχεις είναι τελείως outdated.

λεοντιος

η πλειονότητα των χρηστών θέλει να δουλεύει με το κλειδί στο χέρι
τα xp είναι εκεί που είναι λόγω παλαιότητας
τα 7 πολύ καλά είναι ως κορυφαία
τα 8 είναι της γενιάς του τάμπλετ και με την έλευση των 10 θα καθιερωθούν

εγώ σας IT δουλεύω Unix like συστήματα με CLI και μόλις μου φέρνουν σπίτι 8 βγάζω καντήλες έχω συνηθίσει να δουλεύω με το πάτημα του enter τα υπόλοιπα είναι για απλούς χρήστες με υπομονή πολύ υπομονή

g916216

@chris.g

Θα απαντήσω στην ερώτησή σου με μία άλλη ερώτηση. Πες μου λίγο εσύ τι νομίζεις ότι τα Linux δεν μπορούν να κάνουν που τα Windows μπορούν εκτός από το να παίζουν επώνυμα παιχνίδια; Να είσαι σίγουρος ότι ό,τι κάνουν τα Windows μπορούν και το κάνουν και τα Linux και μάλιστα καλύτερα. Και αν μπορείς προσπάθησε να με διαψεύσεις. Άλλωστε αν δεν ήταν έτσι όλοι οι servers θα έτρεχαν Windows αντί για Linux.

Darth

@Junkermann ναι αλλά μην ξεχνάς ότι μέσα σε μερικούς μήνες τα 7 απέκτησαν τεράστια ποσοστά.. έτσι αυτά που λες δεν στεκουν…

Nick

4 χρόνια με Linux ως βασικό OS και όποτε έρχομαι σε επαφή με Windows ξενερώνω. Πλέον με Linux σε PC οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τα πάντα. Όσον αφορά στις επαγγελματικές εφαρμογές, αυτό δε αφορά στο Linux αλλά στις εταιρίες που τις αναπτύσουν, είναι δική τους η ευθύνη για την υποστήριξη ή μη του Linux.

dimmis

Τα 7 είναι και θα παραμείνουν για πολύ ακόμα στην πρώτη θέση.
Όσο για τα linux είναι για περιορισμένο κοινό.

Τομ

Nick υπάρχει και μια στροφή σιγά σιγά προς το open source enterprise αλλα θα αργήσει πολυ να μεγαλώσει σαν κίνημα και όταν το κανει δεν θα ειναι σε επίπεδο windows. Παντως οποίου και να ειναι η ευθύνη σημασία εχει ότι το λιμουξ εχει ελλείψεις σε λογισμικό. Επομένως οπως λες εσυ ότι ξενερώνεις αλλος μπορεί να πω εχω windows εχω τα παντα και ξενερώνω αν εχω os x η Ubuntu η red hat ξερω γω και μου λείπουν πράγματα.

Ολα τα λογισμικά εχουν δυνάμεις και ελαττώματα ο καθένας απλά πρεπει να βρει το τον βολεύει. Για ψάξιμο και προσωπική χρηση αλλα και προγραμματισμό κλπ κλπ σίγουρα τα windows δεν ειναι απαραίτητα αλλα αν χρησιμοποιείς λογισμικά του εμπορίου και δεν έχεις βρει μια καλη open source λύση η δεν εμπιστεύεσαι για τον οποιονδήποτε λογο ανοιχτά λογισμικά τοτε τα windows τα θες οπωσδήποτε.

Κατα τα αλλα εγω για προσωπική χρηση και ψάξιμο με λογισμικά κλπ προτιμώ Ubuntu και os x. σιγα σιγά λεω να αρχισω να ψάχνομαι και με αλλα distributions αλλα windows παντα θα εχω και μιας και εχω βαρεθεί τα 7 περιμένω με ανυπομενσια τα 10

Nickolas

Νομίζω είναι λογικό που ανέβηκαν τα ποσοστά του windows 7, όσοι έφυγαν από windows xp σε αυτό που είναι πιο κοντά σε αυτό που έχουν συνηθίσει, συν του οτι από 7 θα μπορείς να αναβαθμίσεις δωρεάν σε 10. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν έρθει το καλοκαίρι η αναβάθμιση σε 10, πόσοι θα προχωρήσουν.

tolkien

Εννοειτε οτι σχεδον ολοι θα προχωρησουν στην δωρεαν αναβαθμιση απο 7 σε 10 (ετσι πιστευω εγω) ΕΚΤΟΣ απο πολλους που εχουν Windows 7 σπασμενα.
Το νεο λειτουργικο αν και ακομη beta ειναι παρα πολυ σταθερο και εχει γινει πολυ refresh σε εφαρμογες και περιβαλλον γενικοτερα guys.
Το μεγαλο προβλημα για μενα ειναι να δω πως θα τροποποιησουν το touch ui, γιατι αυτο που εχω δει μεχρι τωρα για το surface pro 3 που εχω δεν βολευει καθολου.
Anyway θα δειξει.
Παντως για desktop users τα Window 10 ειναι μια χαρα.

Genesis

linux δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στα windows να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

τώρα είναι θέμα οποίος βολεύεται τα βάζει και τα έχει αλλά πάρα πολύ λίγοι είναι αυτοί…

πιστεύω με τα 10 θα αλλάξει αυτό το os share για desktop. θα περάσουν τα 7 και θα φτάσουν σε ένα μεγάλο βαθμό…

Αποστολης

Δυστυχώς τα linux δεν θα τα συνιστούσα σε απλό χρήστη… Γιατί αν σκαλώσει το σύστημα κάπου, ένα κακό repo, ένα ασταθές deamon μετά πάει….Άσε που ακόμα και στο Installation μερικά distros θα σου βγάλουν την πίστη και θα σου πετάνε errors πριν κάν αρχίσει το install… Πέρα απ αυτά αντε πές εσύ σε έναν μέσω χρήστη τρέξε terminal. Και γιατί να το τρέξει? Δεν υπάρχει χρήστης linux που να μην έχει κάψει ένα δηίμερο κάνοντας φορμάτ και βρίζοντας την τύχη του. Τα windows ειδικά με τα 10 τώρα έχουν κάνει τρομερή δουλεία και έχουν φτιάξει ένα πανέμορφο, λειτουργικό και σταθερό OS. (Αν και το τελευταιο bulit μου κάνει ναζάκια τώρα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.