Xiaomi: Διέγραψε δικό της poll στο Twitter επειδή… δεν κέρδισε το MIUI

Xiaomi διέγραψε δικό της poll Twitter επειδή δεν κέρδισε MIUI, Xiaomi: Διέγραψε δικό της poll στο Twitter επειδή… δεν κέρδισε το MIUI

Η Xiaomi διαθέτει μια ευρεία γκάμα smartphones στο καταναλωτικό κοινό. Όλες οι συσκευές της, εκτός από μια, λειτουργούν με το MIUI που φυσικά βασίζεται στο Android OS. Όμως, το Mi A1, «τρέχει» το «καθαρό» Android One.

Πριν λίγες ημέρες, ο Κινέζος κατασκευαστής θέλησε να μάθει τις προτιμήσεις των πελατών του, αναφορικά με το UI που θέλουν στις συσκευές τους. Έτσι, ξεκίνησε μια ψηφοφορία (poll) μέσω του επίσημου Twitter λογαριασμού του, καλώντας τους να ψηφίσουν ανάμεσα στα MIUI και Android One. Προς απογοήτευση του (όπως αποδείχτηκε αργότερα), οι χρήστες προτίμησαν το One με 57%, αφήνοντας πίσω το MIUI με 43%. Τα αποτελέσματα φαίνεται πως δεν ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες και η Xiaomi διέγραψε το αναρτημένο poll, αφαιρώντας τα ίχνη του από το διαδίκτυο.

Η αλήθεια είναι πως το MIUI έχει αποδειχτεί αρκετά προβληματικό σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο πως η ψηφοφορία «έδειξε» το Android One, την στιγμή που μόνο μια Xiaomi πρόταση (MI A1) λειτουργεί με εκείνο, όπως προαναφέρθηκε. Εν κατακλείδι, τα αποτελέσματα του διεγραμένου poll θα πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τους ανθρώπους της Xiaomi. Είτε το MIUI θα βελτιωθεί, είτε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της ολοκληρωτικής μετάβασης σε Android One.

Xiaomi διέγραψε δικό της poll Twitter επειδή δεν κέρδισε MIUI, Xiaomi: Διέγραψε δικό της poll στο Twitter επειδή… δεν κέρδισε το MIUI

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

χαχαχα ελεος η xiaomi

alekos

Αχαχαχαχα

Salmatias Daltis

Μαλλον ειχε βγει πρωτο το ios ? Υποθετω

Ioannis

Απαραδεκτη κινηση απο μια εταιρια που υποτιθεται ακουει τα προβληματα των καταναλωτων και προσπαθει να τα βελτιωσει. Όμως προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο – προβλημα με το ui της xiaomi αντιθετως μπορω να πω πως ειμαι ευχαριστημενος και ιδίως με τα: xiaomi το redmi note 4x 32gb / 3gb ram και το Mi6 64gb / 6gb ram. Ενα καλο με την xiaomi ειναι οτι μεσα σε 3 με 4 μηνες (απο τοτε που αγοραστηκαν) εχουν παρει 3 αναβαθμισεις το redmi note 4x και 4 αναβαθμισεις το Mi6 πραγμα που σημαινει οτι η εταιρια τα προσεχει δεν τα αφηνει στην τυχη τους και τελος θα αναφερω πως σαν κυρια συσκευη μου εχω το s7 edge οποτε τα σχολια μου καθε αλλο παρα υποκειμενικα ειναι

Kostas-DOHA

Απαράδεκτο….με αφηνει αδιαφορο ομως…
προσωπικα θελω καθαρο android ΜΟΝΟ….
προτιμω το R&D να παει ΜΟΝΟ στο hardware/specs

Chris _BMW

Μην βάζετε τέτοια άρθρα !! Σας παρακαλώ !! Η Xiaomi !!! Μα η Xiaomi!!! Αυτή που κάνει τα αδύνατα δυνατά για τον καταναλωτή !!!
Αυτά μονο η κακιά Apple τα κάνει με το κακό το iOS… οι άλλες ειναι φιλανθρωπικά ιδρύματα !!

nikopoup

@Chris _BMW τι σχέση έχει η αγαπημένη σου εταιρία και την αναφέρεις στο άρθρο? Η xiaomi έκανε αυτή την πατάτα, γελάσαμε, την κοροιδέψαμε και εμείς που έχουμε και αυτό ήταν. Δεν υποχρονίζει τους επεξεργαστές της όμως και προσπαθει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

James

Xiaomi παίρνεις μια συσκευή 140-150 ευρώ μόνο για το hardware και πριν καν τη σετάρεις ψάχνεις για ROM. Το MIUI είναι άστα να πάνε.

KnightRider

To πιο απαράδεχτο πράγμα είναι η καταγραφή ήχου και δεν λένε επίσημα να το φτιάξουν !!! (λόγω software του ηλίθιου noise cancellation και λίγου bitrate)

mech.al.

nikopoup +1 για το σχόλιο σου… Και εγώ που τους ακολουθώ στο Τουίτερ ως πρώην χρήστης Νεξους και νυν ΜΙ6 ψήφισα στοκ και γέλασα μόλις είδα το αποτέλεσμα… Επειδή προτιμούμε το στοκ δεν σημαίνει ότι το μιυι είναι απαράδεκτο ως λογισμικό, μια χαρά είναι…

Chris _BMW

@nikopoup

Άλλο ήταν το point του σχολίου μου αλλα άστο φίλε …
Είπαμε κάτω τα χέρια απο τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ..
Όσο για το xiaomi καλα κινητά αλλα απο σήμα Αστα βραστά …

Nikopoup

@James σε αυτή τη τιμή αν πάρεις Samsung πετάς την συσκευή, δεν αλλάζεις rom. Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς που σχολιάζετε έχετε δουλέψει miui

Nikopoup

@Chris _BMW έχουμε πρόβλημα και με το σήμα και δεν το ήξερα? Περίεργο μιας και μόνιμα έχω 4g αν και δεν έχω την 800..
Οσο για το αν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα θα συμφωνήσω μαζί σου. Όλα για το κέρδος με όποιον τρόπο μπορούν. Εταιρία είναι που θέλει λεφτά. Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα.
Υ.Γ sorry για το διπλό ποστ

Δημήτρης

Εγώ πάντως άφησα το a1, επειδή είχε stock (ίσως και λόγω μικρότερης μπαταρίας). Το miui έχει όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις και με έχει βολεψει πραγματικά. Είχα δουλέψει και με stock, αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Δεν λέω, τα παίρνει γρήγορα τα updates, αλλά μέχρι εκεί.

Chris _BMW

@nikopoup

Φίλε δεν ξερω ποιο xiaomi έχεις εσυ , εγώ θα σου μιλήσω για αυτό του συνεργάτη μου.
Redmi none 4 σε σχέση με το δικό μου 6s
Με ίδια εταιρία κ ίδιο προγραμμα στο Γουδί σχεδόν ποτε δεν έχει 4g ενω εμένα έχει πάντα . Επίσης σε επαγγελματικό ταξίδι Μυτιλήνη κινούμενοι στο επαρχιακό δίκτυο πολλές φορές δεν είχε καν σήμα για να μιλήσει την ίδια ώρα εγώ με το δικό μου μιλούσα κανονικά . Το ίδιο συνέβη κ στο Αστρος Κυνουρίας όπου κατεβήκαμε για weekend.
Οταν του το λέω βεβαια νευριάζει κ δεν το παραδέχεται δυστυχώς όμως αυτή ειναι η αλήθεια .

Nikopoup

@Chris_BMW τι να σου πω. Έχουν περάσει από τα χέρια μου το 2 και το 3 και δεν είχα πρόβλημα

Chris _BMW

@nikopoup

Άλλο ένα αρνητικό που είδα ειναι η κάμερα . Απαράδεκτη . Απο εκει κ πέρα ειναι εξίσου γρήγορο με το δικό μου 6s με μεγάλο του ατού την διάρκεια της μπαταρίας του . Κυριολεκτικά είχε διπλάσια διάρκεια απο το δικό μου .
Γενικά για τα λεφτά που το πήρε 170€ απο Κίνα ειναι ένα τίμιο τηλέφωνο .
Αυτό που με εκνευρίζει με εσάς που έχετε xiaomi ειναι οτι θεωρείτε τους άλλους χαζούς που πληρώνουν πανω ξεπανω τις «επώνυμες» συσκευές . Εγώ παραδέχομαι οτι σε γενικές γραμμές η xiaomi έχει καλα τηλέφωνα ειδικά το value for money ειναι αρκετά υψηλό αλλα δεν ειναι τέλεια και υστερούν σε αρκετούς τομείς που με την πρώτη μάτια ίσως δεν φαίνονται .

Πρώην Sammy fan

Μου κάνει εντύπωση που διέγραψε το post, στο δικό της φόρουμ πάντως είναι αρκετά εξωστρεφής και παραδέχεται τυχόν αδυναμίες της. Έπαιξε μάλλον ρόλο ότι η δημοσίευση ήταν στο Twitter και θα την έβλεπαν πολλοί χρήστες οι οποίοι σε μικρό ποσοστό θα ανήκαν στο πελατολόγιό της.
Προσωπικά είμαι κάτοχος ενός mi 5c το οποίο μάλιστα προοριζόταν μόνο για Κίνα. Για να παίξει ευρωπαϊκές μπάντες (χωρίς την 800) και για να μην έχω τα κινέζικα apps, να έχω Google apps και γενικά να παραμετροποιηθεί για Ευρώπη χρειάστηκε ευρωπαϊκή custom ROM από xiaomi.eu και ρυθμίσεις από engineer mode. Από το Samsung tablet μου με τον ίδιο carrier έχεις πολλές φορές καλύτερο σήμα (για γενική απόδοση δεν το συζητώ).
Εν κατακλείδι: α) Φέρνοντας το φτηνό xiaomi κινητό από κινεζοsite ή σκρουτζομάγαζο πρέπει να είσαι υποψιασμένος ότι έχει global ROM και αν έχει ότι είναι official. Οι περισσότερες περιπτώσεις με κακό σήμα είναι λόγω fake ή κινέζικης ROM και δεν φταίει το ίδιο το κινητό. Τέλος να προσθέσω ότι όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές με το ζόρι σου δίνουν το επόμενο android η εμμονή (με την καλή έννοια) της Xiaomi να αναβαθμίζει κινητά του 2012 είναι παράδειγμα προς τους υπολοίπους.

Andreask

Μιλάμε είστε για γελια. Συνεχίζεται να συγκρίνετε συσκευές χαμηλές σε τιμή της Xiaomi… Με άλλες κορυφαίες υποτίθεται εταιρίες. Όταν γατάκια θα πιάσετε στα χέρια σας καμία σοβαρή συσκευή Mi6, note 3,mi mix τότε να μιλάτε… Που μου βάζετε για συγκριτικο το redmi 4 με 100 ευρο. Δεν φτάνει που σας πουλάνε ότι θέλουνε… Έχετε και γνώμη… Πρ…β.. Τα

Nikopoup

@Chris _BMW έχοντας κάνει την μετάβαση από s7 edge στο mi6 πίστεψε με ξέρω αρκετά καλά τα μειονεκτήματα της συσκευής μου. Δεν θα αναφέρω την οθόνη που δεν συγκρίνεται με την super amoled και παρ όλου το dxomark δίνει καλύτερη κάμερα το Mi6, δεν ισχύει. Είναι vfm στην κατηγορία τιμής τους. Δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με τα highend μοντέλα άλλων εταιριών όσο παρεμένει σε κάποιες βλακώδεις κινήσεις

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

gianniklis ακουει??

Chris _BMW

@Andreask

Με το 6s το συγκρινα φίλε .. το 6s !! Ουτε καν το plus .. του 2015 τηλέφωνο ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.