Xiaomi MIUI 9: Η νέα beta έκδοση φέρνει gestures σαν του iPhone X

MIUI 9 beta έκδοση gestures iPhone X, Xiaomi MIUI 9: Η νέα beta έκδοση φέρνει gestures σαν του iPhone X

Το MIUI είναι η έκδοση λογισμικού με την οποία λειτουργούν οι προτάσεις της Xiaomi και βασίζεται, όπως είναι αναμενόμενο, στο Google Android. Εδώ και λίγο καιρό το MIUI 9 είναι διαθέσιμο για επιλεγμένες συσκευές και παρά το γεγονός πως είναι… φρέσκο στην αγορά, ο Κινέζος κατασκευαστής ετοιμάζει ήδη μελλοντικές ενημερώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νεότερη beta έκδοση του MIUI 9 που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα Redmi 5, 5 Plus, Mi Mix και Mix 2, η Xiaomi φαίνεται πως θα “δανειστεί” μια σειρά από gestures που ενσωματώνει το iOS στο iPhone X. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης σύρει το δάχτυλο του από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω, το σύστημα θα επιστρέψει στο προκαθορισμένο κεντρικό παράθυρο. Αν σύρει το δάχτυλο του από κάτω μέχρι την μέση του panel, τότε θα εμφανιστούν όλες οι εφαρμογές που είναι ήδη ανοιχτές. Επιπλέον, αν ο κάτοχος πλοηγείται στο διαδίκτυο, αγγίξει την οθόνη στα αριστερά και σύρει προς τα δεξιά, τότε θα επιστρέψει στην προηγούμενη σελίδα.

Εκτός των προαναφερθέντων νέων τρόπων χειρισμού, η beta έκδοση του MIUI 9 θα φέρει επίσης αρκετές διορθώσεις σε μικρά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Όταν κυκλοφορήσει ένα σταθερό build της νεότερης ενημέρωσης και διατεθεί στα Xiaomi smartphones που λειτουργούν με το 9, οι χρήστες τους θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μια νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με εκείνα. Ενδέχεται στο μέλλον να δούμε περισσότερους κατασκευαστές να μιμούνται το iOS της Apple ενσωματώνοντας gestures στα λογισμικά τους, ιδιαίτερα τώρα που ο bezel-less σχεδιασμός… κυριαρχεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

Πωπω φερνει τις καινοτομιες της apple δηλαδη, που ειναι και κλεμμενες απο αλλου ; Νομιζα δεν γινοταν και επρεπε να σκασεις 1000 και….

Χρήστος

Ναι που η apple τις εκλεψε απο την blackberry…

Saša

Που η BlackBerry τις εκλεψε απο τo Nokia (N9) team – νυν Jolla.

Saša

Α ναι ξεχασα και αυτοι με τη σειρα τους απ το webOS (sry double post ^-^)

almir

Ποια apple κ iOS…!;

Σταύρος Χρι

ΤΕΛΕΙΟ ! Αν είναι σαν του iPhone 10 θα είναι τέλειο γιατί δουλεύουν άψογα και πολύ γρήγορα.. Είναι πολύ βολικά όσο και να μην δίχνει στην αρχή.. Αυτό μας προετοιμάζει για το πως θα είναι το καινούριο τουμπανάκι από την Xiaomi το mi7.. Να μου το θυμηθείτε αν συνεχίσει έτσι αυτή η εταιρία θα αγγίξει την κορυφή !

πέδρο

Καλή φάση από ότι είδα θα αναβαθμίστουν και τα ποιο φθηνά μοντέλα πχ το redmi note 4x. Πάντως βλέπω ότι το παλεύει η εταιρία μια χαρά αν βελτιώσει λίγο την κάμερα και την οθόνη που στο 4x είναι απλά σε ικανοποιητικο επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται πχ με αυτή που έχει το Samsung J5 17 που ανήκει στην ίδια κατηγορία και είναι αρκετα σε ανώτερο επίπεδο. Και μη ξεχνάμε το M1 a1 που είναι μάπα.

Theo

Σχόλια για αντιγραφή σε 3..2…1…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.