Xelento Wireless: Αυτά είναι τα πιο ακριβά in-ear ακουστικά Bluetooth

Xelento Wireless ακουστικά, Xelento Wireless: Αυτά είναι τα πιο ακριβά in-ear ακουστικά Bluetooth

Τα ακουστικά Xelento Wireless της Γερμανικής Beyerdynamic κοστίζουν 1.199 ευρώ και περιγράφονται από τους κατασκευαστές του ως ένα ηχητικό κόσμημα.

Τα in-ear ακουστικά Xelento ήταν τα πρώτα στα οποία η εταιρεία κατάφερε να ενσωματώσει την τεχνολογία της Tesla. Η νέα τους έκδοση είναι πλέον ασύρματη χρησιμοποιώντας Bluetooth aptX HD. Έτσι, αν η φορητή συσκευή ή ο υπολογιστής μας υποστηρίζει aptX HD, η μουσική μεταφέρεται και αναπαράγεται χωρίς συμπίεση.

Επιπλέον, τα νέα ακουστικά ενσωματώνουν και χειριστήριο με μικρόφωνο για έλεγχο της μουσικής και απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις και υπόσχονται συνεχόμενη αναπαραγωγή μουσικής μέχρι 5,5 ώρες, η οποία δεν είναι και τόσο μεγάλη σε σχέση πάντα με την τιμή τους.

Από σχεδιαστικής απόψεως, όντως τα εν λόγω ακουστικά είναι σαν κόσμημα. Βέβαια από μόνο του δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό μπορεί να δικαιολογεί την τιμή των 1.200 ευρώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Η καρδιά μου

bezilys

Ούτε για αστείο!

Giok

Ματαιοτης ματαιοτητων

Don mitso mou

Τα έχεις; τα παίρνεις. Πολλοί μάλλον δεν καταλαβαίνετε ρε πως σε παρά πολλά “προϊόντα”, ειδικά υψηλής αξίας, όπως πχ αυτοκίνητα κ.ο.κ., συνήθως πληρώνεις το δικαίωμα να χρησιμοποιείς τεχνολογίες που αργότερα, σε μερικά χρόνια, θα μετακυλίσουν σε φτηνότερα προϊόντα με χαμηλότερη τιμή.

Don mitso mou

Σορυ για το ρε, autocorrect bug

bezilys

@Don mitso και πάλι φίλε εγώ προσωπικά ακόμα και οικονομική δυνατότητα να είχα δεν θα περνά ακουστικά με 1000 δεν έχει κάτι το σπουδαίο που να δικαιολογεί αυτοί την τιμή την κάνεις την δουλειά και φτηνότερα…..

Don mitso mou

Φίλε μου κι εγώ έτσι έλεγα, τα χρόνια που ήμουν Ελλάδα. Όταν όμως βγάζεις σε ένα μήνα 150000 ξέρεις πως δεν το σκέφτεσαι αυτό που λες καθόλου;

Solon

Το ερώτημα είναι πόσο καλή ποιότητα ήχου αποδίδουνε τα εν λόγο ακουστικά. Κακά τα ψέματα τα περισσότερα Bluetooth stereo ακουστικά βγάζουν $k@t@ ήχο. Μόνη όαση η Sony στο είδος αλλά και πάλι ο ήχος που αποδίδουν είναι λίγο παραπάνω του μετρίου.
Ωστόσο για να έχει νόημα να αγοράσεις αυτά τα ακουστικά θα πρέπει να έχεις και τα ανάλογα αρχεία που αποδίδουν υψηλή ποιότητα ήχου. Γιατί για τον ήχο που βγάζουν το Google play music το Spotify και τα mp3 των 320kbs που κυκλοφορούν στο Web δεν αξίζει να τα αγοράσεις.
Πάλι τα ίδια $k@t@ θα ακούς.

Jim TR

Από οτι βλέπω είναι ανοιχτού τύπου αλλα οι drivers που έχουν (minaturized tesla drivers απο οτι τσέκαρα στο σάιτ της εταιρίας) αν και δεν το γράφουν καθαρά καταλαβαίνω οτι έιναι δυναμικού τύπου (με υψηλη αποδοτικότητα και πιστότητα λόγω σωστ’ης μεταφοράς ρεύματος απο ότι κατάλαβα) στην αρχή χάρηκα γιατι νόμιζα οτι ήταν electrostatic earspeakers για να δικαιολογηθεί κάπως η τιμή τους αλλα δυστηχώς δεν είναι! Δεν μου φαίνεται όμως κατι το τόσο ιδιαίτερο ώστε να δικαιολογεί την τιμή τους (λένε κανου χρήση πρίμιουμ υλικών και εχει προσσέγκιση κοσμήματος αρα στην ουσια πουλούν lifestyle ενα ακριβό κολιέ που ακούς μουσική και απαντάς κλήσεις….αν έβαζαν planar magnetic drivers (όπως είναι τα audeze isine 10 ή τα isine20) που κοστήζουν απο 300 ώς 600 € αντε να το καταλάβω είναι κατι το διαφορετικό (και πάλι πολύ ακριβη τιμή για κάτι τέτοιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Bluetooth featured

Bluetooth 5.4: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στην εποχή μας βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στην ασύρματη συνδεσιμότητα, με τα gadget μας να συνδέονται μέσω αέρα και όχι με καλώδια.

Gear Bluetooth featured IFA 2023

Urbanista Malibu: Το ηχείο Bluetooth που δε θα χρειαστεί να φορτίσεις [IFA 2023]

H σουηδική Urbanista παρουσίασε το Malibu, ένα ηχείο Bluetooth εξωτερικού χώρου που έχει τη δυνατότητα να μην ξεμείνει ποτέ από μπαταρία.

Software Android Bluetooth

Android 14: Ίσως προσφέρει τη δυνατότητα εναλλαγής της λειτουργίας Fast Pair Bluetooth

Με το Fast Pair δίνεται η δυνατότητα στο τηλέφωνό σας να αναγνωρίζει μια κοντινή συσκευή Bluetooth και να σας στέλνει ένα μήνυμα προκειμένου να συνδεθείτε με αυτή.

Games Bluetooth Google Stadia

Το Stadia Controller της Google λαμβάνει υποστήριξη Bluetooth

Η Google λανσάρει ένα εργαλείο μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο να ενεργοποιήσει τις συνδέσεις Bluetooth στο Stadia Controller της.