Acer Chromebook Tab 10: Το πρώτο ChromeOS tablet στοχεύει στην εκπαίδευση

acer chromebook tab 10 chrome os εκπαίδευση, Acer Chromebook Tab 10: Το πρώτο ChromeOS  tablet στοχεύει στην εκπαίδευση

Είναι τυχαίο ότι η Google ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο Chrome OS tablet, με το Acer Chromebook Tab 10 το οποίο διαθέτει και πενάκι και στοχεύει την εκπαίδευση και συγκεκριμένα τους μαθητές; Μάλλον όχι αν σκεφτούμε ότι αύριο 27 Μαρτίου, έχουμε το event της Apple για την εκπαίδευση, όπου εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την κυκλοφορία ενός φτηνού iPad που στοχεύει στους μαθητές.

Από το 2011 που ξεκίνησε η διαδρομή του Chrome OS, είναι η πρώτη φορά που το λειτουργικό σύστημα της Google επεκτείνεται και σε tablet. Το συγκεκριμένο τοποθετείται για το marketing σαν Chrome Table για την εκπαίδευση, που σημαίνει ότι θα έχει πλήρη υποστήριξη στις άδειες Google Classroom και Chrome Education, οι οποίες πωλούνται χωριστά.

Εμφανισιακά η πρόταση της Acer μοιάζει σαν ένα κανονικό Android Tablet, με οθόνη 9.7 ιντσών ανάλυσης 2048×1536 pixels η οποία υποστηρίζει τη χρήση γραφίδας, η οποία είναι ενσωματωμένη, κατασκευασμένη από τη Wacom και δε χρειάζεται φόρτιση. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, διαθέτει τον επεξεργαστή OP1 ο οποίος είναι ίδιος με του Samsung Chromebook Plus, διαθέτει δύο Cortex-A72 και τέσσερεις Cortex-A53 πυρήνες, 4GB RAM, 32GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD.

Επιπλέον, η συνδεσιμότητά του περιλαμβάνει 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, 2MP εμπρόσθια και 5MP κύρια κάμερα, θύρα φόρτισης και σύνδεσης USB Type-C, είσοδο ακουστικών 3.5mm και μπαταρία με 9 ώρες αυτονομία. Τέλος, θα κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α τον Απρίλη με τιμή που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το τωρινό και φτηνό iPad, δηλαδή στα 329 δολάρια, ενώ στην Ευρώπη θα κοστίζει €329 με ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στο Μάιο.

acer chromebook tab 10 chrome os εκπαίδευση, Acer Chromebook Tab 10: Το πρώτο ChromeOS  tablet στοχεύει στην εκπαίδευση

acer chromebook tab 10 chrome os εκπαίδευση, Acer Chromebook Tab 10: Το πρώτο ChromeOS  tablet στοχεύει στην εκπαίδευση

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τσον

Και αν δεν έχει Ίντερνετ εκεί που είσαι τι θα κανείς; αέρα με το ταμπλέτ!

Χρήστος Β.

@Τσον Το tablet απευθύνεται στην εκπαίδευση, και ειδικά στα σχολεία στις ΗΠΑ, όπου έχουν ως επί το πλείστον ίντερνετ. Κατά τα άλλα αν δεν καλύπτει τις ανάγκες σου έχεις πολλές επιλογές να διαλέξεις.

ΝΙΚΟΣ

Τα android tablets ψόφησαν, τα ipads κούρασαν. Στο άμεσο μέλλον chrome os και w10 hybrids με τιμές από 200-400 $

James

Αν δεν εχει ιντερνετ κανει ο,τι κανεις και με ενα οποιοδηποτε αλλο ταμπλετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.