Apple ipad: Νέο tablet στο εκπαιδευτικό event την επόμενη εβδομάδα;

Apple νέο ipad, Apple ipad: Νέο tablet στο εκπαιδευτικό event την επόμενη εβδομάδα;

Ένα νέο οικονομικό iPad ετοιμάζεται να επιδείξει η Apple στο εκπαιδευτικό event της που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 27 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η εταιρεία μας έχει προετοιμάσει για «νέες δημιουργικές ιδέες για δασκάλους και μαθητές». Προηγούμενες φήμες ήθελαν την εταιρεία να παρουσιάζει ένα φθηνότερο MacBook στο εν λόγω event, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την εταιρεία, δεν θα δούμε κάτι τέτοιο, αλλά ένα οικονομικότερο iPad.

Προηγουμένως είχε ακουστεί ότι η Apple ετοιμάζει ένα iPad με τιμή 259 δολαρίων. Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για το ίδιο μοντέλο. Επιπλέον, η Apple θα επιδείξει νέο λογισμικό για εκπαιδευτικούς που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην τάξη.

Πρόκειται για το πρώτο event που αφορά αποκλειστικά στην εκπαίδευση από το 2012 και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία θα προσπαθήσει να κερδίσει πίσω μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις Google και Microsoft.

Να σημειωθεί ότι βάσει στοιχείων της Futuresource Consulting για το γ΄τρίμηνο του 2017, το μερίδιο της Apple στις αποστολές φορητών συσκευών για μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο) ήταν 17%. Το μερίδιο των συσκευών που έτρεχαν λειτουργικό της Google στα Chromebooks ή σε Android tablets ήταν 60% και το μερίδιο των συσκευών με Windows ανήλθε στο 22%.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple όντως αναπτύσσει ένα οικονομικότερο MacBook με τιμή κάτω από 1.000 δολάρια, το οποίο όμως λογικά δεν θα είναι έτοιμο για το event της Τρίτης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

…οι χωρες που εχουν τις υποδομες αρα κ τα λεφτα να λειτουργησουν στο εκπαιδευτικο τομεα με ipad σαφεστατα δεν εχουν την αναγκη απο οικονομικα iPad… ετσι ή αλλιως το e-school ειναι concept project ακομη- ειδικα για αγορες οπου τα “φτηνα ipad” ισως να ακουγονταν σαν η ουτοπια που γινεται πλεον πραγματικοτητα. Σκεφτειτε οτι στην Ελλαδα του 2018 ο φοιτητης ιατρικης, μαθαινει τα ΥΠΕΡ του ηλεκτρονικου φακελου ασθενους στα πλαισια του μαθηματος της Ιατρικης Πληροφορικης, κ πως ο μονος τροπος να το βιωσει τ συστημα ( ΚΑΙ με τη χρηση ταμπλετ πλεον ) ειναι να ξενιτευτει – κ μετα μ λες για φτηνοτερα iPad στην εκπαιδευση..που μεχρι κ σημερα οι καθηγητες στην Ελλαδα δεν ξερουν τι εστι cloud κ ακους την κλασσικη ατακα…”παιδια φερτε φλασακι κ μοιραστε τα αρχεια μεταξυ σας”. Βεβαια πες δεν ειναι ολες οι χωρες ελλαδα απο τεχνολογικης αποψεως , οχι δεν ειναι…οι περισσοτερες ομως, ναι ειναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i