Braille tablet: Ένα Kindle για όσους έχουν πρόβλημα όρασης

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν εργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός Kindle για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ένα Braille Tablet, το οποίο θα μπορεί να είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα προσιτό σε τιμή σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Το πρόβλημα των ψηφιακών συσκευών Braille, εκτός από το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ ακριβές για να τις αποκτήσει κανείς είναι και το ότι μπορούν να δείξουν μόνο μία γραμμή πληροφορίας τη δεδομένη στιγμή, καθιστώντας πολύ δύσκολη και χρονοβόρα την ανάγνωση μεγάλων κειμένων και βιβλίων.

Οι Αμερικανοί ερευνητές χρησιμοποιούν μία νέα τεχνολογία, με την χρήση microfluid οθόνης, με μικρές φούσκες που γεμίζουν με υγρό ή αέριο και δημιουργούν τους χαρακτήρες Braille πάνω στην οθόνη. Το άμεσο όφελος αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το κόστος των Braille Tablets γίνεται πολύ πιο προσιτό, ενώ δεν παίζει ρόλο το ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για να γεμίζουν οι φούσκες ανάλογα με το χαρακτήρα που θα σχηματιστεί.

Με τη διάταξη αυτή σε ένα Braille Tablet δεν θα μπορεί να γίνει αναπαράσταση μόνο κειμένου, αλλά και άλλων στοιχείων, όπως εξισώσεων, μαθηματικών τύπων και άλλων πληροφοριών.

Braille tablet, Braille tablet: Ένα Kindle για όσους έχουν πρόβλημα όρασης

Braille tablet, Braille tablet: Ένα Kindle για όσους έχουν πρόβλημα όρασης

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

μία μερίδα συνανθρώπων μας που η τεχνολογία τους έχει αφήσει τόσο πίσω…λές και αν δεν βγάζανε το 3d touch και ρίχναν τα χρήματα γιάυτους τους ανθρώπους θα παθαίναμε εμείς τίποτε…μακάρι να υλοποιηθεί γρήγορα και να συνδράμουν περισσότερες εταιρείες και χορηγοί σε αυτή την προσπάθεια.φαίνεται πολύ όμορφη και η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί με τα microfluids θα βρεί εφαρμογή και σε άλλες χρήσιμες εφαρμογές.

Γιωργος

Το εύχομαι από καρδιάς το taplet και κάθε άλλο τεχνολογικό μέσω που θα διευκολύνει την ζωή του συνανθρώπου μου .

ΚΝ

Μπράβο καινοτομία και τεχνολογια στο όφελος αυτών που το χρειαζονται. Συγχαρητήρια σε αυτους τους ανθρωπους που βοηθάνε τους συνανθρώπους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.