Google, ετοιμάζει 7 ιντσών 3D tablet

Χάρη στην ομάδα Advanced Technology και Projects την οποία κληρονόμησε από τη Motorola, η Google δεν μένει μόνο στο Project Ara και το αρθρωτό τηλέφωνο αλλά συνεχίζει να επεκτείνεται. Τώρα ετοιμάζει μια νέα συσκευή η οποία βασίζεται στο Project Tango και πρόκειται για ένα 3D tablet.Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η Google ετοιμάζεται να κατασκευάσει 4.000 prototypes τον επόμενο μήνα.

Το tablet θα έχει οθόνη 7 ιντσών και θα μπορεί να καταγράφει τον περιβάλλοντα χώρο με ειδικούς σαρωτές και κάμερες που θα δημιουργήσουν τρισδιάστατες απεικονίσεις. Θα έχει υπέρυθρους αισθητήρες βάθους, 2 πίσω κάμερες και προηγμένο λογισμικό το οποίο μπορεί να καταγράψει το χώρο και να τον «μεταφράζει» σε 3D εικόνες.

Με το Project Tango η Google στοχεύει να δημιουργήσει συσκευές οι οποίες μπορούν να «χαρτογραφήσουν» τον κόσμο γύρω τους. Τον Φεβρουάριο είδαμε ένα prototype smartphone το οποίο έχει 4 megapixel κάμερα, συνδυασμένο RGB και υπέρυθρο αισθητήρα και μια κάμερα χαμηλότερης ανάλυσης που επέτρεπε τη λήψη 3D εικόνων.

Το tablet θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Google I/O developer conference τον Ιούνιο.

, Google, ετοιμάζει 7 ιντσών 3D tablet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris G

Επιτέλους κάτι πρωτότυπο σε mobile phone! Μου αρέσει.

Dimitris

Από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις που έχω ακούσει τελευταία!

Άραγε πως γίνεται η μίξη της εικόνας των 2 καμερών με τους υπέρυθρους αισθητήρες; Πως ξεχωρίζεται ένα κοντινό αντικείμενο με μικρή ανακλαστικότητα με ένα μακρινό με μεγάλη; Τι ανάλυση θα έχει η σάρωση; Φαντάζομαι θα είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό: “Το κινητό έχει ανάλυση 8×8 = 64 pixels στον αισθητήρα βάθους”.

Αντρέας

Μόλις μου φέρουν τα υπογλωσια θα πω την γνώμη μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.