HP Chromebook x2: Ήρθε το πρώτο detachable Chromebook

HP Chromebook x2, HP Chromebook x2: Ήρθε το πρώτο detachable Chromebook

Μετά την Acer με το Chromebook Tab 10 ήρθε η σειρά της HP να ανακοινώσει το επόμενο Chrome OS table της. Με τη διαφορά ότι η αμερικάνικη εταιρεία με το HP Chromebook x2 έκανε ένα βήμα πιο πέρα παρουσιάζοντας το πρώτο detachable Chromebook με αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Το Chromebook x2 έρχεται με μαγνητικό πληκτρολόγιο που το μετατρέπει σε μία ελαφριά συσκευή δύο χρήσεων, σε tablet ή notebook, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Έχει πάχος 15.3mm και βάρος 1.42kg μαζί με το πληκτρολόγιο, ενώ μόνο του ζυγίζει 735g και το πάχος του δεν ξεπερνά τα 8.2mm.

Το convertible μοντέλο της HP είναι εξοπλισμένο με 12.3 ιντσών Quad HD οθόνη αφής με επίστρωση Gorilla Glass, επεξεργαστή Intel Core M3-7Y30 και 8GB LPDDR3 RAM. Ταυτόχρονα, από το Chromebook x2 δε λείπει η δυνατότητα αξιοποιήσεις του active pen για σχεδιασμό, ζωγραφική, γράψιμο, υπογράμμιση και highlighting κατευθείαν επάνω στην οθόνη.

HP Chromebook x2, HP Chromebook x2: Ήρθε το πρώτο detachable Chromebook

Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 32GB, η οποία δύναται να επεκταθεί έως τα 256GB μέσω κάρτας microSD και dual ηχεία με ήχο της B&O Play. Στον τομέα της φωτογραφίας, η συσκευή ενσωματώνει δύο κάμερες, μία ανάλυσης 5 megapixel μπροστά και μία 13 megapixel στο πίσω μέρος.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, το HP Chromebook x2 διαθέτει δύο θύρες USB-C και μία ακόμη υποδοχή 3.5mm στο πλάι, ενώ η μπαταρία του σύμφωνα με τον κατασκευαστή υπόσχεται αυτονομία 10 ωρών.

Ο άμεσος ανταγωνιστής του Apple iPad Pro και λιγότερο του Pixelbook της Google θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά στις 10 Ιουνίου σε τιμή 599,99 δολαρίων.

HP Chromebook x2, HP Chromebook x2: Ήρθε το πρώτο detachable Chromebook

HP Chromebook x2, HP Chromebook x2: Ήρθε το πρώτο detachable Chromebook

HP Chromebook x2, HP Chromebook x2: Ήρθε το πρώτο detachable Chromebook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Θα το σκεφτόμουν αξ ήταν Windows . Δεν νομίζω να σε βοηθάει αυτό το λογισμικό για κάθε είδους δουλειά

james

@I am δεν ειναι για καθε ειδους δουλεια, αλλα εχοντας δουλεψει με chrome OS ελαχιστα πραγματα μου ελειπαν, πραγμα που σημαινει οτι για το μεσο ανθρωπο ειναι οκ. Σαφως πιο συμφερουσα αγορα απο ενα ipad και διαολεμενα πιο γρηγορο απο ενα με windows στην ιδια κατηγοριας τιμης.

antonis

H Hp παραγει εδω και πααααρα πολλα χρονια convertibles δεν ειναι ειναι καινουρια στο χωρο.Απλα πηρε το λειτουργικο αυτο και το εβαλε σε ενα απο τα επιτυχημενα της 2in 1.Εδω και πολλα χρονια εχει τετοιο υπολογιστη 2σε 1 αλλα με windows……Οποτε για το φιλο που ρωταει παραπανω ας ριξει μια ματια στο σκρουτζ,αν ενδιαφερεται κατι θα βρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.