iPad 5, Nέα τεχνολογία οθόνης θα του επιτρέψει να γίνει πιο λεπτό [φήμες]

Το επόμενο iPad 5 θα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού της οθόνης (LED backlight) που θα επιτρέψει το συνολικά μικρότερο πάχος της συσκευής σύμφωνα με αναλυτή της εταιρείας NPD DisplaySearch. Ο ίδιος προσθέτει ότι ίσως είναι ακόμα νωρίς ώστε η Apple να αλλάξει εντελώς την οθόνη και πάει στην πολλά υποσχόμενη τεχνολογία IGZO της Sharp. Το μέγεθος της οθόνη λέγεται ότι θα παραμείνει στις 9.7 ίντσες.

iPad 5 οθόνη, iPad 5, Nέα τεχνολογία οθόνης θα του επιτρέψει να γίνει πιο λεπτό [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτριος

Ολη τους η “καινοτομια” ειναι το ελαφρυτερο και λεπτοτερο…. αντι να κανουν τιποτα πιο ουσειωδες…!! Πιο γραφικοι και απο τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΦΑΝΤΟ…. :Ρ

hankies

Ναι, αντί να βάλουνε καμμιά δεκαπενταριά πυρήνες μέσα.

katdinos

Αυτο ειναι η καινοτομια φιλτατε …πως να κανεις κατι εξισου κορυφαιο και ποιοτικο με μικροτερο βαρος και μεγεθος . Εχεις ποτε σκεφθει τι χρειαζεται απο θεματα λιθογραφιας εως chiponsilicon τεχνικες για να κανεις ενα pcb μικροτερο και ελαφρυτερο ? Τι αλλο δηλαδη χρειαζεται το ipad ? Επισης …αν νομιζεις οτι εισαι καλυτερος απο τους hardware design τους ,στειλε ενα βιογραφικο.
Ελπιζω να εισαι αποφοιτος λυκειου και οχι καποιας τεχνικης ή πολυτεχνικης σχολης και εκφραζεις τετοιες αποψεις…

Andreas

Θα περίμενε κανείς πάντως περισσότερες “αλλαγές” για το ipad5… Εκτός από εμπορικούς λόγους δεν βλέπω γιατί να υπάρξει νέα έκδοση τόσο σύντομα.

Panagiotis

Δηλαδή να αλλάξουν την πιο πετυχημένη μακράν ταμπλέτα της αγοράς? τι εννοείτε μερικοί με την λέξη καινοτομία? να πετάει ? ή να πηγαίνει μόνο του για φόρτιση? με το νέο iOS 7 θα δείτε ούτως ή άλλως πολλές αλλαγές…Δηλαδή σώνει και καλά κράξιμο στην Apple? η αγορά έχει πολλές επιλογές για tablets…οποίος θέλει διαλέγει και παίρνει….

Μιχάλης

προσωπικα θα’θελα επιτελους λιγο πιο μικρο bezel..

Γιωργος

Καλησπέρα μια ερώτηση θέλω να κάνω το ipad 5 πότε θα βγει ??? Και ακόμα να πάρω το ipad 4 retina ή να περιμένω να πάρω το 5???

makis88

Αν θες ipad τωρα παιρνεις το 4! Αν ειναι να περιμενουμε καθε φορα το επομενο αυτο δεν τελειωνει ποτε!

CSt90

Το θέμα imho, είναι όχι μόνο το τι καινοτομίες θα προσφέρει κάθε νέα συσκευή, αλλά και τι κόστος θα έχουν αυτές για τον τελικό καταναλωτή. Αν είναι να πάρω μια συσκευή δλδ, η οποία είναι ίδια με μια προηγούμενης γενιάς, μόνο που είναι 30gr ή 90gr ελαφρύτερη και χωρίς άλλη ουσιαστική διαφορά και να την πληρώσω 100, 200, 300 ευρώ παραπάνω, άντε γειά. Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο hardware, πχ για τους πυρήνες, τη RAM, κλπ. Αν η προηγούμενης γενιάς συσκευή τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα, 2, 3, 5 εφαρμογές ταυτόχρονα, χωρίς να σκαλώνει πουθενά, δεν έχεις κανένα παράπονο και στην επόμενης γενιάς σου βάζω άλλους 4 πυρήνες και καμμία άλλη ουσιαστική διαφορά (ίσως λίγο μεγαλύτερη μπαταρία για να σε βγάζει πάλι μια μέρα :/ ), με 500 ευρώ επιπλέον, γιατί να επιλέξεις το νέο τώρα? Ίσως στο μέλλον, αν οι εφαρμογές και τα OS γίνουν πιο απαιτητικά, ναι. Ωραίες οι καινοτομίες, φανταστικό το πως εξελίσσεται η τεχνολογία, αλλά στην τελική, να γίνονται αναβαθμίσεις ( /ανακαινήσεις(?) 😛 ) με ουσία για αυτούς που στηρίζουν και βοηθούν τις εταιρίες να συνεχίσουν την πορεία τους με το να αγοράζουν τα προιόντα τους, και με σωστή τιμολόγηση πάντα (λίγο ουτοπικό βέβαια αυτό,… Συνέχεια »

justaguy

@katdinos
Φιλτατε ,εαν μπεις καποια στιγμη στα clean room των εταιριων ..θα δεις οτι τα πιο καινουργια μηχανηματα πεφτουν κατα κορεα μερια….
Απόφοιτος αρκετών σχολών με προϋπηρεσία στην ASML.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος σαμμυ και άσους δεν πιάνονται..

azriel84

Να τα δούμε όμως κάποτε αυτά τα μηχανάκια από Κορέα μεριά. Μήπως είναι ντροπαλοί και μας τα κρύβουν;

Απόφοιτος καταναλωτής.

Αποστολής Ρόδος

“Απόφοιτος καταναλωτής” … Κορυφαία ατάκα … 😀

ΜΑΝΩΛΗΣ

CSt90 1000+

Panos7GR

Και μόνο αμα βάλει IGZO οθόνη, είναι καινοτομία!
Ωστόσο δεν πιστεύω ότι κάθε χρόνο πρέπει να παρουσιάζεται και καινούργιο tablet. Η αγορά έφτασε στα στάνταρντ της. Οι καινοτομίες κτλ θα πέφτουν με το σταγονόμετρο. Και να σας πω κάτι; Βαρέθηκα να θεωρείται καινοτομία το hardware… Ειδικά να ακούω αυτή την πιπίλα (που και εγώ αρκετές φορές έχω πει) για το hardware. Να τα βλέπω αυτά στο Android που έχει ανάγκες από πόρους, OK. Αλλά και σε προϊόντα που έχουν iOS; Καλώς ή κακώς το iPad με διπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM δεν μασάει πουθενά. Οπότε η καινοτομίες θα πρέπει να έρθουν ή στο software ή στο μέγεθος.

(Προσωπικά θα ήθελα σίγουρα κάτι καινούργιο στην οθόνη, και στο software)

-Android user

georgio

καλα τι να το κανεις?? η apple εχει μαθει να κλωνοποιει το προιοντα της.. εχουμε βαρεθει τα ιδια και τα ιδια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.