iPad Air 87% πιο γρήγορο από το προηγούμενο iPad σύμφωνα με τα πρώτα Benchmarks

Τα πρώτα benchmarks κάνουν την εμφάνιση τους και μας δείχνουν τη δύναμη του iPad Air σε σύγκριση με τα προηγούμενα iPad. Πιο συγκεκριμένα, ο John Poole από την εταιρεία Primate Labs που διαθέτει το Geekbench 3, αποκάλυψε πως το iPad Air είναι εφοδιασμένο με τον 64bit Α7 επεξεργαστή χρονισμένος στα 1.4GHz, 100MHz παραπάνω από τον επεξεργαστή του iPhone 5s.

Aυτό πιθανόν γίνεται γιατί στο iPad υπάρχει περισσότερος χώρος για μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερη ψύξη του επεξεργαστή. Το iPad Air πέτυχε 1465 πόντους στο μονοπύρηνο τεστ και 2643 στο πολυπήρηνο δείχνοντας πως είναι περίπου στο 87% πιο γρήγορο από το iPad 4 επιβεβαιώνοντας την Apple που στην πρόσφατη παρουσίαση των νέων iPad υποστήριξε πως είναι διπλάσιο σε ταχύτητα από τον προκάτοχό του.

Μένει να δούμε και στην πράξη τις επιδόσεις του iPad Air, το οποίο κυκλοφορεί επίσημα αυτή την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και στη χώρα μας.

Μάθε: Την τιμή του iPad Air στην Ελλάδα.

iPad Air faster benchamarks, iPad Air 87% πιο γρήγορο από το προηγούμενο iPad σύμφωνα με τα πρώτα Benchmarks

Πηγή: 1, 2, 3

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgio

Δεν νομίζω πως θα έπαιρνα ποτέ iPad γιατί δεν με καλύπτει όπως ένα Nexus 7 αλλά είναι φοβερό, ρε παιδί μου.. η αίσθηση που αφήνει, το λειτουργικό, ειδικά το iOS7 σε μεγάλη οθόνη..

alexis

Giorgio που να επαιρνες iPad τι θα εγραφες………

Panagiotis G

προσωπικά πιστεύω ότι όποιος θέλει tablet για δουλειά πλέον κοιτάει Windows 8.1. Αλλά αντικειμενικά και το iOS και τα Nexus έχουν εφάμιλλη ποιότητα και ταχύτητα. Όταν κοιτάμε άλλες εταιρείες τότε ναι μιλάμε για lag κτλ προβλήματα λόγο των πολύ βαρύ UI που έχουν και του γενικότερα κακοραμμένου λογισμικού τους.

Greg

Καλησπέρα! Να κανω μια ερωτησουλα αν πάρω το αιπαντ αιρ το cydia που το κατεβασουμε? παράξενη ερώτηση. :p

lpsse

Αυτο π μ’αρεσει ειναι οτι συγκρινει τα προιοντα της παλι με τα δικα της προιοντα…Μαγκια της π δν ανακατεβεται με το τη κανουν οι αλλοι..!

ΚΝ

To Ipad Air πράγματι παρουσιάζει ενδιαφέρον χαρακτηριστικά και πλέον είναι πιο ανταγωνιστικό και ειδικά πλέον με το πακέτο του λογισμικού.
Επίσης έχει ενδιαφέροντα αξεσουάρ για κάθε γούστο που ίσως είναι και το πιο σημαντικό σε σχέση με τους ανταγωνιστές ιδιαίτερα τα πληκτρολόγια του, που το κάνουν ένα μικρό laptop/ Mπορείς πλέον σχεδόν με 700 γραμ να έχεις tablet και μικρό laptop υψηλών προδιαγραφών. Ελπίζω και οι ανταγωνιστές επιτέλους να κάνουν κάτι σε αυτό τον τομέα. Ο ανταγωνισμός πάντα καλοδεχούμενος.

Darth

ειρωνικό πάντως πολύ ειρωνικό, ενω έχει γίνει σχεδόν υπολογιστής από θέμα δύναμις έχει περιορισμούς ενός dumpphone………………

Iakovos80

Σαν κατοχος nexus 7 (2012) και μεχρι τωρα ολων των ipad, μπορω να πω πως μπορεις να κανεις παρα πολλες βασικες δουλειες με ενα ipad, μιας και η πληθωρα των εφαρμογων που προσφερει ειναι μακραν μεγαλυτερη απο τα αντιστοιχα android. μπορεις να κανεις επεξεργασια εικονας βιντεο ηχου, κειμενα παρουσιασεις, συνθεση ηχου, να γραψεις html css κλπ. Τα ταμπλετ και ειδικα τα ipad αντικαθιστουν τους υπολογιστες εν μερει, σιγα σιγα, και προσφερουν τοσα πολλα. Φυσικα για να τα κανεις αυτα μπορει να χρειαστει να πληρωσεις για τα apps, και γιατι οχι δηλαδη; πληρωνεις και λαμβανεις ποιοτητα για να κανεις τη δουλεια σου, μεχρι ενα σημειο επαναλαμβανω. Οι περιορισμοι ειναι ελαχιστοι, και αν εννοουν ορισμενοι τους περιορισμους λογω itunes, εγω προσωπικα το λατρευω γιατι μου τα συνδυαζει ολα. Το οτι δυναμωνουν τα specs ολων των ταμπλετ μονο καλο προσφερει μιας και συμβαλλει στον ανταγωνισμο με τα αποτελεσματα να τα απολαμβανει ο τελικος χρηστης. Λατρευω τα nexus ταμπλετ, καθαρο android, αλλα πραγματικα τα ipad ειναι ευλογια για οσους βλεπουν με μυαλα ανοιχτα.

Μάκης

Ιάκωβε σαν έμπειρος χρήστης των apple προϊόντων ποια είναι η γνώμη σου για air vs mini; έχοντας και τα 2 την ίδια επεξεργαστική δύναμη αλλά υπερτερώντας το mini στην ευκρίνεια ποιο θα επέλεγες; είναι πλέον καθαρά θέμα φορητότητας ή βλέπεις κάποιον νικητή έστω και στα σημεία; και για να κάνω λίγο ποιο προσωπική την ερώτηση, τι θα επελεγες με τα ίδια χρήματα: ipad air 16αρι ή mini 32άρι ; είμαι σε δίλημμα βλέπεις….

Iakovos80

@Μάκης Καλημέρα. Λοιπόν…εγώ σκόπευα εφόσον έχει retina το mini, να πάρω το mini χωρίς δεύτερη σκέψη. Πιο ελαφρύ, πιο μικρό και ισοδύναμο με το Air, αν και λένε ότι μάλλον θα είναι χρονισμένος ο A7 στα 1,3GHz όπως του 5s, αντί για τα 1.4GHz του Air. Νομίζω είναι καθαρά θέμα φορητότητας και το ποιο μέγεθος εξυπηρετεί τον καθένα. Πιστεύω ότι το mini θα πάει πολύ καλύτερα από το Air στις πωλήσεις. Πολλοί θα έπερναν το πρώτο iPad mini τότε που βγήκε, αλλά δεν το πήραν όχι τόσο επειδή δεν ήταν ισχυρό, αλλά επειδή δεν είχε retina. Εγώ επειδή δε μπορώ να περιμένω (λόγω δουλειάς κυρίως), θα πάρω πολύ πιθανόν το Air, στα 32gb wifi, μιας και με tethering μπορούμε να δώσουμε Internet σε συσκευές χωρίς να χρεωνόμαστε επιπλέον. Και λεω 32gb γιατί μπορείς να βάλεις άνετα και ταινίες, και φώτο, και μουσική, και να τρέξεις κανένα app μεγάλο. Το 5s που έχω είναι 16άρι και έχω διαθέσιμα πλεον 7gb, από τα 12gb (αν θυμάμαι καλά), που είναι ελεύθερα με το που το ενεργοποιήσεις. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο καθένας, κάνει και την αγορά που επιθυμεί. Εγώ, επειδή με ρώτησες, θα επέλεγα mini 32gb, αλλά λόγω δουλειάς, θα πάω… Συνέχεια »

Μάκης

@Iakovos80 Σ’ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και εγώ αν επιλέξω το air για τον ιδιο λόγο θα το κάνω επειδή το mini προβλέπω να αργεί πολύ στην Ελλάδα(λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας) αλλά προσωπικά και εγώ το mini προτιμώ. Να δούμε βέβαια πως θα τα πηγαίνει και με το θεμα της αυτονομίας γιατί με τη retina φοβαμαι ότι θα πέφτει γρήγορα η μπαταρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.