iPad mini Retina teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Μετά το teardown του iPad Air, ήρθε η σειρά του iPad mini Retina να φτάσει στα χέρια των ανθρώπων του iFixit, για να μας πληροφορήσουν για τον “βαθμό επισκευασιμότητας” του, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση, για να πούμε το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επισκευαστεί. Όπως το iPad Air, έτσι και το iPad mini Retina διαθέτει αλουμινένιο unibody σχεδιασμό.

Η οθόνη του, έχει διαγώνιο 7,9 ίντσες, με ανάλυση 2048 x 1536 pixels, που είναι όμοια με αυτή του iPad Air. Επειδή ωστόσο, η οθόνη του iPad mini Retina είναι μικρότερη σε διαστάσεις, το pixel density είναι 326ppi, αρκετά μεγαλύτερο από αυτό του iPad Air (264ppi).

Η μπαταρία, σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν από το iFixit, είναι 6471mAh, που είναι μεγαλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, για να διατηρηθεί η αυτονομία στις 10 ώρες, αφού η νέα οθόνη Retina, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με την προγενέστερη λύση.

Στο εσωτερικό επίσης εντόπισαν τον επεξεργαστή A7 ενώ την οθόνη, ανακάλυψαν πως την κατασκευάζει η LG Display, και όχι η Sharp που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα burn-in σε κάποιο αριθμό οθονών που παράγει. Ο βαθμός επισκευασιμότητας που πήρε το iPad mini με οθόνη Retina είναι 2 στα 10, ίδιος δηλαδή με αυτόν πο πήρε το iPad Air.

iPad mini Retina, iPad mini Retina teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tomast

Ρε παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει,θελω να παρω ipad mini retina 3g απο αμερικη,θα εχει ελληνικα?θα μπορει να παρει καρτα σιμ της vodafone και να δουλευει κανονικα?Αν ξερει καποιος ας μου πει παρακαλω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.