iPad Pro (2018) χωρίς είσοδο ακουστικών και κάθετη χρήση Face ID;

ipad pro 2018 3.5mm ακουστικά face id κάθετα, iPad Pro (2018) χωρίς είσοδο ακουστικών και κάθετη χρήση Face ID;

Πληροφορίες από το Macotakara αναφέρουν πως τα iPad Pro (2018) θα έχουν μικρότερες διαστάσεις από τα τωρινά, δε θα διαθέτουν τη θύρα 3.5mm για χρήση ακουστικών, ενώ ο smart connector θα αλλάξει θέση εξ αιτίας του Face ID.

Η ιστοσελίδα Macotakara αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένα χαρακτηριστικά των νέων iPad Pro (2018) αρχικά με τις διαστάσεις τους, τονίζοντας πως θα είναι μικρότερες από τα τωρινά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως το μοντέλο των 10.5 ιντσών θα είναι 24.75 εκ. μήκος, 17.87 εκ. πλάτος και 0.6 εκ. πάχος, με το τωρινό μοντέλο να διαθέτει διαστάσεις 25.06 εκ. x 17.41 εκ. x 0.61 εκ.

Όσον αφορά το μοντέλο των 12.9 ιντσών, θα είναι και αυτό μικρότερο από το τωρινό αφού διαθέτει διαστάσεις 28 εκ. x 21.5 εκ. x 0.64 εκ., με το τρέχον μοντέλο να είναι 30.57 εκ. x 22.06 εκ. x 0.69 εκ. Με αυτό φαίνεται πως η Apple θέλει να μικρύνει τις διαστάσεις του μοντέλου αυτού πιο πολύ σε σχέση με αυτό των 10.5 ιντσών, ενώ η πρόθεσή της είναι να κάνει την μπροστινή τους επιφάνεια όλο οθόνη, όπως έκανε με το iPhone X.

Όσον αφορά τη θύρα των 3.5mm για τη χρήση ακουστικών, αυτή όχι μόνο θα καταργηθεί, αλλά τα νέα iPad Pro δε θα έχουν διαθέσιμο το καλώδιο από lightning σε 3.5mm, όπως έκανε με τα iPhone 7 που ήταν τα πρώτα από τα οποία αφαίρεσε τη σχετική θύρα. Επιπλέον, αναφέρεται το ότι τα iPad Pro θα διαθέτουν τη λειτουργία Face ID για ξεκλείδωμα μέσω τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου, κάτι που θα σημαίνει ότι η οθόνη τους θα διαθέτει notch.

Αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως το Face ID λειτουργεί μόνο σε κάθετη διάταξη, όπως και στο iPhone X όπου οι χρήστες δε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ενώ έχουν το κινητό τους σε οριζόντια θέση. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Face ID στα iPad Pro θα χρησιμοποιείται μόνο κάθετα και για αυτό το λόγο θα μεταφερθεί ο smart connector δίπλα από τη θύρα φόρτισης.

Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, τι θα γίνει με το smart keyboard του iPad Pro; Δεν αποκλείεται να δούμε το iPad Pro να “κουμπώνει” πάνω στο smart keyboard μόνο όταν βρίσκεται σε κάθετη διάταξη και μαζί με τη χρήση του Face ID να το κάνει να μοιάζει περισσότερο σαν ένα πολύ μεγάλο iPhone X.

Μένει να δούμε τι αλλαγές θα κάνει η Apple στα νέα iPad Pro και αν τελικά θα διαθέτουν το notch μέσω του οποίου θα μπορεί να λειτουργεί το Face ID καθώς και ο τρόπος που θα λειτουργεί αυτό αναφορικά με το πως κρατάμε τη συσκευή.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Ο λόγος για την θήρα ποιος είναι μην μου πείτε χώρος γιατί είναι ipad

KnightRider

@Darth και καλά ότι το μέλλον είναι τα ασύρματα ακουστικά bluetooth – εδώ να πούμε ούτε HighRes ήχο δεν υποστηρίζουν οι συσκευές τους και είναι ακόμα στην ποιότητα CD.

nikmour

Ένα notch για το face id, ένα για το home button, ένα για το αριστερό αντίχειρα και ένα για τον δεξί αντίχειρα.

KnightRider

Η apple στοχεύει σε ποιοτικότερο ήχο. Μπράβο της και μαγκιά αφού μπορεί να το υποστηρίξει!

Μάκης

@ nickmour…και ένα για το μεσαίο που σας δείχνει ειδικά στα tablet.

bill

μακη το. ειδικα μαρεσε
που αλλου δλδ? 😂😂😂

Μάκης

Στο MacOs….που αλλού; Δεν φαντάζομαι να τυρρανιέσαι ακόμη με win. Εντάξει για τα τηλέφωνα δεν λέω, είναι πολλά τα ξεροκέφαλα Androidειδή, οπότε ο καθείς με την γνώμη του…

nikmour

@Μάκης surface έχω. Δεν μου αρέσει να χάνω τον εαυτό μου με βλακείες tablet.

ΝΙΚΟΣ

Θέλω να βλέπω τους “επαγγελματίες” να σηκώνουν το πλακάκι στο κεφάλι τους για αναγνώριση φάτσας. Αν είναι κ τίποτε μουσάτοι χίπστερ θα τους λέω Μωυσήδες που σηκώνουν τις δέκα εντολές του θεού Κούκ 🤣😛

KnightRider

Το σχόλιο δεν είναι δικο μου εκεί που γράφει “” η apple στοχεύει σε ποιοτικοτερο ήχο””” !!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.