Microsoft: Το iPad Pro ακολούθησε τα βήματα του Surface Pro

surface pro ipad pro, Microsoft: Το iPad Pro ακολούθησε τα βήματα του Surface Pro

Δυο από τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας που ανανέωσαν πρόσφατα την high-end σειρά tablets τους ήταν Microsoft και Apple, φέρνοντας τα Surface Pro και iPad Pro, αντίστοιχα. Πρόκειται για δυο ανταγωνιστικές συσκευές, με σκοπό να αντικαταστήσουν το laptop σου, αρκεί να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις.

Οι δυο συσκευές έχουν διαφορές όσον αφορά σε hardware και software, αλλά και οι δυο έχουν σκοπό την εκπλήρωση ίδιων αναγκών, όσον αφορά στους χρήστες. Από την άποψη αυτή ο Ryan Gavin, Γενικός Διευθυντής της σειράς Surface, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το iPad Pro είναι ένα “ξεκάθαρο παράδειγμα” συσκευής που ακολούθησε τα βήματα της Microsoft στην κατηγορία 2-in-1 gadgets.

surface pro ipad pro, Microsoft: Το iPad Pro ακολούθησε τα βήματα του Surface Pro

“Σκεφτείτε το αν είχαμε κοιτάξει [την Apple] δεν θα είχαμε κατασκευάσει ένα προϊόν όπως το Surface Pro ή το Surface Book “, δήλωσε ο Gavin.”Έχουμε μάθει και τελειοποιήσει τα προϊόντα μας στην κατηγορία 2-in-1 για χρόνια τώρα, [αλλά] όταν το Surface ξεκίνησε αρχικά όλοι ήταν σκεπτικοί, συμπεριλαμβανομένων αυτών [σσ. Apple]. Και αργότερα ακολούθησαν με το iPad Pro, που είναι ένα σαφές παράδειγμα αυτού”.

Με την έλευση της σειράς iPad Pro, η Apple φάνηκε πράγματι να μπαίνει σε έναν τομέα της αγοράς, τον οποίο δημιούργησε η Microsoft. Ωστόσο, το iPad θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ανήκει περισσότερο στην κατηγορία των tablets, ενώ τα Surface τείνουν στα PC μιας και έχουν PC-focused OS, Windows 10.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Καλά … τώρα γυρνά και από την άλλη πλευρά …

tzitzifringos

Η Microsoft έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρονια. Προσωπικά είμαι χρόνια Apple user αλλα πλέον δεν με εξυπηρετούν η επιλογές του Cook

Στέφανος

Προσωπικά προτιμώ το ipad pro 12.9 έναντι του surface pro

Άγγελος

Και εγώ το πιστεύω αυτό. Απόδειξη πως ο Steve δεν ήθελε τις γραφίδες. Για αυτό έβγαλε το iPhone χωρίς. Αλλά είδαν πως το surface πουλάει στην Αμερική, άνοιξε η Microsoft την αγορά. Και τώρα βγάζουν και οι δύο $. Τόσο απλά.

Don mitso mou

Ανάθεμα σας αν για αυτή την καραμέλα που πιπιλάτε όλοι σας γύρω από τη δήλωση του Jobs για τα stilus, γνωρίζετε έστω και το παραμικρό για Τί ακριβώς αφορούσε.

ΦΝ

Δεν είναι ανταγωνιστικές συσκευές …απλώς η Apple προςπαθεί να μπει σε ένα χώρο που δεν ήταν με κακές επιλογές….αλλά χρησιμοποιοώντας το ισχυρό της μπραντ.
Δυςτυχως για αυτήν μονο pro δεν είναι ….ενω η Microsoft πρακτικα είναι η μοναδική επιλογή αν θελει καποιος επαγγελματικό δυνατοτήτων προϊόν υψηλών επιδόσεων.
Ας σοβαρευτεί η Apple και να παρουσιάσει κατι σοβαρό …μπορει …ο ανταγωνισμο; είναι καλός για τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.