Microsoft Surface Go: Επίσημο με 10’’ οθόνη και Intel Pentium Gold επεξεργαστή στα $399

Η Microsoft παρουσίασε, όπως φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό, το πρώτο προσιτό tablet της γκάμας της, με επίσημη ονομασία Surface Go, με αρκετά ελκυστική τιμή, που δεν ξεπερνά τα $399, αλλά και εμφάνιση.

Το νέο αμερικάνικο μοντέλο έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως πλέον το προσιτό Apple iPad έκτης γενιάς με το Apple Pencil, που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες στην τιμή των 329 δολαρίων.

Το Surface Go είναι ένα άκρως φορητό tablet, το μικρότερο της εταιρείας μέχρι στιγμής, με ελαφριά και κομψή κατασκευή. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 521 γραμμάρια, ενώ το πάχος του είναι μόλις στα 8.3 χιλιοστά. Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με 10 ιντσών PixelSense οθόνη αναλογίας 3:2, η οποία είναι συμβατή με το Surface Pen ευαισθησίας 4096 επιπέδων, καθώς επίσης και επεξεργαστή Intel Pentium Gold 7ης γενιάς. Το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 10 (S mode).

Surface Go, Microsoft Surface Go: Επίσημο με 10’’ οθόνη και Intel Pentium Gold επεξεργαστή στα $399

Στη βασική έκδοση ο εν λόγω επεξεργαστής πλαισιώνεται από 4GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου eMMC. Μία δεύτερη και ακριβότερη έκδοση στα 549 δολάρια προσφέρει 8GB RAM και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου SSD. Το Surface Go διαθέτει επίσης θύρα Surface Connect για φόρτιση και docking, USB-C 3.1, υποδοχή ακουστικών και υποδοχή microSD που επεκτείνει τη μνήμη του.

Όσον αφορά στην αυτονομία του, σύμφωνα με τη Microsoft η μπαταρία του Surface Go προσφέρει 9 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Γενικά, η συσκευή απευθύνεται σε χρήστες που βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, εξ ου και μικρότερος όγκος, αλλά και σε μαθητές και σπουδαστές χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη portrait λειτουργία του για την καλύτερη ανάγνωση κειμένων και ebooks.

Ο χρήστης μπορεί να στελεχώσει το νέο tablet εάν το επιθυμεί με τη γραφίδα Surface Pen, τα καλύμματα Type Cover και Signature Type Cover, καθώς και το Mobile Mouse αγοράζοντάς τα ξεχωριστά.

Οι προ-παραγγελίες της Wi-Fi έκδοσης του Surface Go θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουλίου, ενώ η LTE έκδοση θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Surface Go, Microsoft Surface Go: Επίσημο με 10’’ οθόνη και Intel Pentium Gold επεξεργαστή στα $399

Surface Go, Microsoft Surface Go: Επίσημο με 10’’ οθόνη και Intel Pentium Gold επεξεργαστή στα $399

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Αν βγούνε reviews και δεν σέρνεται θα πάρω ένα στάνταρ

marios1508

Αυτό με τα 8GB RAM, δείχνει καλό.Αλλά ας βγούνε οι κριτικές και βλέπουμε. Ακόμη καλύτερα ένα hands on από Κώστα!!!

dinosmidis

Προ-παραγγελία στο Γερμανικό ΜS Store στα 450 Ευρώ μαζί με το πληκτρολόγιο θα φτάνει γύρω στα 580-600 όταν το Surface Pro την ίδια στιγμή είναι σε προσφορά 799 ευρώ με i5 128 gb SSD 12,3 Inches οθόνη και το πληκτρολόγιο. Χρειάζεται ποοοολύ σκέψη για το μικρό.¨Έχω και το προηγούμενο surface pro 4 όπως και 10άρι windows tablet.Νομίζω πως το μεγαλύτερο είναι μονόδρομος.Το μικρό ίσως για μαθητές γυμνασίου και αν αφού με λίγα παραπάνω παίρνεις 12άρι αξιοπρεπέστατο για πολλά χρόνια

ΝΙΚΟΣ

Ένα τέτοιο μηχανάκι by Xiaomi Asus Acer κλπ με πενάκι, keyboard – κάλυμμα στα 300.
Τα Surface είναι canaries και απλά κατευθύνουν τους Oems. Δεν θα αγοράσω ποτέ. Συνιστώ το ίδιο για όλους.

nikmour

@NIKOΣ τί είναι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.