Νέο iPad: Συμβατό με Apple Pencil και τιμή 329 δολάρια

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα, στα πλαίσια του event για την εκπαίδευση, το νέο iPad το οποίο είναι πλέον συμβατό και με το Apple Pencil, με την αρχική του τιμή να φτάνει τα 329 δολάρια. Σε περίπτωση όμως που το το επιθυμεί κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός, η τιμή πέφτει στα 299 δολάρια.

Όλο το θέμα του σημερινού event της Apple ήταν η εκπαίδευση και τα εργαλεία που προσφέρει η Apple για να βοηθήσει μαθητές και καθηγητές να κάνουν βήματα παραπάνω αναφορικά με τον τρόπο και τις δυνατότητές τους στον τομέα της μάθησης. Έτσι η Apple παρουσίασε το νέο iPad το οποίο θα κυκλοφορήσει με τιμή 299 δολάρια, με σημαντικότερη προσθήκη αυτή του Apple Pencil το οποίο θα πωλείται 89 δολάρια, με τις τιμές αυτές να ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό που ξάφνιασε είναι το γεγονός πως για όσους δε θέλουν το Apple Pencil, μπορούν να προμηθευτούν τη γραφίδα Logitech Crayon με τιμή 49 δολάρια.

Αναφορικά με το hardware του νέου iPad, θα βρούμε στο εσωτερικό του τον επεξεργαστή A10 Fusion, τον οποίο διαθέτουν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι τετραπύρηνος και είναι χρονισμένος στα 2.3GHz ενώ βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα των γραφικών κάνοντας το iPad ικανό να χρησιμοποιεί και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Επίσης, η κύρια κάμερά του είναι στα 8MP με δυνατότητα καταγραφής Full HD video και η εμπρόσθια selfie camera να είναι στα 5MP.

Στο κομμάτι του software, η Apple ανακοίνωσε, μετά απο καιρό, την ανανέωση της σουίτας iWork, με τα Pages, Numbers και Keynote να υποστηρίζουν τη χρήση του Apple Pencil, καθώς και τη διάθεση 200GB στο iCloud για τους μαθητές, τη στιγμή που η βασική έκδοση για τους απλούς χρήστες είναι στα 5GB.

Το νέο iPad θα είναι διαθέσιμο τις προσεχείς ημέρες σε πολλές χώρες ενώ η παγκόσμια διάθεσή του θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο.

Νέο apple ipad apple pencil 329 δολάρια μαθητές εκπαιδευτικούς 299 δολάρια, Νέο iPad: Συμβατό με Apple Pencil και τιμή 329 δολάρια

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

οτι καλύτερο εχει βγαλει η apple εδω και χρόνια, τόσο δυνατό μηχάνημα για ολες τις δουλειές στα 330 δολάρια

Tasos Spanos

Προφανώς ότι καλύτερο για την Ελλάδα που πι περισσότεροι τα βγάζουν πέρα δύσκολα
Η ποιότητα σίγουρα είναι διαφορετική από κάποιον που έχει να αγοράσει το ακριβό μοντέλο
Όπως και η ταχύτητα και πολλές άλλες διάφορες

NtinosMD

Μη ξεχναμε οτι ειναι τιμες Αμερικης διχως τον ΦΠΑ προφανως …. 649 δολλαρια κοστολογει το ipad pro στην σελιδα η Apple, ο αγαπημενος μας Κωτσοβολος το κοστολογει 799. Οποτε να το περιμενουμε εμεις εδω κοντα στα 500-550 ως τιμη εκκινησης στους αγαπημενους μας ναους της τεχνολογιας ( public, kotsovolos, plaisio κλπ )

Gippas

Το iPad είναι η μόνη ίσως τίμια συσκευή της Apple, ένα tablet με καλή ποιότητα κατασκευής, δυνατό επεξεργαστή και ωραία οθόνη στα 349-360 ευρώ (τόσο κάνει στο επίσημο κατάστημα σε Γαλλία και Γερμανία). Το νέο εισαγωγικό μοντέλο δεν είναι σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με του ’17 αν δεν χρειάζεται κάποιος τη γραφίδα, οπότε ίσως να υπάρξουν και καλές ευκαιρίες για το παλιό μοντέλο.

Γιώργος Κ.

Στην Ευρώπη τα $330 που κάνει θα γίνουν 350€ και στην Ελλάδα με το καπέλο θα πάμε στα 400€. Επίσης θα πρέπει να βάλεις και το πενάκι στην τελική τιμή αφού προορίζεται για την εκπαίδευση αλλά και για να χτυπήσει το αντίστοιχο tab της Samsung που έχει πενάκι οπότε υπολόγισε άλλα 100€. Δηλαδή με μία 500-αρα καθάρισες.

ΝΙΚΟΣ

Tι να το κάνεις? Τα chrome os & windows 10 machines είναι καλύτερα και οικονομικότερα για καθημερινή χρήση σε σχολεία και όχι μόνο. Ειδικά η σουίτα της Apple είναι για γέλια.

One

Μεγαλο μπράβο στην Apple για τη πολύ καλη τιμή απλα μη το πουλήσει ακριβότερα στην Ελλαδα. Η πρόταση μου ομως θα ηταν η Apple στο μελλον να επενδύσει περισσότερο σε e-ink οθονες που δεν κουράζουν τα ματια, για οσους διαβάζουν πολλές ώρες και προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Γιώργος

Αλλο το απλό ipad και άλλο το pro, το μέχρι σήμερα ipad είχε το τον A9 και το pro τον A10X.

srt8

Εξαιρετικό και σε λογική τιμή.

James

Για τα σχολεία το έβγαλε και τελικά μόνο τα σχολεία δε θα το πάρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.