Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

Σε μια κίνηση έκπληξη προχώρησε σήμερα η Nokia η οποία μας είχε προειδοποιήσει από χθες ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάτι σήμερα. Τελικά σε μια προσπάθεια να αναβιώσει το brand της μετά την πώληση του τμήματος συσκευών στη Microsoft, ανακοίνωσε το Nokia N1. Πρόκειται για 7.9 ιντσών tablet με Android 5.0 Lollipop και Nokia Z Launcher, και θυμίζει έντονα iPad mini.

Nokia N1 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του το Nokia Ν1 tablet όπως είπαμε έρχεται με 7.9 ιντσών IPS LCD οθόνη ανάλυσης 2048×1536 (4:3), Gorilla Glass 3, 64-bit 2.3GHz Intel Atom Z3580 επεξεργαστή, PowerVR G6430 GPU με 2GB RAM, 32GB ενσωματωμένη μνήμη η οποία δεν μπορεί να επεκταθεί. Η κάμερα είναι στα 8 Megapixel,η δεύτερη κάμερα 5 Megapixel, έχει 5300mAh και unibody κατασκευή από αλουμίνιο.

Η τιμή του θα είναι στα 249 δολάρια και θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Πως σας φαίνεται; Το περιμένατε;

Update: Προστέθηκε νέο βίντεο.

Update: Προστέθηκαν δύο νέα βίντεο.

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

nokia n1 android tablet, Nokia, comeback με Ν1 Android tablet στα 249 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

60 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Το ΘΈΛΩΩΩΩΩΩΩΩ

Γιάννης

Είμουν σίγουρος!!!! Δεν μπορεί να έρθει έτσι εύκολα το τέλος!!! Πάμε γερά NOKIA!!!!

Κώστας Μ.

Ξέρουμε καθόλου αν θα έχει play store και τις άλλες εφαρμογές της Google?

George

αν είναι οντως android με google services, play store και όλα τα καλούδια του, και με τέτοια τιμή θα είναι σίγουρα win. Plus θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε Nokia fan. Αν είναι τίποτα σχετικό μe τις low budget βλακείες που πήγαν να βγάλουν πριν λίγο καιρό με το “ολίγον” android που μοιάζει με wp θα πάει άπατο..Από design είναι σουπερ και φαντάζομαι κι από ποιότητα κατασκευής..
είδωμεν

onoufrios

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα:αυτό ή το Nexus 9??Ο επεξεργαστής του ΝΟΚΙΑ φαίνεται σούπερ :p

Nickolas

Ε; Τι έγινε;
Μόλις έκανε πλάκα σε όλους, κορυφαία χαρακτηριστικά και κατασκευή, ε είναι ίδιο το ipad mini, αλλά με τέτοια τιμή εγώ δε μπορώ να πω όχι 🙂

jonjon

Χρειαζόμαστε μια δυνατή Νοκια , για να πάρει φωτιά ο ανταγωνισμός και δούμε προϊόντα με πραγματικό value for money.

Darth

wow το θέλω

biglebo

ε και αναλάβει η νόκια το επόμενο nexus #win

gio

το επομενο μου tablet

Kyriakos

Not bad. Ωραίο φαίνεται

Ευάγγελος

Η ΝΟΚΙΑ ποτέ δεν πεθαίνει!!!!!

christos

Επιτέλους. Θα πάρουν φωτιά τα ράφια. Στο τέλος η nokia θα αναστηθεί μέσω android.

giorgos

toumpania kai sthn teleia timh!! treme samsung kai apple

Dionisis

Φανταστείτε που θα ηταν η NOKIA εαν ακολουθουσε το android πριν λίγο καιρό που ασπάστηκε τα windows λόγω Elop.

dimitrisdim14

Ο επεξεργαστής του ειναι πιο καλός απο τον snapdragon 805?

giorgos

τουμπανια και στην τελεια τιμη!!τρεμε apple τρεμε samsung

Solon

Πολύ καλό και με συμφέρουσα τιμή! Ο Atom Z3580 ανήκει στην νέα γενιά Moorefield επεξεργαστών της Intel που έχουν ισχυρότερα γραφικά και ταχύτερη μνήμη σε σχέση με τους Bay Trail. Επίσης υποστηρίζουν USB 3 και LTE (νομίζω έχουν ενσωματωμένο modem) και η ταμπλέτα της Nokia είναι η πρώτη που βλέπω με επεξεργαστή αυτής της σειράς. Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη για την αυτονομία καθώς η Intel δεν δίνει μέχρι στιγμής στοιχεία για το SDP(Scenario Design Power ). Υποτίθεται πάντως ότι η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών έχει βελτιωμένη αυτονομία και mobile γραφικά οπότε…
Αρνητικό επίσης που δεν έχει επεκτάσιμη ή μεγαλύτερη μνήμη αφού με αυτόν τον επεξεργαστή θα μπορούσε με μερικές χακιές να τρέξει άνετα και τα Windows 8!

Lefteris Ch.

Πιο value for money συσκευή δεν παίζει να υπάρχει μπήκε κατευθείαν στο wishlist!

nikos

Αν κ προτιμώ windows ειδικά σε ταμπλετ. Σε τέτοια τιμή και ΝΟΚΙΑ θα το σκεφτώ σοβαρά! Άμα βγάλει παρόμοιο με windows θα πάω με τα 1000!

Panos7GR

Ναι ρε φίλε… Απόσύρεται από τα smartphones, είπε, γιατί τότε δε μας πήγε το μυαλό σε tablet;
Πολύ καλή κίνηση και η Nokia έχει ακόμα το καλό brand σε αναδυόμενες αγορές (πχ Ινδια) και φυσικά Ευρώπη, για να μπορεί να αναγεννηθεί. Δώσε πόνο ρε Nokia! Ο μόνος Ευρωπαίος της αγοράς που μας απέμεινε, θα τον στηρίξουμε!

Παρατηρήσεις:
– Γιατί “αντιγραφή” του design από iPad Mini; Τοοοοοσα χρόνια έχεις βγάλει και έχεις βγάλει “διαμάντια” από άποψη design, από απλό και λιτό μέχρι και extreme, γιατί λοιπόν να θες να αντιγράψεις; Foul για εμένα!
– Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η επιλογή στην αναλογία 4:3… Και δε το έκανε μόνο η Nokia, αλλά και η Google με το Nexus 9. Η “αντιγραφή” έχει νόημα μόνο όταν αντιγράφεις τα καλά του άλλου και όχι τα κολλήματα και τις εμμονές του!
– Δε βλέπω πουθενά αναφορά για Play Store και Υπηρεσιών Google και είναι καλό για τον απλό χρήστη. Βέβαια αν δεν είναι κλειδωμένο (όπως οι Android Amazon συσκευές), είναι πανεύκολο να τις περάσεις.

ioankav

@Solon
Για την ακρίβεια είναι το δεύτερο με τον συγκεκριμένο Atom Z5380, καθώς υπάρχει και το Asus Memo Pad 8, που είχε ανακοινωθεί σχεδόν ταυτόχρονα με τον Atom.

Τομ

Παρα πολυ καλο. Μολις πηρα το ipad mini δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα αλλα χαιρομαι ιδιαιτερα που πανεμορφα ταμπλετακια στο αντροιντ σκανε σιγα σιγα. Το nexus 9 και αυτο ειναι παρα πολυ καλα και μακαρι αυτα τα δυο μαζι με τα tablet της samsung να δωσουν ωθηση στους devs να ασχοληθουν με τις ταμπλετες android λιγο παραπανω.

Παντως 4:3 γινεται η νορμα σιγα σιγα και στα αντροιντ. Καλο ειναι αυτο. Πολυ βολικο.

stregas

Καταπληκτικό εργαλείο!
Αν έρθει κάπου στα 200 – 250 ευρώ θα κλάψουν μανούλες…
Βγάλε και κανένα android τηλέφωνο ρε Nokia να κάνεις το όνειρό μας πραγματικότητα…

vagsvr

Ωραιο,για τοσα χρηματα ισως κανω μια καλη αγορα tablet, αλλα ας δουμε ποσο θα ερθει στη χωρα μας!
Κριμα που δεν μπορει να κανει αναγραμματισμο το ονομα της και να βγαλει κινητα ως ΑΙΚΟΝ, χαχαχα…

@parastas

Α ρε Nokia μου ράγισες την καρδιά!!!! Το θέλω!
Με χαλάει πολύ όμως η οθόνη 7.9″ Δεν με βολεύουν..

nord

Πατε καλα ρε παιδια? μια κακη αντιγραφη του ipad mini ειναι. πιστευω φτανει το τελος της nokia ως brand name

βασίλης

Αηπαντίζει επικίνδυνα 🙁

dimitrisdim14

@nord Ίσως να ειναι αντιγραφή … Που δεν,ειναι … Αλλά κακη δεν την λες με τπτ….! Το αντίθετο μάλιστα… ! Ειναι καλύτερο σε όλα απο ένα iPad mini ! Και ακόμα καλύτερο σε τιμή !!

Nikos

Σοβαρά σας αρεσει μια πίστη αντιγραφή του iPad mini? καινοτομία μηδέν όλοι αντιγραφή την Apple

steve

να ειναι ιδιο ομως με το ipad mini….ολοιδιο

Νικος

Copy Paste iPad mini. Καινοτομία μηδέν. Αρκετές εταιρίες είτε κινητο είτε Tablet αντιγράφουν την apple

9gag

η 100% σιγουρη αγορα του 2015!!!! παμε γερα ρε ΝΟΚΙΑ!!!!! καλη αρχη με 7.9 αλλα θα σκασει και κανα 10ιντσο και θα γινει πανικος!!!!

Γιάννης

Πολύ ωραίο ταμπλετάκι , μπράβο στην Nokia που τώρα που απελευθερώθηκε από την Microsoft που την κρατούσε στον πάτο με τα windows phone μπορεί να βγάλει πολύ καλά προϊόντα με το πιο δημοφιλές λειτουργικό.

Γιώργος

Πραγματικά έχω κουραστεί να βλέπω να αποκαλείται κλώνος ή αντιγραφή οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό με κάποια άλλη. Δηλαδή επειδή χρησιμοποιεί αλουμινένια πλάτη χωρίς κάποιο καγκουρό σχέδιο ή λογότυπο και είναι ένα απλό λυτό και μοντέρνο σασί από αλουμίνιο αυτόματα το κάνει αντιγραφή του iPad έτσι? Απλά κρίμα..γιατί πρώτα από όλα το techblog είναι ένα τεχνολογικο site που εκπέμπει το πάθος για τεχνολογία και δεν αξίζει να καταδικάζει ένα προϊόν επειδή μοιάζει με ένα άλλο..ειδικά από μια καλή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή εταιρια(ίσως και η μονη) που προσπαθεί να ξανασταθει στα πόδια της..έχουμε πλέον αποκτήσει την νοοτροπία της apple όπου οτιδήποτε είναι τετράγωνο με οθόνη αφής είναι αντιγραφή των συσκευών της. Κακώς λοιπόν κατά την γνώμη μου καταδικάζεται αυτή η προσπάθεια της Nokia από τον τίτλο του άρθρου κιόλας και κακώς το techblog δίνει τροφή στα isheep trolls..αν κοιτάξετε τα σχόλια θα καταλάβετε…μιλάμε για ταμπλετάρα θηρίο σε όλους τους τομείς αλλα μόνο και μόνο για την λέξη “αντιγραφή” τα μισά σχόλια κράζουν την προσπάθεια αυτή παρα να λένε μπράβο που σαν καταναλωτές είμαστε κερδισμένη που βγήκε μια συσκευή με τόσο τεράστιο value και τιμή χώμα.

parastas

Γιώργο, σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά μάλλον το συγκεκριμένο ΕΙΝΑΙ αντιγραφή.
Το λέω αυτό γιατί τελικά δεν είναι Nokia.. Είναι της Foxconn η οποία φτιάχνει τα iPad στην Apple 😉 απλά έχει το brand και τον launcer της Nokia

Πηγή: https://m.windowscentral.com/nokias-black-box-teaser-64-bit-android-tablet-priced-249

Sot11

Ότι μοιάζει αρκετά στο iPad mini ισχύει αλλα σιγά! Εγώ θα το πάρω γιατί είναι και όμορφο και δυνατο( και έχω και μια ιδιαίτερη εκτίμηση στη Nokia), και θα κάνει μια χαρά παρέα με το ipad 2 μου!

Χρήστος

Γιώργο απλά συγχαρητήρια !!! Έχεις απόλυτο δίκιο!! Δηλαδή τι διαφορετικό να εχει ενα ταμπλετ; Όσο για το n1 μακάρι να παει καλα ! Το μονο που θέλω ειναι να εχει κάνει καλή δουλειά η Nokia με το λογισμικό γιατί το android ειναι λίγο επίφοβο. Κατα τα αλλα super !

Τομ

Γιωργο κανενας δεν καταδικασε το ταμπλετ αλλα δεν μπορουμε να εθελοτυφλουμε κιολας. Δηλαδη να μην σχολιαζουμε κατι που ειναι πασιφανες για να μην ταιζουμε τα itrolls? Δεν στεκει. Ασε που τα τρολ παντως ειδους βρσκουν τροφη απο το οτιδηποτε οπως και να εχει.

360kias

μπραβο ρε apple αναστενεις την nokia

kateriniotis

Και τώρα απλά μπορείτε όλοι οι nokia haters να βγαλατε τα απωθημενα σας! Η nokia είναι πολύ μεγάλη για να φύγει έτσι απλά από τη ζωή μας! Έξυπνα και δυναμικά επανέρχεται στη ζωή μας, ας τα βλέπουν αυτά οι πλαστικές κατασκευές που αρχίζουν από s…

parastas

Tom διαφωνώ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι η καταγραφή της είδησης και η μεταφορά της σε εμάς. Από εκεί και έπειτα ο καθένας από εμάς μπορεί να σχολιάσει για το αν θυμίζει iPad ή όχι και να εκφράσει την άποψή του όποια και αν είναι, αρκεί να σέβεται τους άλλους σχολιαστές και την άποψή τους.

Θάνος Τ.

Μπράβο ΝΟΚΙΑ!!!

Killbillgr

Η Nokia ξαναχτυπά!!!

j

Συγνωμη για το off topic. Σε xperia tipo πως γινεται να παρει ανδροιδ 4.2,4.4 ή ακομα καλυτερα 5.0. Ξερει κανεις κανενα καλο σαιτ (σαν το xda) και αν μπορει να γραψει το link, γιατι δεν εχω ιδεα

tech21man

Περιεργη η απουσια google play. Απο ο,τι φαινεται, δεν θα εχει.

inblx

Πρώτον, μπράβο στην ΝΟΚΙΑ που συνεχίζει να μας προσφέρει, οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα, κάτι που κανει χρόνια τώρα. Στο tablet τώρα. Εκτός το ότι είναι τόσο όμορφο, και πιστεύω, στο σωστότερο μέγεθος για tablet (τουλάχιστον για τα δικά μου χέρια), φαίνεται να έχει και πολύ καλη ποιότητα κατασκευής. Η οθόνη λογικά θα είναι πολύ καλη. Και μιας και ψάχνω ένα και εργαλείο για τις γιορτές, αφότου απέρριψα τέλειος το nexus 9 λογο ειρηνικής τιμής, φαίνεται να είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές… Κανονικά θα’πρεπε να το βάλω μέσα στο wish list μου χωρίς καμια σκέψη, αλλά βλέπω ορισμένα πραγματα που με απασχολούν. Ν.1) ο επεξεργαστής μπορεί να είναι 64bitος, και πολύ δυνατός αλλα δεν παύει να είναι x86 αρχιτεκτονικής. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε android συσκευή με Intel επεξεργαστή. Υπάρχει υποστήριξη απο εφαρμογές στο Playstore? Ν.2) Μιας και λογικά θα είναι η ίδια έκδοση android που είδαμε στα ημηandroid κινητα της ΝΟΚΙΑ, δεν θα έχει play store, και ουτε τις υπηρεσίες τις google φαντάζομαι… Ν.3) έχοντας στο μυαλό το διαφορετικό λειτουργικό της ΝΟΚΙΑ, μαζί με x86 Intel επεξεργαστή, κατά ποσο θα υπάρχει υποστήριξη από XDA..? Αν για παράδειγμα θέλουμε να αλλαξουμε ROM…? Αν κάποιος που εχει ασχοληθεί και ξέρει, ας μου… Συνέχεια »

Βαγγέλης

Απο το nexus 9 φαινετε καλυτερο σε ποιοτητα και ο επεξεργαστης του ειναι δυνατος και 64 bit,απο την αλλη ακομα και το amazon appstore μια χαρα ειναι αφου εχει πολλες εφαρμογες με free μια paid εφαρμογη καθε μερα

inblx

Εξωφρενικής τιμής*

Απο αλουμίνιο*

Γράφω με gesture από το android L keyboard και στα ελληνικά έχει ενα θεματακι….. Sorry…

Χρήστος Κ.

Σιγά τον πολυέλαιο, μια κακή αντιγραφή του ipad είναι από την Foxconn με την χρήση του ονόματος της NOKIA , οι ίδιοι οι ιθύνοντες της NOKIA εξάλλου μας είχαν ανακοινώσει ότι θα νοικάζουν το όνομα της εταιρίας σε μελοντικά προϊόντα διαφόρων εταιριών… (ΚΑΤΑΝΤΙΑ, η οποία παρουσιάζεται ως θριαμβευτική επιστροφή)…!!!

Dimitrisdim14

Χρηστος Κ. Δηλαδή και τα iPad η foxcon τα βγάζει στην παραγωγή … Αλλά για αυτό δεν λες τίποτα …

Darth

ξενέρωσα.. τελικά είναι της Foxconn που δανειστικε το brand και το launcher για να πουλήσει.. . όχι ότι έχω θέμα με τα κινέζικα αλλα με συνγεκριμενη εταιρεία έχω για λόγους το πως φέρεται στους εργάτες της.. . και σε συνδυασμό που δεν είναι το προϊόν Nokia αλλα απλός brand η αγορά του για μένα μπαίνει στο συρτάρι με τα αστεία

George

update

γίνεται ακόμα καλύτερο : hardware and software were designed and implemented by Nokia για τους δύσπιστους και επίσης θα έχει google apps !!!!

https://www.androidpolice.com/2014/11/18/nokia-announces-n1-android-tablet-lollipop-7-9-43-display-64-bit-intel-processor-reversible-microusb-connector/

inblx

Εντάξει, αμα έχει google services το πήρα. Ευχαριστώ @George.
Και εχει και lollipop out of the box.

dimitrisdim14

Ελληναρες … Όλοι βιάζεσαι να κρίνεται και να πείτε … Δεν έχει play store δεν έχει εκείνο δεν έχει το άλλο … Ειναι κινεζιαά… Εντάξει τότε και τα I phone κινεζιες ειναι αφού στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται …! Μια χαρά θα είναι … Και pkay store θα έχει … Και σχεδιασμένο απο την,πραγματική νοκια είναι … Οπότε?? Και έχει και τα μισά λεφτά απο το I pad mini 3 …

Chris

Added to cart!

Darth

@dimitrisdim14 αλλο σχεδιασμένο και αλλο κατασκευασμένο, όλοι καιγόντουσαν για τα nokia κυρίως επειδή ηταν κατασκευασμένα στα εργοστάσια της nokia + την foxcomm αντιπαθεί πολύς κώσμος λόγο το πως φέρονται στους εργάτες τους και όχι επειδή ειναι κινέζικη

sotos

@Γιώργος +1000. Ασε τους κολλημένους να βλεπουν το δεντρο και εμείς οι υγειώς σκεπτόμενοι φίλοι της τεχνολογίας να βλέπουμε το “δασος”…..

nikos

@darth το τελευταίο φινλανδικό εργοστάσιο της νοκια έκλεισε το 2012, αρα όλες οι συσκευές παράγονταν πλέον σε τρίτες χώρες. Και Ναι η σχεδίαση σε software και hardware κάνει τη Διαφορα… Η foxconn απλα κάνει τη συναρμολόγηση τύπου φασον….καλός ή κακος έχει από τις πιο σύγχρονες γραμμές συναρμολογησης, οπότε να περιμένουμε ποιοτικό αποτέλεσμα από τη νοκια

Thanos

Το θέλω εδώ και τώρα. Αθάνατη αυτή η ΝΟΚΙΑ και τα προιόντα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.