Πτωτική η παγκόσμια αγορά tablets το 2017

Πτωτική η παγκόσμια αγορά tablets το 2017, Πτωτική η παγκόσμια αγορά tablets το 2017

Η παγκόσμια αγορά tablets υποχώρησε κατά 12% το τελευταίο τρίμηνο του 2017, χάνοντας συνολικά 9% σε ετήσια βάση σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Strategy Analytics και τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν την πορεία της αγοράς ως «σοκ» για τον κλάδο.

Σε επίπεδο έτους, οι πωλήσεις tablets στην παγκόσμια αγορά ήταν το 2017 μειωμένες κατά 9% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Οι θετικές επιδόσεις των Apple, Huawei και Amazon δεν στάθηκαν ικανές να αντισταθμίσουν τις διψήφιες απώλειες των Samsung και Lenovo, ούτε και τη μεγάλη μείωση των πωλήσεων από μη επώνυμους κατασκευαστές, με αποτέλεσμα η αγορά να κλείνει με αρνητικό πρόσημο τη χρήση.

Στην ανάλυσή της η εταιρεία Strategy Analytics παρατηρεί ότι οι τομείς των συσκευών «2 σε 1» και οι Windows συσκευές ήταν εκείνοι που κατά κύριο λόγο επλήγησαν το 2017, καθώς το μερίδιο αγοράς τους μειώθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε μόλις 14%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πωλήσεις συσκευών της Apple, που υποστηρίζουν το λειτουργικό iOS αυξήθηκαν κατά 1% στα 13,2 εκατ. μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του 2017, με το παγκόσμιο μερίδιο της εταιρείας στην αγορά των tablet να διαμορφώνεται σε 24%.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις συσκευών με λειτουργικό Android υποχώρησαν στα 34,8 εκατ. συσκευές παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο του 2017, μειωμένες κατά 13% από τα 39,9 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Το μερίδιο αγοράς του Android παρέμεινε σε ετήσια βάση σταθερό στο 63%. Σύμφωνα με την ανάλυση, Huawei και Amazon ήταν οι μόνοι κατασκευαστές Android συσκευών με άνοδο πωλήσεων, ενώ Samsung, Lenovo, Asus, και Acer βρέθηκαν σε αντίθετη πορεία.

Τέλος, οι πωλήσεις συσκευών με λειτουργικό Windows μειώθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση στα 7,3 εκατ. συσκευές το τέταρτο τρίμηνο του 2017, με το μερίδιο αγοράς να φθάνει το 13%.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Πως να μην πεσει το μεριδιο απο samsung και lenovo (?) ….ειδατε τι προτασεις εχουνε στα ταμπλετ; ειδικα η lenovo ?! jesus… δλδ seriously… που πας ρε καραμητρο με τετοιες προτσεεις κ εχεις μαλιστα κ απαιτησεις. Ειλικρινα η huawei εαν ειχε προταση σε 4:3 οπως και τα ipad θα ηταν τοπ τα ταμπλετακια της… καλυτερα απο της samsung… το tab s3 δεν με συγκινησε και ιδιατερα, προερχομενος απο tab s2 παντα…

Solon

Όσο απαξιώνουνε επίτηδες τις ταμπλέτες οι κατασκευαστές βάζοντάς τους άθλιο και αδύναμο hardware λογικό είναι να έχει αυτή την τάση η αγορά. Κάποια πράγματα επίτηδες δεν τα αφήνουνε να προχωρήσουνε. Τα android tablets έχουν απαρχαιωμένο και αδύναμο hardware ενώ τα Windows…. Έχω το Surface 3 που κυκλοφόρησε το 2015 και 3 χρόνια μετά δεν έχει κυκλοφορήσει έκδοση με νεότερο hardware!
Μια δεκάρα ταμπλέτα με τα σωστά specs θα μπορούσε να αντικαταστήσει άνετα ένα laptop και η τεχνολογία για αυτό υπάρχει αλλά έτσι δεν θα αγοράζει ο κόσμος 2 συσκευές αλλά μόνο μία.
Για αυτό και αυτή η απαξίωση από τους κατασκευαστές.

mech.al.

Γενικά οι καταναλωτές δεν έχουν την τρέλα που έχουν με τα κινητά που αλλάζουν κάθε 1 με 2 χρόνια, τα τάμπλετ τα κρατάνε 3 με 4 χρόνια…

tzonaros

εγω εχω ταμπλετ 5 χρονια τωρα αλλα εζω σταματησει να το δουλευω κιολας. ταμπλετ πλεον μονο για καποιον που θελει να αντικαταστησει λαπτοπ με ενα sueface.

ΒΕΡΓΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Όσο ανεβαίνουν οι ίντσες στα κινητά τόσο πιο πολύ θα πέφτουν οι πωλήσεις των τάμπλετ. Απλά τα πράγματα.

bezilys

Λογικό μου ακούγεται αφού τα ταμπλετ τα ενσωματώσαμε με τα κινητά και τώρα τα έχεις και τα δύο μαζί σε μια συσκευή!! 😁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.