Η Amazon πατεντάρει “πύργο” για ευκολότερες παραδόσεις με drone

Amazon drone παραδόσεις, Η Amazon πατεντάρει “πύργο” για ευκολότερες παραδόσεις με drone

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αποθήκες, οι οποίες μοιάζουν με κυψέλες και οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αποστολή και την παράδοση μέσω drone κατοχύρωσε η Amazon.

Φαίνεται ότι πρόκειται για έναν πύργο με πολλαπλά επίπεδα απ’όπου θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται drone, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιούν παραδόσεις γύρω από μια πόλη.

Ο πύργος αναμένεται να έχει 9 ορόφους και θα χρησιμοποιείται σαν χώρος όπου θα αποθηκεύονται και θα φορτίζουν τα drones. Στην αίτηση για το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Amazon αναφέρει ότι υπάρχει “αυξανόμενη ανάγκη και επιθυμία για τέτοιου είδους κέντρα σε κεντρικά και πυκνοκατοικημένα σημεία των πόλεων”.

Βέβαια, η συγκεκριμένη πατέντα δε σημαίνει ότι θα γίνει και πραγματικότητα απαραίτητα, αλλά είναι γνωστό ότι η Amazon εστιάζει τον τελευταίο καιρό στις παραδόσεις με drone και τον Μάρτιο πραγματοποίησε και την πρώτη της παράδοση. Μεταξύ άλλων, παραδόσεις με drone τεστάρουν και οι UPS και Google.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

θα ζητήσει και αποζημίωση από τις μέλισσες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.