Εταιρεία “τσιπάρει” τους εργαζομένους της για καλύτερες επιδόσεις

τσιπ εργαζομενοι, Εταιρεία “τσιπάρει” τους εργαζομένους της για καλύτερες επιδόσεις

Τσιπ στους εργαζομένους της αποφάσισε να εμφυτεύσει η Three Square Market (32M) -μια εταιρεία στις ΗΠΑ- προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους.

Η εμφύτευση τσιπ στους εργαζομένους της Three Square Market (32M) είναι εθελοντική και αποσκοπεί στη βελτίωση των επιδόσεων τους. Η εταιρεία από το Γουισκόνσιν αναμένει πάνω από 50 μέλη του προσωπικού της να δεχτούν την εμφύτευση τσιπ την επόμενη εβδομάδα.

Όσοι υπάλληλοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν θα τους τοποθετηθεί ένα τσιπ ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID) μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη.

Το τσιπ θα έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μετά την εμφύτευση οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκτελούν μια σειρά από συνηθισμένες εργασίες γραφείου με ένα απλό κούνημα του χεριού τους.

Το τσιπ κάνει χρήση της τεχνολογίας επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) και είναι παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στις πιστωτικές κάρτες για ανέπαφες πληρωμές και στα συστήματα πληρωμής μέσω κινητού.

Το ίδιο είδος τσιπ έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τους εργαζομένους της Σουηδικής Epicenter.

Ο Todd Westby, CEO της εταιρείας ανέφερε ότι προβλέπει η τεχνολογία RFID να χρησιμοποιείται στις περισσότερες εργασίες όπως οι αγορές, το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, η χρήση φωτοτυπικών μηχανημάτων, η είσοδος στους υπολογιστές, το ξεκλείδωμα των τηλεφώνων, η ανταλλαγή επιχειρηματικών καρτών και η πληρωμή σε άλλα τερματικά τεχνολογίας RFID.

Σύμφωνα με τον T. Westby, όταν το προσωπικό έμαθε για το “τσιπάρισμα” κάποιοι ήταν διστακτικοί και κάποιοι ενθουσιάστηκαν. Σταδιακά, πάνω από τους μισούς εργαζομένους επέλεξαν να συμμετάσχουν εθελοντικά.

Το κόστος του τσιπ ανέρχεται στα 300 δολάρια. Το τσιπ δεν θα περιλαμβάνει GPS, οπότε οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι ήσυχοι ότι η εταιρεία δεν θα τους παρακολουθεί. Επίσης η εταιρεία καθησυχάζει ότι το τσιπ, εφόσον δεν συνδέεται στο ίντερνετ, δεν ενέχει πιθανότητα χακαρίσματος.

Βέβαια, η εταιρεία θα μπορεί να παρακολουθεί ενδεχομένως το πως ξοδεύουν οι εργαζόμενοι τον χρόνο τους κι αν πραγματοποιούν τις απαιτούμενες εργασίες. Αν οι εργαζόμενοι στην πορεία αποφασίσουν, μπορούν να αφαιρέσουν το τσιπ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

“Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στο μέτωπό τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του” (Αποκάλυψη 13:16,17)

Δεν θελω να γινομαι γραφικος αλλά ετσι οπως το πανε θα μας κανουν να πιστεψουμε!

Τωρα ή ο Ιωαννης ηταν πολυ καλος στο να προβλεπει το μελλον…ή καποιοι διαβασαν την αποκαλυψη και μας τρολαρουν…

Αλέξανδρος

@Agnostos13 δεν γίνεσαι γραφικός απλά αυτό που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις είναι αλήθεια. Μέσα στην γραφή λέει ( με δικά μου λόγια ) επίσης: Θα υπάρχουν πλούσια τα αγαθά του Θεού αλλά δεν θα τρώγεται τίποτα. Σου θυμίζει κάτι αυτό;
Τώρα για το άρθρο, όπως βλέπεις μια εταιρεία το κάνει για να έχει τον ΕΛΕΓΧΟ στους υπαλλήλους της λες και είναι πρόβατα.
Για φαντάσου αν το βάλει ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΧΟ ΜΙΛΑΜΕ.
Λες και δεν μπορούν να έχουν μια κάρτα, καρφίτσα που είναι και πιο διακριτική, ένα βραχιόλι τέλος πάντων, πρέπει οπωσδήποτε να είναι τσιπ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

john

το “τσιπαρισμα” στην αρχή θα φαίνεται αθώο ώστε ο άνθρωπος να το δεχτεί ύστερα θα εφαρμοστή παντού όταν ο άνθρωπος εξοικειωθεί με αυτό..

o.k.man

Αγαπητοί φίλοι μου και αδερφοί μου, όπως έχει αποδειχτεί δυστυχώς χρησιμοποιούνται τα μικροτσίπ για έλεγχο των “ανθρώπινων μαζών” κ.α. καταγράφοντας και κατασκοπεύοντας τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου-πολίτη μετατρέποντάς τους έτσι σε άτομα-πιόνια της νέας τάξης πραγμάτων. Έτσι όπως αυτοί μεθοδευμένα και βρώμικα θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο. Και που χωρίς αυτά δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και να “ζήσουν” οι άνθρωποι, ώστε έτσι όπως αυτοί λένε δεν θα “χάνονται” τα δεδομένα (τους) και τα ηλεκτρονικά χρήματά τους και δεν θα υπάρχει λένε “κίνδυνος”! Έλα όμως που με αυτό το σύστημα γίνεται ένα είδος ρομποτοποίησης απόλυτου ελέγχου του ανθρώπου. Όσοι βάζουν το ενδοδερμικό σφράγισμα-μικροτσίπ επάνω τους που ετσιθελικά θέλουν οι “συγκεκριμένοι” (αργότερα) να κυβερνήσουν με αυτό τον τρόπο όλο τον κόσμο και θέλουν και να το επιβάλουν (αργότερα) εναντίον μας μαζί με τα μεθοδευμένα βρώμικα συγκεκριμένα (αναφέρω για αποφυγή παρεξηγήσεων την λέξη “συγκεκριμένα”) ηλεκτρονικά συστήματά (δεν μιλάω για τα άλλα τα ελεύθερα ηλεκτρονικά συστήματα) πανανθρώπινης καταγραφής τους με κρυφούς τρόπους ώστε χωρίς βέβαια κανένας πολίτης να ξέρει και να υποπτευθεί ότι τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά και ισόβια τον κατασκοπεύουν! Μην ξεχνάμε και τον Έντουαρτ Σνόουντεν που τα αποκάλυψε όλα αυτά κάνοντας παγκόσμια έκπληξη (για όλους… Συνέχεια »

One

Ψάξτε και για μια εταιρία στη Πάτρα που παρακολουθεί τους εργαζόμενους της με GPS. Τα χειρότερα ακόμα δεν ήρθαν και η πλειοψηφία στην απάθεια της το εχει αποδεχτεί.

Δεν θα μου κανει καθόλου εντυπωση αν κάποιοι στην Ελλαδα δεχτούν να τσιπαριστουν για ένα κομμάτι ψωμί. Και δε θεωρώ σε καμία περίπτωση θρησκευτικό το θέμα, αλλά ανθρώπινης αξίας πάνω απ’ όλα.

bezilys

Παλιό εβραιοσιωνιστες επίτηδες το κάνουν αυτό πιάνουν κορόιδα το κόσμο ταζοντας τους πράγματα αλλά σκλαβονονται χωρίς να το περνούν χαμπάρι!

Nio

Σιγά ρε παιδιά. Με το Facebook σε ελέγχουν καλύτερα. Και με την θέληση σας. Και μην μου πείτε ότι μπορείτε να το διαγράψετε αλλιώς θα το είχατε διαγράψει. Όσοι έχουν Facebook θα πάνε εθελοντικα στο τσιπαρισμα.

James

«Προσέχετε, ἀδελφοί μου, τήν ὑπερβολήν τοῦ θηρίου· τεχνάσμα γάρ πονηρίας. Πῶς ἐκ γαστρός ἄρχεται, ἱν’ ὅταν τις στενωθῇ, βρωμάτων ὑστερούμενος, ἀναγκασθῇ λαβεῖν ἐκείνου τήν σφραγῖδα, οὐχ ὡς ἔτυχεν, εἰς πᾶν μέλος τοῦ σώματος, ἀλλ’ ἐπί χεῖρα δεξιάν, ὁμοίως καί ἐπί τοῦ μετώπου, τόν δυσσεβῆ χαρακτῆρα, ἵνα ἐξουσίαν μή ἔχῃ ὁ ἄνθρωπος σφραγίσασθαι τῇ δεξιᾷ χειρί τό σημεῖον τοῦ σταυροῦ, μήτε πάλιν ἐν μετώπῳ σημειώσασθαι παντελῶς τό ἅγιον ὄνομα τοῦ Κυρίου, μήτε τόν ἔνδοξον καί τίμιον Σταυρόν τοῦ Χριστοῦ καί Σωτῆρος ἡμῶν. Γινώσκει γάρ ὁ ἄθλιος ὅτι ὁ Σταυρός τοῦ Κυρίου, ἐάν σφραγισθῇ, λύει αὐτοῦ πᾶσαν τήν δύναμιν, καί διά τοῦτο σφραγίζει τήν δεξιάν τοῦ ἀνθρώπου· αὕτη γάρ ἡ σφραγίζουσα πάντα τά μέλη ἡμῶν. Ὁμοίως δέ καί τό μέτωπον, ὥσπερ λυχνία, βαστάζει λύχνον φωτός, τό σημεῖον τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν ἐν τῷ ὕψει». (Ἐφραίμ τοῦ Σύρου Τόμος Δ’, σελ.117)

bezilys

@Nio είναι ανάλογος πως το χρησιμοποιεις και αυτό εγώ ασπουμε ούτε φωτογραφίες δικές μου δεν βάζω, ούτε ποσταρω κάθε τρις και λίγο που βρίσκομαι μόνο κάνα post να δω και να μηλισω αλλά όπως κάι να το κάνεις το τσιπαρισμα είναι χίλιες φορές χειρότερο παύυεις να έχεις ελευθερία λόγου, πράξεων γίνεσαι ρομπότ

morfeas

nio ρε φιλε σοβαρά τωρα το πιστεύεις αυτο που λες η τρολαρις ευτυχώς που δεν σκέφτονται ολοι σαν και εσενα αλλιώς θα είχαμε εκατό μνημόνια τι νομίζεις το τσιπαρισμα θα ειναι για να κανουν τι ζωή σου πιο εύκολη πως γίνετε το 2017 να υπάρχουν άνθρωποι που θα εμπιστεύονται τα παντα στις κυβερνήσεις τους και στην νεα ταξη πραγματων, μαθε τι πειράματα mind control εκανε η cia με αυτα τα τσιπακια και μετα τα λεμε εαν σου φαίνεται καλή ιδεα, το πρόβλημα με εσας ειναι οτι δεν εχετε κανει την παραμικρή ερευνα εαν υπαρχει η νεα ταξη πραγμάτων εαν οντος υπάρχουν ανθρωποι που θελουν να χειραγωγήσουν τις μαζες ζείτε σε μια φούσκα και νομίζετε οτι ειναι ολα για το καλο σας

thorgoth666

ενταξει το τερματισατε…
666 rules…

Μανώλης

Λογικά θα λειτουργούν καλύτερα οι άνθρωποι με το τσιπ, άλλωστε τόσα PlayStation έχουν τσιπαριστεί και όλα παίζουν μια χαρά και σπασμένα παιχνίδια! 😁😁😁

Vai

Και αντε αυτο ειναι μονο η αρχη. Σε λιγα χρονια που θα ειναι αναγκαιο, οπως ειναι σημερα το ΑΜΚΑ που χωρις αυτο δεν εχεις προσβαση πουθενα και εισαι ουσιαστικα ενας αριθμος με ονομα, τι θα κανεις αν δεν το δεχτεις?

bezilys

Νομίζω έχει αρχίσει είδη να τσιπαρονται τα νέογεννητα παιδιά χωρις να το ξέρουν οι γονείς στην Αμερική

ΝΙΚΟΣ

@Agnostos13 το έκανες κατηχητικό το site. Και θεωρούσα πως μόνο στο φωτεινό μηλαράκι είσαι πιστός και ευλαβικός. Ω ρε μπράβο.

bezilys

@ΝΙΚΟΣ το αστείο είναι ότι πάντα μα πάντα 🐼 σε κάθε τέτοιο άρθρο βλέπεις σχόλια από απόσπασματα κάποιον άγιον γράφων!

bama

Ελπίζω σε αυτούς που ενθουσιάστηκαν να τους χρεώσουν και τα 300 ευρώ του τσιπ για να τους φύγει ο ενθουσιασμός. Τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτό τον κόσμο.
Οι προφητείες, αυτές που έχουν αξία και επιβιώνουν στους αιώνες, δεν πρέπει να διαβάζονται κυριολεκτικά. Υποθέτω στο μυαλό του Ιωάννη θα υπήρχε μια δυστοπία όπου κάποιος ή ένα κλειστό φαύλο σύστημα ελέγχει τα πάντα. Και αυτό είναι τρομακτικό. Είναι η κόλαση επί της γης. Κάτι τέτοιο, συμβολικά αν το δεις, συμβαίνει ήδη. Ο αντίχριστος είναι εδώ.
Δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι το άμεσο μέλλον αν τους αφήσουμε.

James

@bama ούτε ο αντίχριστος είναι εδώ ούτε η κόλαση επί της γης. Αν μπορούσες να συναντήσεις έναν άνθρωπο που έζησε 200 χρόνια πριν και να του πεις οτι εσύ θα ζήσεις μέχρι τα 80 τουλάχιστον έχοντας δόντια και υγεία, ότι δουλεύεις οκτάωρο, ότι δε θα πεθάνεις από γάγγραινα μέσα σε φρικτούς πόνους αν πατήσεις αχινό, ότι το σπίτι σου το χειμώνα ζεσταίνεται πατώντας ένα κουμπί, ότι δεν έχεις πεινάσει ούτε μια μέρα της ζωής σου κλπ κλπ θα σου εξηγούσε αυτός ποια είναι η κόλαση επί της γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.