Disney: Μαγικό Παγκάκι σας επιτρέπει να δείτε κινούμενους χαρακτήρες

Το Μαγικό Παγκάκι της Disney επιτρέπει στον χρήστη να δει, να ακούσει και να νιώσει κινούμενους χαρακτήρες που καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με αυτόν.

Το μαγικό παγκάκι αποτελεί έναν συνδυασμό επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό από την πλευρά του χρήστη, όπως για παράδειγμα VR headset.

Έτσι, ο επισκέπτης, μπορεί να κάτσει σε ένα παγκάκι, να δει για παράδειγμα έναν κινούμενο ελέφαντα να έρχεται, να κάθεται μαζί του, να αντιδρά στις κινήσεις του και να του δίνει και αντικείμενα.

Disney μαγικό παγκάκι, Disney: Μαγικό Παγκάκι σας επιτρέπει να δείτε κινούμενους χαρακτήρες

Στην πραγματικότητα, ο χρήστης βλέπει τον εαυτό του σε μια οθόνη απέναντί του, δημιουργώντας έτσι μια εμπειρία τρίτου προσώπου. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες βάθους, η ερευνητική ομάδα της Disney, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με τον χαρακτήρα.

Η Disney Research χρησιμοποιεί τεχνολογία απτικής ανάδρασης ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη αίσθηση. Έτσι, ο χρήστης για παράδειγμα, μπορεί να νιώσει τις δονήσεις όταν ο ελέφαντας ροχαλίζει στο παγκάκι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια έγχρωμη κάμερα και έναν αισθητήρα βάθους για να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη ανακατασκευή από το παγκάκι, το περιβάλλον του και τους συμμετέχοντες. Ο αλγόριθμος ανακατασκευάζει το σκηνικό και συγχρονίζει την πληροφορία της RGB κάμερας με του αισθητήρα βάθους.

Η ερευνητική ομάδα θα παρουσιάσει και θα επιδείξει το Μαγικό Παγκάκι στη SIGGRAPH 2017, η οποία ξεκινά σήμερα, 30 Ιουλίου στο Λος Άντζελες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Έκλαψα λίγο με την ονομασία! 😂😂

Axel

Και η αποχαύνωση συνεχίζετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.

Internet Disney Netflix

Netflix: Φέρνει τα θρυλικά Lost και Prison Break μαζί με 12 ακόμα δημοφιλείς σειρές της Disney

Η Disney σχεδιάζει να κάνει μεγάλες αλλαγές στον τομέα του streaming το επόμενο χρονικό διάστημα και φαίνονται καλές!